Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mai mult decât pare: Bosch lansează următoarea generație de ochelari inteligenți

0

Modulul Light Drive Bosch pentru ochelari inteligenți reprezintă o combinație de tehnologii dintr-o singură sursă, care include oglinzi MEMS, elemente optice, senzori și prelucrare pentru acomodare.

Sistemul inovator Light Drive pentru ochelarii inteligenți creează prima experiență a utilizatorului de natură transparentă, ușoară și elegantă.

Prima soluție din lume pentru ochelari inteligenți cu transparență pe parcursul întregii zile

Cel mai mic Light Drive de pe piață: adâncime redusă cu 30 la sută

Sistem foarte eficient, ușor, cu o greutate mai mică de 10 grame

Oferă o calitate înaltă și imagini luminoase, chiar și în lumina directă a soarelui

Soluție de afișare Light Drive preconfigurată, pentru integrare rapidă

Vizitați Bosch în cadrul CES®: LVCC, hala centrală, standul 12401

În cadrul CES® în Las Vegas, Nevada, Bosch Sensortec lansează un sistem optic inovator Light Drive pentru ochelari inteligenți. Modulul Light Drive Bosch pentru ochelari inteligenți reprezintă o combinație de tehnologii dintr-o singură sursă, care include oglinzi MEMS, elemente optice, senzori și prelucrare pentru acomodare. Această soluție integrată oferă o experiență vizuală curată, cu imagini luminoase care sunt mereu clare – chiar și în lumina directă a soarelui.

Pentru prima dată, Bosch Sensortec a integrat tehnologia disruptivă Light Drive Bosch în sistem. Acest lucru revoluționează obiectele care pot fi purtate întreaga zi cu o transparență totală percepută pentru utilizator și cu acceptare socială radicală, grație invizibilității aproape depline pentru ceilalți. Mai mult, tehnologia poate fi aplicată și pentru a optimiza performanța sistemelor cu ghid de undă pentru care pachetele de integrare sunt în prezent în dezvoltare.

Nu există un afișaj vizibil din exterior sau o cameră integrată, două probleme care au dus la descurajarea utilizatorilor altor tehnologii de ochelari inteligenți. Dimensiunea redusă permite proiectanților să depășească acele caracteristici voluminoase, greoaie ale multor ochelarii inteligenți existenți. Pentru prima dată, un sistem preconfigurat permite modele de ochelari inteligenți mai mici, mai ușoare și mai elegante, care îndeplinesc nevoile vizuale și de confort ale tuturor. Modulul de dimensiuni reduse reprezintă o veste importantă și pentru cei care poartă ochelari de corecție – o piață importantă, având în vedere faptul că șase din zece oameni utilizează lentile de corecție în fiecare zi1.

„Sistemul Light Drive pentru ochelari inteligenți este cel mai mic și cel mai ușor produs de pe piață din prezent și, astfel, poate transforma orice ochelari normali în ochelari inteligenți”, afirmă Dr. Stefan Finkbeiner, CEO-ul Bosch Sensortec. „Prin eliminarea utilizării deranjante a telefonului, ochelarii inteligenți pot ajuta îmbunătățirea siguranței în timpul conducerii și reduce impulsul utilizatorilor de a-și verifica dispozitivele mobile constant pentru a vedea notificări sau mesaje.”

Soluția inovatoare Light Drive pentru ochelari inteligenți oferită de Bosch Sensortec ne duce mai aproape de momentul în care nu ne vom mai confrunta cu oboseala digitală. Sistemul personifică echilibrul perfect al informațiilor primite la timp, în sistem mâini-libere, într-un format minimalist, fiind astfel ideal pentru aplicații care includ navigație, apeluri și notificări de tip alarme, memento-uri și platforme de mesagerie, precum WhatsApp și WeChat. Informațiile pe bază de notițe folosite în viața de zi cu zi, precum listele de activități și cumpărături, sunt extrem de confortabile.

Până în prezent, aceste aplicații au fost restricționate în principal la dispozitivele cu afișaj fizic, precum smartphone-urile sau ceasurile inteligente. Ochelarii inteligenți minimizează comportamentul inacceptabil din punct de vedere social, precum verificarea obsesivă a telefonului și ajută la îmbunătățirea siguranței șoferului, prin furnizarea de indicații de navigație de avertizare, în sistem mâinile-libere. Noua tehnologie promite extinderea domeniului de aplicare și disponibilității aplicațiilor și informațiilor, alături de accesul instantaneu la date relevante, rețele de socializare și controlul intuitiv al redării audio.

Tehnologie inovatoare într-un pachet mic

Un scanner cu lumină colimată, pe bază de sistem microelectromecanic (MEMS), în cadrul modulului Light Drive Bosch pentru ochelari inteligenți scanează un element holografic (HOE) care este integrat în lentilele ochelarilor inteligenți. Acest HOE redirecționează fasciculul de lumină pe suprafața retinei umane, formând direct o imagine care este întotdeauna clară.

