Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Manualul Cercetătorului de Podiș 2020 despre biodiversitatea din Podișul Nord Dobrogean

0

Un nou produs de informare și conștientizare, despre biodiversitatea din județul Tulcea. Descrieri de habitate, faună, plante despre care uneori ne aducem aminte doar când ne confruntăm cu măsurile de conservare și diverse avize. Însă cunoașterea ei poate reface legătura noastră cu ea.

Ce este Manualul Cercetătorului de Podiș?

O lucrare ce conține (în 300 de pagini) descrieri ale tuturor habitatelor, speciilor de interes comunitar sau național, din aria ROSCI0201 Podișul Nord Dobrogean. Cu explicații, ilustrații, localizare, taxonomie. Publicația completează canalul YouTube și situl proiectului. Cele 20 de localități din aria ROSCI0201 vizate prin proiect (din județul Tulcea) mai jos.

La ce poate folosi Manualul Cercetătorului de Podiș?

Manualul Cercetătorului de Podiș – ediția 2020 este un rezervor de informații descriptive, pe baze științifice, cu ilustrații:

  • Destinat celor care vor să cunoască și să se familiarizeze cu habitatele naturale și speciile pentru a căror conservare au fost declarate cele 21 de arii naturale protejate din Podișul Nord Dobrogean;
  • Util celor ce vor să facă cunoscută natura din aria ROSCI0201, pentru că prin activitățile lor pun în valoare și biodiversitatea locală (ex. promovare produse și servicii locale, turism inclusiv gastronomie, promovare de destinații, dezvoltarea identității locale, etc.)
  • Valoare de exemplificare, prin  Manualul Cercetătorului de Podiș se accentuează dimensiunea pragmatică a învățării geografiei, toate subiectele fiind tratate prin perspectiva localizării lor (habitate, floră, faună) ;
  • Pentru excursii în natură, pe care le pot organiza cadrele didactice și elevii, pe baza Manualului Cercetătorului de Podiș.

De unde se pot obține copii (digitale) ale Manualului Cercetătorului de Podiș?

ROSCI0201 Podișul Nord Dobrogean (județul Tulcea) cuprinde cele 21 de arii naturale protejate ce se suprapun peste teritoriul administrativ al comunelor Baia, Beidaud, Casimcea, Ceamurlia de Jos, Cerna, Ciucurova, Dăeni, Dorobanțu, Horia, Izvoarele, Jurilovca, Mihai Bravu, Nalbant, Ostrov, Peceneaga, Sarichioi, Slava Cercheză, Stejaru, Topolog și al orașului Babadag.

Manualul Cercetătorului de Podiș – ediția 2020 (revizia 2.0) a fost realizat în cadrul Activității A.3.3. Podișul copiilor, subactivitatea Cercetător de Podiș 2020, din cadrul proiectului. Manualul completează conținuturile create în activitățile cu elevii din aria proiectului, prin Creator de Podiș (2018), Cercetător de Podiș (2019), Cercetător de Podiș (2020).
Asociatia pentru Dezvoltare Durabila DAKIA http://www.dakia.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.