Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mai multi furnizori europeni de servicii de recondiționare high-tech se unesc într-o nouă asociație de business: Asociația Europeană pentru Servicii de Recondiționare (EUREFAS)

0

Bruxelles, București, 21 aprilie 2021 – Mai multi furnizori de servicii de recondiționare high-tech precum Fenix.eco, Foxway, Recommerce Group, Reware și Tech2com lansează EUREFAS, o asociație care promovează interesele si cele mai bune practici ale acestei industrii în Europa. Eurefas își propune să îmbunătățească politicile UE pentru o piață echitabilă și sustenabilă și către construirea unei economii circulare.

Cu sediul central la Bruxelles, EUREFAS are ca obiectiv accelerarea utilizării dispozitivelor recondiționate. Asociația va promova interesele, politicile și pozițiile comune ale industriei de servicii de recondiționare din Europa, asigurându-se că standardele de calitate sunt respectate pentru consumatorii europeni și că sectorul contribuie tot mai mult la procesul de ecologizare.

Misiunea principală a asociației este de a intra în dialog cu instituțiile și guvernele europene, asigurându-se că industria de servicii de recondiționre și impactul pozitiv al acesteia sunt bine înțelese și ca sunt raportate dificultățile intâmpinate printre acestea numărându-se: frauda TVA, taxele pentru drepturile de autor, sistemul european de etichetare și menționarea locului de recondiționare în Green Deal.

Obiectivul nostru este să reprezentăm companii care oferă servicii de recondiționare diverse, din toate colțurile Europei, pentru a construi o economie circulară și pentru a ajuta la dezvoltarea domeniului. Echipa fondatoare este formată din antreprenori și lideri cu experiență. Ne dorim să influențăm pozitiv organismele de reglementare și să creștem gradul de conștientizare a publicului în a accelera utilizarea de dispozitive recondiționate și a schimba consumul zilnic. EUREFAS își propune să informeze despre impactul pozitiv al recondiționării atât pentru natură cât și pentru consumatori” spune Augustin Becquet, președintele Eurefas.

Piața mondială de smartphone-uri second-hand ar putea ajunge la o valoare 67 miliarde de dolari în 2023, cu 40 de miliarde de dolari mai mult față de 2019, conform IDC. De asemenea, numarul de telefoane smart ar putea ajunge la 332,9 milioane de unități la nivel mondial. În Franța și Germania, dispozitivele recondiționate au reprezentat mai mult de 10% din piața smartphone-urilor în 2019, cu o rată anuală de creștere de peste 10%.

Vom interacționa frecvent cu mass-media, deoarece plănuim să promovăm beneficiile pentru mediu ale telefoanelor recondiționate în locul celor noi. Prin Planul de acțiune privind economia circulară al Acordului verde European/European Green Deal, Uniunea Europeană se află în pragul unei renașteri industriale. Eurefas intenționează să joace un rol major în această revoluție”, adaugă Grégoire Vigroux, vicepreședinte comunicare EUREFAS.

***

Despre Eurefas:

Asociația Europeană pentru Servicii de Recondiționare (EUREFAS) își propune să reprezinte sectorul de servicii de recondiționare IT, în special pe cel de telefoane, inclusiv companiile de profil care operează în domeniul buyback, recondiționare și vânzare de dispozitive high-tech second-hand. Principala misiune a asociației este de a construi o economie circulară și de a promova interesele sectorului în întreaga Uniune Europeană. EUREFAS activează pe baza valorilor sustenabilității și își propune să joace un rol semnificativ în modelarea unei lumi mai verzi. Aflați mai multe la www.eurefas.com.

Eurefas a semnat registrul de transparență al instituțiilor europene sub numărul: 332404341982-26 și, prin urmare, se angajează să respecte pe deplin codul de conduită în fața oficialilor UE.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.