Tehnologia permite vizualizarea în siguranță, în sistem mâini-libere, practic a oricăror date transmise de un dispozitiv mobil conectat, precum un smartphone cuplat, expuse într-o poziție de vizualizare confortabilă. Imaginea de înaltă rezoluție proiectată este curată, luminoasă, privată și clară chiar și în lumina directă a soarelui, grație luminozității adaptive.

Tehnologia Light Drive Bosch este compatibilă cu lentile curbe și de corecție. această nouă tehnologie fiind astfel interesantă și disponibilă pentru utilizatorii care deja poartă ochelari prescriși de medic. Tehnologiile de afișare mai vechi ale concurenței sunt afectate de imaginea încețoșată sau de strălucirea orbitoare în culorile curcubeului, vizibilă atunci când sistemul este oprit. Tehnologia Light Drive Bosch oferă o transparență optică plăcută pentru întreaga zi, cu o sensibilitate minimă la lumina parazită, ceea ce înseamnă o claritate perfectă, constantă și lipsa reflexiilor interne care distrag atenția.

Cea mai mică soluție Light Drive pentru ochelari inteligenți de pe piață

Noul sistem Light Drive complet și preconfigurat este cea mai mică soluție comparabilă și disponibilă pe piață, care oferă o reducere a adâncimii cu 30 la sută față de soluțiile existente. Are dimensiunile aproximative de 45-75 mm x 5-10 mm x 8 mm (L x h x l, în funcție de integrarea la nivelul clientului) și o greutate mai mică de 10 grame. Acest lucru ajută producătorii de ochelari să se bucure de flexibilitate cu privire la reducerea lățimii ramelor de ochelari, pentru a crea un design elegant și a elimina designul vizibil butucănos al ochelarilor inteligenți din prima generație. Acceptabilitatea socială și adoptarea la nivel larg pot transforma tehnologiile Light Drive retiniene în următorul boom pentru producătorii de dispozitive electronice de consum pentru afișare.

Soluție completă pentru producătorii de ochelari inteligenți

Bosch Sensortec pune la dispoziție o soluție Light Drive preconfigurată – concepută și asamblată la nivel intern pentru a asigura calitate, fiabilitate și performanță la nivel înalt, concomitent cu capacitatea de a reacționa rapid la cererile pieței și clienților cu privire la modificările aduse produsului. Bosch Sensortec este singurul furnizor de sisteme complete cu o astfel de tehnologie retiniană Light Drive și își poate consolida această poziție prin oferirea unei game extinse de dispozitive și soluții complementare. Modulul de ochelari inteligenți este completat cu câteva soluții de senzori, precum senzorul inteligent BHI260 de la Bosch, senzorul BMP388 de presiune barometrică și magnetometrul BMM150. Senzorii permit existența unor caracteristici intuitive ale interfeței pentru utilizator, precum funcții de atingeri multiple pe ramă, pentru îmbunătățirea confortului în timpul utilizării ochelarilor.

Soluția Light Drive pentru ochelari inteligenți Bosch va fi disponibilă în 2021 pentru producătorii de volume mari, cu codul de piesă BML500P.

1Sursă:

Referință: „Câți oameni din lume poartă ochelari?”. URL: https://www.reference.com/world-view/many-people-world-wear-glasses-e1268cfa00bdbd41 [05.11.2019].

Jan-Willem Bruggink (2013): „Mai mult de șase oameni din zece poartă ochelari sau lentile de contact”. URL: https://www.cbs.nl/en-gb/news/2013/38/more-than-6-in-10-people-wear-glasses-or-contact-lenses [05.11.2019].

YouTube: Vezi soluția pentru ochelari inteligenți în acțiune: link

Bosch în cadrul CES 2020:

  • CONFERINȚĂ ME PRESĂ: De la 9:00 la 10:30 a.m. ora locală luni, 6 ianuarie 2020 în Sălile B, C și D, Mandalay Bay Hotel, Las Vegas South Convention Center, Etaj 2

  • STAND: de marți până vineri, 7–10 ianuarie 2020, în Holul central, standul #12401

  • URMĂRIȚI inovațiile Bosch în cadrul CES 2020 pe Twitter: #BoschCES

  • PANELUL CU SPECIALIȘTII BOSCH:

Miercuri, 8 ianuarie 2020, de la 10:15 la 11:15 a.m. (ora locală) sesiunea
Dezvoltarea programelor de ucenicie pentru locurile de muncă de tip „New Collar” cu Charlie Ackerman, Vicepreședinte Senior pentru Resurse Umane, Las Vegas South Convention Center

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 452 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multe informii pe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 410.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2018). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vânzări de peste 78,5 miliarde de euro în 2018. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, oraşe inteligente, mobilitate conectată şi industrie conectată. Compania îşi foloseşte expertiza în tehnologia de senzori, software şi servicii, precum şi propriul cloud IoT, pentru a oferi clienţilor soluţii conectate integrate dintr-o singură sursă. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 460 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă aproape toate ţările din lume. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 68.700 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 130 locaţii din lume.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.iot.bosch.com,
www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.