Marele Premiu pentru Productie la Torino Filmlab 2011

0

Proiectul de lung metraj debut NU MA ATINGE-MA, de Adina Pintilie castiga Marele Premiu pentru Productie la Torino Filmlab 2011


NU MA ATINGE-MA (TOUCH ME NOT), proiectul de lung metraj debut al tinerei regizoare Adina Pintilie, produs de 4 PROOF Film si MANEKINO Film, a castigat Marele Premiu pentru Productie la Torino Filmlab, in cadrul Festivalului International de Film de la Torino 2011. Premiul a fost decernat proiectului de catre un juriu alcatuit din profesionisti de marca din industria cinematografica internationala si si reprezinta un prim pas extrem de important in finantarea proiectului, constand in 150.000 eur destinati productiei filmului. Domnia sa Michel Reilhac, director al ARTE France Cinema, despre NU MA ATINGE-MA:

“este un proiect unic, deosebit de interesant si captivant; atat subiectul cat si abordarea sunt extrem de moderne si originale; sunt foarte fericit ca NU MA ATINGE-MA a obtinut Marele Premiu la Torino Filmlab – este o recunoastere de necontestat a talentului tinerei autoare Adina Pintilie si a relevantei acestui proiect pe scena cinematografica internationala. Daca cinema-ul romanesc va reusi sa infloreasca in continuare, acest lucru va fi posibil numai prin proiecte indraznete ca acesta.”

Torino Filmlab, finantat de Programul MEDIA al Uniunii Europene, este unul dintre cele mai prestigioase programe internationale de dezvoltare de proiecte de lung metraj, alaturi de Rezidenta Cinefondation al Festivalului de la Cannes, Binger Filmlab Amsterdam, Sundance Film Lab si Nipkow Program Berlin, programe cu care este de altfel oficial asociat in activitatea de sprijinire a tinerelor talente din intreaga lume. NU MA ATINGE-MA a fost unul dintre cele doar 11 proiecte din intreaga lume selectate in cadrul Torino Filmlab 2011.

Stirea a fost preluata de prestigioasele publicatii de specialitate:

Variety: www.variety.com

Screen International: www.screendaily.com

Hollywood Reporter: www.hollywoodreporter.com

Aceasta majora confirmare internationala a valorii proiectului urmeaza unei serii de importante recunoasteri obtinute pana acum de proiect:

NU MA ATINGE-MA este cel mai bun proiect european de fictiune lung metraj la Concursului de Dezvoltare de Proiecte al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Categoria Proiect Unic, sesiunea I pe 2011, primind cel mai mare numar de puncte din partea evaluatorilor MEDIA;

NU MA ATINGE-MA este castigatorul Premiului ARTE France Cinema pentru cel mai bun proiect in cadrul Festivalului International de Film de la Rotterdam – Platforma de Coproductii Internationale Cinemart 2011 si al Mentiunii Speciale a Juriului la Festivalul International de Film de la Sarajevo – Platforma de Coproductii Internationale Cinelink 2011;

De asemenea, NU MA ATINGE-MA a fost unul dintre cele doar 10 proiecte din intreaga lume selectate in cadrul Binger Filmlab din Amsterdam 2011 – Directors Lab si  a obtinut recent o bursa NIPKOW Berlin destinata dezvoltarii scenariului.

NU MA ATINGE-MA este o coproductie Romania-Franta-Germania- 4 Proof Film(Ro), Manekino Film (Ro), Unlimited SA (Fr.) si Rohfilm (Ge)– aflata la debutul procesului de finantare. La granita dintre fictiune, documentar si arta vizuala, experimentand curajos atat la nivel de continut cat si de limbaj cinematografic, NU MA ATINGE-MA este o investigare personala a ideii de intimitate, a nevoii umane de contact autentic. O femeie si doi barbati aflati in cautarea intimitatii. Pierdute in imensitatea rece a orasului, singuratatile lor se intalnesc – intamplator sau din voia  destinului – intr-o stranie incercare de contact.

Adina Pintilie a absolvit in 2008 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, Secţia Regie Film. Filmele sale sunt un fenomen aparte în peisajul cinematografic românesc, distingându-se printr-un stil vizual profund personal, experimentare îndrăzneaţă în limbajul cinematografic şi explorare fără compromis a psihologiei umane. În 2007, mediu metrajul său NU TE SUPARA, DAR..- produs de Aristoteles Workshop, cu sprijinul ARTE France, TVR, CNC si Total Professional Records- a avut premiera mondială la Locarno – Competiţia Cineaşti ai Prezentului, a  fost inclus în selecţia IDFA 2007 – Best of Fests, a obţinut Premiul Porumbelul de Aur pentru cel mai bun documentar la DOK LEIPZIG 2007 şi a fost selecţionat/premiat in 50 festivaluri internaţionale, cum ar fi: Thessaloniki, Montpellier, Trieste, Namur, Munchen, Moscova, Sarajevo, Varşovia, Crakovia etc. Cel mai recent mediu metraj al său, OXYGEN, a fost proiectat în competiţia oficială a Festivalului International de Film Rotterdam 2010, în Buenos Aires BAFICI, Montpellier, Thessaloniki, Varşovia, Bilbao, Tampere si multe altele şi nominalizat la Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Premiile Industriei Cinematografice Romanesti Gopo 2011. Ultimul sau scurt metraj, BALASTIERA#186, regizat împreună cu George Chiper, a fost selecţionat la Locarno 2008, Secţiunea Scurtmetraje de Autor, si a castigat Runner Up Award la Festivalul Internaţional de Film de la Miami şi Menţiunea specială a Festivalului Internaţional de Film de la Trieste.


4Proof Film

www.4prooffilm.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează