Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Marele Premiu al GALEI SOCIETĂȚII CIVILE 2020 se întoarce în 2020 la secțiunea „Sănătate”

0

„FIECARE COPIL CONTEAZĂ” ESTE MARELE CÂȘTIGĂTOR AL GALEI SOCIETĂȚII CIVILE 2020
Marele Premiu GSC se întoarce în 2020 la secțiunea „Sănătate”

Fiecare Copil Contează, proiect implementat de organizația Salvați Copiii România, este marele câștigător al Galei Societății Civile 2020. Proiectul face parte din programul de reducere a mortalității infantile care se axează pe: dotarea maternităților cu echipamente medicale performante și programe socio-medicale la nivelul comunităților vulnerabile din mediul rural.

Programul a început în 2010, iar până în 2020 au fost dotate cu peste 630 de echipamente 96 de maternități, secții de terapie intensivă și secții de pediatrie din toate județele țării. Numai anul trecut, în 2019, au fost dotate 52 de maternități cu echipamente de care au beneficiat 30.000 de nou născuți.

Proiectul „Fiecare Copil Contează” este câștigător al premiului I la secțiunea Sănătate. Organizația Salvați Copiii a obținut, de asemenea, premiul I la secțiunea Apărarea drepturilor individuale/colective pentru proiectul „RAPORT PRIVIND RESPECTAREA DREPTURILOR COPILULUI ÎN ROMÂNIA (2019) – Salvați Copiii/Avocatul Poporului”, fiind astfel singura organizația care a câștigat trei premii în cadrul competiției anuale Gala Societății Civile 2020.
Organizațiile care au fost dublu premiate în cadrul Galei Societății Civile sunt: Asociația Culturală Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici, Asociația La Primul Bebe, Asociația Lindenfeld – Ajungem Mari, Fundația Hospice Casa Speranței, Fundația Regală Margareta a României, Fundația Terre des hommes, Fundația Vodafone România, Matei Alexandra (inițiatoarea ACT – tacâmuri flexibile) și Organizația Umanitară CONCORDIA.

În perioada 25 februarie – 20 mai 2020, în competiția Galei Societății Civile 2020, ediția a XVIII-a, au fost înscrise 199 de inițiative: 160 de proiecte, 20 de programe și 19 campanii de comunicare. Acestea au fost evaluate, în perioada 4 iunie – 22 iulie, de către 48 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și reprezentanți ai sectorului privat.
La fel ca în 2019, anul acesta cele mai multe proiecte au fost înscrise la secțiunea Proiecte pentru Tineret, respectiv 40, urmată de Educație, Învățământ, Cercetare, cu 39 de proiecte, la egalitate cu secțiunea Premiul Special pentru

INOVAȚIE.
Câștigătorii Galei Societății Civile 2020 au fost anunțati la Rock FM, în cadrul emisiunii „Evening Glory. Talk show de bine cu Exarhu”, un one time talk show moderat de Răzvan Exarhu, ce i-a avut ca invitați pe: Diana Oncioiu, Gelu Duminică, Roxana Bucată și Vlad Mixich, membri ai juriului.
În anul 2019, Gala Societății Civile s-a alăturat proiectului Plasti Prix, creat de The Institute şi Lidl România, iar trofeele ce vor fi oferite câștigătorilor Galei Societății Civile 2020 sunt realizate din plastic reciclat.

Câștigătorii Galei Societății Civile 2020: https://www.galasocietatiicivile.ro/winners.php
Gala Societății Civile 2020 poate fi vizionată aici: https://www.facebook.com/morningglorycurazvanexarhu/videos/1284980181851246

***
Despre Gala Societății Civile
Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Inițiată în anul 2002, Gala Societății Civile are ca misiune recunoașterea tuturor inițiativelor luate pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate, promovarea și premierea spiritului civic și a responsabilității sociale în România.

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE
Partener principal: KMG International
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Sponsor fondator: Fundația Vodafone România
Parteneri: ŠKODA, BCR, Bursa Binelui
Parteneri media principali: Rock FM, Radio România Cultural, RFI România
Parteneri media: Biz, IQads.ro, News.ro, Zile și Nopți, România Pozitivă, Știri ONG
Parteneri tradiționali: Gavrilă & Asociații, Netvibes România
Partener monitorizare: MediaTrust România

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.