Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Maroš Šefčovič și Hans Klemm –  invitați speciali ai Aspen Energy Summit, 27 septembrie, Ploiești

0

Institutul Aspen România, în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, Primăria Ploiești, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Camera de Comerț și Industrie Prahova, organizează a cincea ediție a Aspen Energy Summit. Evenimentul va avea loc pe 27 septembrie 2017, începând cu ora 09:00, la Centrul de Afaceri Multifuncțional “Lumina Verde” din Ploiești.

Vizual_Aspen Energy Summit

Aspen Energy Summit, organizat anual, face parte din programul Institutului Aspen România de Energie și Sustenabilitate. El oferă o platformă de înalta calitate atât pentru participanții din sectorul privat, cât și pentru cei din sectorul public, în domeniul energetic din regiunea Mării Negre. Anul acesta, Institutul Aspen a decis ca orașul Ploiești să fie gazda evenimentului, pentru a contribui la repunerea sa pe harta energetică globală. Orașul Ploiești și județul Prahova au o tradiție veche în exploatarea și procesarea petrolului. Anul 2017 marchează 160 de ani de la înființarea primei rafinării moderne de petrol din lume, de către frații Mehedințeanu.

Invitații speciali al acestui eveniment sunt Maroš Šefčovič, Vice–Președinte al Comisiei Europene, responsabil cu Uniunea Energetică, și Hans Klemm, ambasadorul SUA la București. La eveniment vor mai participa Toma Petcu, Ministru pentru Energie, Guvernul României, Teodor Meleșcanu, Ministrul Afacerilor Externe din România, Grațiela Gavrilescu, Viceprim-ministru, Ministru pentru Mediu, Ilia Eloshvili, Ministru pentru Energie din Georgia, Carla Snyder, Energy Diplomacy Officer pentru Europa Occidentală, Biroul de Resurse pentru Energie, Departamentul de Stat al SUA, Andrian Candu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Octavian Calmîc – Ministru al Economiei și Infrastructurii, Republica Moldova, Giorgios Stassis, Country Manager ENEL România, Doina Vornicu – COO & Membru Directorat CEZ România, Niculae Havrileț, Președinte ANRE, Ion Sterian, Director General Transgaz, Georgeta Corina Popescu, Director General Transelectrica, Col. Mark E. Tate, Director of the Strategic Policy and Programs Directorate for Defense Logistics Agency Energy, precum și reprezentanți ai mediului academic și experți, din România, Europa, Asia și SUA, în domeniul energiei.

Printre temele abordate anul acesta la Aspen Energy Summit se află dezvoltarea unei piețe competitive a energiei în România și interconectarea cu piața energetică regională și europeană, explorarea opțiunilor de extindere a infrastructurii regionale și trans-regionale, precum și de dezvoltare a inter-conectivității, evaluând, în același timp, atât fezabilitatea acestor proiecte, cât și impactul lor economic, politic și social, precum și teme legate de tendințele și așteptările pieței locale în ceea ce privește cadrul juridic și de reglementare în domeniul energiei. Totodată, conferința examinează oportunitățile existente de obținere a fondurilor necesare pentru valorificarea resurselor energetice primare ale României, inclusiv prin proiecte finanțate în format PPP și cu ajutorul fondurilor europene.

Agenda evenimentului poate fi consultată aici: http://aspeninstitute.ro/evenimente/aspen-energy-summit

Organizator: Institutul Aspen Romania

Parteneri oficiali: Consiliul Judetean Prahova, Primaria Ploiesti, Prefectura Prahova, Universitatea de Petrol – Gaze din Ploiesti, Camera de Industie si Comert Prahova

Knowledge partners: A.T. Kearney, Reveal Marketing Research, Romanian Energy Center

Sponsori: Rompetrol, OMV Petrom, ExxonMobil, ENEL, Enevo, Veolia, RBSTA, JetFly Hub

Cu sprijinul: New Machiavelli Communications, Ciurtin&Associates, Romatex

Partener media: Petroleum Industry Review

Locatie: Lumina Verde, Parcul Industrial Ploiesti (Sos. Ploiesti-Targoviste, km 8, Str. Sferei nr 1, Ploiesti, Prahova, 100213, Romania)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.