Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Maratonul DHL Ștafeta Carpaților susține cel mai mare număr de sportivi paralimpici români din istorie, calificați la Jocurile Paralimpice de la Rio!

0

• Taxele de participare de la ediția aniversară din acest an vor fi donate, din nou, Comitetului Național Paralimpic pentru susținerea sportivilor la Jocurile Paralimpice de la Rio de anul acesta
• Înscrierile se pot face pe site-ul www.maratondhl.ro până pe 3 iunie 2016
• Anul acesta toți participanții înscriși în competiție au șansa de a câștiga premiul cel mare – o excursie pentru două persoane la Rio de Janeiro

KV _RO

DHL a dat start înscrierilor la Maratonul DHL Ștafeta Carpaților, unul din cele mai îndrăgite evenimente de alergare montana din România, care are loc în Poiana Brașov.

Evenimentul va avea loc pe 19 iunie 2016. Maratonul DHL Ștafeta Carpaților estimează pentru ediția de anul acesta o creștere organică cu 20% a participării în competiție.

Înscrierile sunt deschise pentru concurenți pe website-ul oficial al competiției www.maratondhl.ro, unde găsiți detalii si despre traseu și categoriile de concurs.

Maratonul DHL Ștafeta Carpaților rămâne un mare susținător al practicării sportului în aer liber în rândul tinerilor, de aceea ei se pot înscrie gratuit în competiția de ștafetă (limita de vârstă 14 ani) sau semimaraton (limita de vârstă 16 ani).

Crosul copiilor este, de asemenea, o competiție unde participarea este gratuită și se adresează celor mici, cu vârste de la 5 la 13 ani, fiind o categorie de concurs separată, dedicată acestora, cu distanțe mai mici de alergare.

“2016 este un an excelent pentru mișcare și sport, fiind marcat de Olimpiada de la Rio. Competițiile sportive sunt pe un trend ascendent, în plus, ma bucur să constat că un procent mare din populația urbană este consumatoare de activități sportive. Acest lucru este benefic pentru maratonul nostru și ne dorim ca și în acest an să avem la start un număr cât mai mare de alergători. Rămânem alături de sportivii noștri paralimpici care, cu fiecare medalie obținută la competițiile internaționale, sunt mai aproape de podiumul Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro din luna septembrie” a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

„În ultimii doi ani DHL a fost alături de noi, contribuind în mare măsură la creșterea performanței echipei paralimpice. NPC România va participa anul acesta la Jocurile Paralimpice din Rio cu cea mai numeroasa echipă din istoria sa și va intra în competiție la cel puțin șase categorii sportive. Până în acest moment avem 11 sportivi calificați și încă cinci în curs de calificare. Dorim ca, din 7 până în 18 septembrie la Jocurile Paralimpice din Rio 2016, să demonstrăm prin rezultatele și medaliile obținute că am meritat încrederea investită de către DHL în sportivii noștri” a declarat Sally Wood-Lamont, Președinte Comitetul Național Paralimpic.

“Ministerul Tineretului și Sportului sprijină inițiativele care încurajează mișcarea și stilul de viață sănătos. Maratonul DHL Ștafeta Carpaților este mai mult decât o competiție realizată profesionist, cu o tradiție de 11 ani. Mulțumită acestui proiect generos și a promovării responsabilității sociale prin implicarea în cauze caritabile, anul acesta se va deplasa la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, cea mai numeroasă echipă de sportivi români. Felicitări pentru longevitate, constanță și implicare! Nu e ușor să organizezi o competiție internațională cum e Maratonul DHL, pe un traseu montan dificil, dar spectaculos. Succes!” a declarat Elisabeta Lipă, Ministru Tineretului și Sportului.

Gheorghi Filip, primul sportiv paratir cu arcul care s-ar putea califica pentru Jocurile Paralimpice de la Rio după ce va trece cu brio 3 competiții din acest an, Octavian Ilina și Naomi Ciorap înotători calificați deja au fost prezenți la eveniment în calitate de ambasadori ai Maratonului DHL Ștafeta Carpaților și o parte dintre sportivii care vor reprezenta România la Olimpiadă Paralimpică de la Rio.

