Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Manifestul Votează pentru Comerțul Echitabil (Fair Trade)

0

Manifestul Votează pentru Comerțul Echitabil (Fair Trade) este lansat cu suportul a doi dintre candidații pentru funcția de Președinte al Comisiei Europene

fair trade

Manifestul Votează pentru Fair Trade (Vote4FT) a fost lansat oficial  în cadrul unui eveniment găzduit de Grupul de Lucru pentru Comerț Echitabil din Parlamentul European în seara zilei de 2 aprilie. Manifestul, care rezumă principalele solicitări către Uniunea Europeană pentru mandatul 2014-2019, a primit deja susținerea candidatului Partidului Socialiștilor Europeni, Martin Schulz, precum și a co-candidatei pentru Președinția Comisiei Europene din partea Partidului European al Verzilor.

Mișcarea Comerțului Echitabil a lansat în 2013 campania Votează pentu Fair Trade (Vote4FT) cu asistență financiară din partea Comisiei Europene, având drept obiectiv crearea unui dialog între cetățenii UE, producătorii Fair Trade și decidenții UE privind politicile pe care Uniunea Europeană ar trebui să le dezvolte pentru a susține Comerțul Echitabil. Un moment-cheie în această campanie este dat de lansarea publică a Manifestului Votează pentru Comerțul Echitabil, care expune principalele 5 solicitări către Uniunea Europeană pentru mandatul 2014-2019.

Martin Schulz, candidatul comun al Partidului Socialiștilor Europeni, și Ska Keller, co-candidata pentru Președinția Comisiei Europene din partea Partidului European al Verzilor, și-au exprimat deja susținerea pentru cele 5 solicitări ale mișcării pentru Comerț Echitabil. Manifestul a fost de asemenea semnat de alți candidați-cheie la Parlamentul European provenind din diverse familii politice europene, incluzând Partidul Popular European și Partidul Stângii Europene. Șapte dintre acești candidați din diverse țări și partide au folosit prilejul de a explica de ce sprijină Comerțul Echitabil într-o declarație video ce este disponibilă online.

Mișcarea pentru Comerț Echitabil (Fair Trade) este compusă din 2,5 milioane de producători și muncitori din 70 de țări, 24 de inițiative de etichetare și certificare, peste 500 de importatori specializați Fair Trade,  4.000 de magazine și peste 100.000 de voluntari. În următoarea perioadă, până la alegerile europarlamentare ce au loc între 20 și 25 mai, mișcarea pentru Comerț Echitabil va aborda candidații pentru Parlamentul European din mai mult de 20 de țări membre, solicitându-le să subscrie la cele 5 solicitări expuse în manifest și va face rezultatele publice pe situl web al campaniei.

Sergi Corbalán, Director Executiv al Biroului de Advocacy pentru Comerț Echitabil (Fair Trade Advocacy Office), a declarat “Mai multă transparență este stringent necesară în elaborarea politicilor comerciale ale UE, astfel că cel mai bun mod de a începe este prin a publica care dintre candidații în alegerile europene se angajează față de care dintre cele 5 principale solicitări ale mișăcrii pentru Comerț Echitabil. Sperăm să oferim astfel informații care să permită cetățenilor europeni să ia o decizie de vot informată când merg la urne”. 

Informatii si pe www.cries.ro, www.asatromania.ro, www.comert-echitabil-romania.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asociația CRIES (www.cries.ro) este partener național pentru România în cadrul campaniei Votează pentu Fair Trade (Vote4FT).

—————————————————————————

 

This document has been produced with the financial assistance of the European Union. The contents of this document are the sole responsibility of the Fair Trade Advocacy Office and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.