Mai sunt 7 zile, concursul media România e acasă așteaptă aplicațiile

0

Au rămas mai puțin de 7 zile până la terminarea perioadei de înscriere la concursul media România e acasă, organizat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Biroul în România. Scopul acestuia este de a promova cele mai bune articole, reportaje şi materiale de presă cu tema integrării străinilor în societatea românească.

Termenul limită pentru transmiterea materialelor este data de 30 aprilie 2014, data e-mail-ului.

romania e acasa

Concursul este parte a celei de a doua etape a proiectului Coordonarea naţională a acţiunii de integrare a resortisanţilor ţărilor terţe (RTT) în România derulat de OIM în parteneriat cu organizația Asociația Serviciul APEL Bucureşti, în perioada august 2013 – iunie 2014.  În această a doua etapă a proiectului, OIM şi APEL continuă acțiunile de integrare a străinilor cu şedere legală  în societatea românească începute în 2010 prin intermediul a 15 Centre de Informare a Străinilor (CIS) aflate în: Bucureşti (inclusiv Ilfov), Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Prin intermediul Centrelor, migranţii au posibilitatea să afle informaţii menite să le faciliteze accesul pe piața muncii, la sistemul educaţional, la servicii medicale şi primesc sprijin pentru soluţionarea diverselor probleme cu care se confruntă. Cetăţenilor străini cu nevoi speciale li se oferă asistenţă materială, medicală sau juridică, în funcţie de nevoile pe care le au. Din luna august 2013 până  în prezent,  au fost informate și consiliate 1.152 de persoane și un număr de 70 de persoane au fost sprijinite material/medical/juridic.

Concursul se adresează jurnaliştilor din presa locală şi centrală, reprezentând toate canalele de presă, precum și reprezentanților comunităților de migranți din România. Aceştia se pot înscrie în competiţie cu articole, testimoniale, reportaje și/sau anchete, publicate sau difuzate în limba română sau engleză în perioada 1 august 2013 – 30 aprilie 2014.

Vor fi acordate trei premii, în valoare de 1.500 lei fiecare, pentru:  (a) presă scrisă (print sau online); (b) presă audio-video; (c) testimoniale/mărturiile reprezentanților comunităților de migranți. Regulamentul concursului este disponibil online pe site-ul:

http://www.romaniaeacasa.ro/attachments/article/1149/Regulament%20concurs.pdf

Promovarea mai intensă şi cât mai corectă prin canalele mass-media româneşti a unor poveşti de succes şi a evenimentelor care valorizează diversitatea culturală poate fi un pas suplimentar în construcţia unei percepţii pozitive asupra străinilor.

Proiectul Coordonarea națională a acțiunii de integrare a resortisanților țărilor terțe (RTT) în România beneficiază de finanţare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului  General pentru Imigrări (IGI) – Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Fondului  European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe, Programul Anual 2012.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.romaniaeacasa.ro  

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează