Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Making Waves: New Romanian Cinema aduce în New York cele mai bune filme ale anului

0

 unnamed

Ieri, 1 decembrie, s-a deschis cea de-a 11-a ediție a festivalului de film românesc Making Waves: New Romanian Cinema, eveniment inițiat și organizat de Romanian Film Initiative, în parteneriat cu Jacob Burns Film Center din Pleasantville, New York.

Programul de șapte lungmetraje românești de la această ediție include cele mai recente și mai titrate producții ale anului. Capetele de afiș sunt Bacalaureat de Cristian Mungiu (care inaugurează festivalul) și Sieranevada de Cristi Puiu (nominalizarea României la Oscarul pentru cel mai bun film străin), ambele beneficiind deja de proiecții foarte bine primite în cadrul New York Film Festival din octombrie. Restul filmelor din selecție vor avea premiera new-yorkeză în cadrul Making Waves. “Noul cinema românesc a intrat în cea de-a doua decadă în plină forță”, afirmă directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov. “Cu două filme selecționate în competiția oficială a Festivalului Internațional de la Cannes, Bacalaureat și Sieranevada, și alte două – Ilegitim de Adrian Sitaru și Inimi cicatrizate de Radu Jude – premiate la Berlin, respectiv Locarno, e clar că 2016 a fost un an extrem de bun pentru filmul românesc, dacă nu chiar cel mai bun.”

Making Waves: New Romanian Cinema este organizat de Romanian Film Initiative, o inițiativă a Asociației Film ETC. lansată în 2012 de Corina Șuteu, Mihai Chirilov și Oana Radu, în parteneriat cu Jacob Burns Film Center.

Cea de-a 11 ediție a festivalului este organizată cu sprijinul Trust for Mutual Understanding, Uniunea Cineaștilor din România și HBO România, alături de donații individuale din partea comunității Making Waves.

Trailer: https://youtu.be/N7ydwaS_w7U
Mai multe detalii: www.filmetc.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.