Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Marele Premiu pentru Productie la Torino Filmlab 2011

0

Proiectul de lung metraj debut NU MA ATINGE-MA, de Adina Pintilie castiga Marele Premiu pentru Productie la Torino Filmlab 2011


NU MA ATINGE-MA (TOUCH ME NOT), proiectul de lung metraj debut al tinerei regizoare Adina Pintilie, produs de 4 PROOF Film si MANEKINO Film, a castigat Marele Premiu pentru Productie la Torino Filmlab, in cadrul Festivalului International de Film de la Torino 2011. Premiul a fost decernat proiectului de catre un juriu alcatuit din profesionisti de marca din industria cinematografica internationala si si reprezinta un prim pas extrem de important in finantarea proiectului, constand in 150.000 eur destinati productiei filmului. Domnia sa Michel Reilhac, director al ARTE France Cinema, despre NU MA ATINGE-MA:

“este un proiect unic, deosebit de interesant si captivant; atat subiectul cat si abordarea sunt extrem de moderne si originale; sunt foarte fericit ca NU MA ATINGE-MA a obtinut Marele Premiu la Torino Filmlab – este o recunoastere de necontestat a talentului tinerei autoare Adina Pintilie si a relevantei acestui proiect pe scena cinematografica internationala. Daca cinema-ul romanesc va reusi sa infloreasca in continuare, acest lucru va fi posibil numai prin proiecte indraznete ca acesta.”

Torino Filmlab, finantat de Programul MEDIA al Uniunii Europene, este unul dintre cele mai prestigioase programe internationale de dezvoltare de proiecte de lung metraj, alaturi de Rezidenta Cinefondation al Festivalului de la Cannes, Binger Filmlab Amsterdam, Sundance Film Lab si Nipkow Program Berlin, programe cu care este de altfel oficial asociat in activitatea de sprijinire a tinerelor talente din intreaga lume. NU MA ATINGE-MA a fost unul dintre cele doar 11 proiecte din intreaga lume selectate in cadrul Torino Filmlab 2011.

Stirea a fost preluata de prestigioasele publicatii de specialitate:

Variety: www.variety.com

Screen International: www.screendaily.com

Hollywood Reporter: www.hollywoodreporter.com

Aceasta majora confirmare internationala a valorii proiectului urmeaza unei serii de importante recunoasteri obtinute pana acum de proiect:

NU MA ATINGE-MA este cel mai bun proiect european de fictiune lung metraj la Concursului de Dezvoltare de Proiecte al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Categoria Proiect Unic, sesiunea I pe 2011, primind cel mai mare numar de puncte din partea evaluatorilor MEDIA;

NU MA ATINGE-MA este castigatorul Premiului ARTE France Cinema pentru cel mai bun proiect in cadrul Festivalului International de Film de la Rotterdam – Platforma de Coproductii Internationale Cinemart 2011 si al Mentiunii Speciale a Juriului la Festivalul International de Film de la Sarajevo – Platforma de Coproductii Internationale Cinelink 2011;

De asemenea, NU MA ATINGE-MA a fost unul dintre cele doar 10 proiecte din intreaga lume selectate in cadrul Binger Filmlab din Amsterdam 2011 – Directors Lab si  a obtinut recent o bursa NIPKOW Berlin destinata dezvoltarii scenariului.

NU MA ATINGE-MA este o coproductie Romania-Franta-Germania- 4 Proof Film(Ro), Manekino Film (Ro), Unlimited SA (Fr.) si Rohfilm (Ge)– aflata la debutul procesului de finantare. La granita dintre fictiune, documentar si arta vizuala, experimentand curajos atat la nivel de continut cat si de limbaj cinematografic, NU MA ATINGE-MA este o investigare personala a ideii de intimitate, a nevoii umane de contact autentic. O femeie si doi barbati aflati in cautarea intimitatii. Pierdute in imensitatea rece a orasului, singuratatile lor se intalnesc – intamplator sau din voia  destinului – intr-o stranie incercare de contact.

Adina Pintilie a absolvit in 2008 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, Secţia Regie Film. Filmele sale sunt un fenomen aparte în peisajul cinematografic românesc, distingându-se printr-un stil vizual profund personal, experimentare îndrăzneaţă în limbajul cinematografic şi explorare fără compromis a psihologiei umane. În 2007, mediu metrajul său NU TE SUPARA, DAR..- produs de Aristoteles Workshop, cu sprijinul ARTE France, TVR, CNC si Total Professional Records- a avut premiera mondială la Locarno – Competiţia Cineaşti ai Prezentului, a  fost inclus în selecţia IDFA 2007 – Best of Fests, a obţinut Premiul Porumbelul de Aur pentru cel mai bun documentar la DOK LEIPZIG 2007 şi a fost selecţionat/premiat in 50 festivaluri internaţionale, cum ar fi: Thessaloniki, Montpellier, Trieste, Namur, Munchen, Moscova, Sarajevo, Varşovia, Crakovia etc. Cel mai recent mediu metraj al său, OXYGEN, a fost proiectat în competiţia oficială a Festivalului International de Film Rotterdam 2010, în Buenos Aires BAFICI, Montpellier, Thessaloniki, Varşovia, Bilbao, Tampere si multe altele şi nominalizat la Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Premiile Industriei Cinematografice Romanesti Gopo 2011. Ultimul sau scurt metraj, BALASTIERA#186, regizat împreună cu George Chiper, a fost selecţionat la Locarno 2008, Secţiunea Scurtmetraje de Autor, si a castigat Runner Up Award la Festivalul Internaţional de Film de la Miami şi Menţiunea specială a Festivalului Internaţional de Film de la Trieste.


4Proof Film

www.4prooffilm.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.