Alături de ei, fostele campioane olimpice Andreea Răducan, Monica Roșu și Constantina Diță, fostul rugbist George Baltă, împreună cu persoanele publice Carmen Brumă, dr. Șerban Damian și Sonia Argint Ionescu, susțin ediția de anul acesta a maratonului.

Concurenții se pot înscrie până pe data de 3 iunie, iar taxele de participare se modifică după cum urmează: 15 februarie – 25 martie : 70 lei/ membru de echipă – pentru companii și pentru persoane fizice, 25 martie – 3 mai : 115 lei /membru de echipă – pentru companii și 90 lei /participant – pentru persoane fizice, 3 mai – 3 iunie : 140 lei / membru de echipă – pentru companii și 115 lei/ participant – pentru persoane fizice. Persoanele sub 18 ani beneficiază de gratuitate.

Partenerii strategici din acest an sunt Ministerul Tineretului și Sportului, Direcția de Sport a Judetului Brașov, Ro Club Maraton, Medlife, World Class, Smile Experts, Easy Plast.

Partenerii media sunt: Europa FM, Hotnews.ro, Eva.ro, Men`s Health, National Geografic, Auto, Moto și Sport, News.ro, CSR Media, doingbusiness.ro.

Toate detaliile legate de eveniment sunt disponibile pe website-ul www.maratondhl.ro.

https://www.facebook.com/dhlmaraton

DHL – The logistics company for the world

DHL is the leading global brand in the logistics industry. DHL’s family of divisions offer an unrivalled portfolio of logistics services ranging from national and international parcel delivery, international express, road, air and ocean transport to industrial supply chain management. With more than 325,000 employees in over 220 countries and territories worldwide, they connect people and businesses securely and reliably, enabling global trade flows. With specialized solutions for growth markets and industries including e-Commerce, technology, life science and healthcare, energy, automotive and retail, a proven commitment to corporate responsibility and an unrivalled presence in developing markets, DHL is decisively positioned as “The logistics company for the world”.
DHL is part of Deutsche Post DHL Group. The Group generated revenues of more than 56 billion euros in 2014.

Maratonul DHL Ștafeta Carpaților

Maratonul DHL Ștafeta Carpaților este un eveniment aflat la a șaptea ediție, devenind unul dintre cele mai populare evenimente de acest gen din România, cu un număr de participanți în continuă creștere. Prima ediție a avut loc în 2005. Maratonul DHL Ștafeta Carpaților s-a impus ca un eveniment de notorietate, numărul total al alergătorilor fiind de peste 3700, în timp ce, mai mult de 300 de companii importante și-au aliniat echipe proprii la start. Maratonul DHL este un eveniment de alergare montana unic în România, având elemente specifice, cum ar fi: traseu, detalii de organizare, componenta caritabila și de promovare a sportului în rândul tinerilor. Fondurile strânse ajung la 100,000 de euro și au fost donate unor ONG-urilor dedicate copiilor suferinzi sau aflati în dificultate: Fundația Hospice Casa Speranței, Asociația Noi Orizonturi – Familia, Fundatia Light Into Europe și Salvați Copiii România.

Comitetul Naţional Paralimpic este dedicat promovării şi progresului mişcării paralimpice din România. Principalele sale obiective sunt: Promovează sportul paralimpic fără nici o discriminare în România, pentru a oferi o lume mai bună persoanelor cu dizabilităţi sau dezavantajate; Creşte nivelul de conştientizare a mişcării paralimpice în România, asigură şanse şi sprijin financiar egale între sportivii cu dizabilităţi şi cei fără dizabilităţi; Încurajează tinerii cu dizabilităţi de a practica un sport, precum şi popularizează sportul paralimpic ca provocare, motivaţie şi mod de integrare socială, îmbunătăţeşte starea de sănătate prin antrenarea reflexelor, a forţei corpului şi puterii de concentrare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.