Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mai mult de 600.000 de dolari pentru cauze sociale

0

United Way România a strâns mai mult de 600.000 de dolari pentru cauze sociale 

Fundația United Way România a onorat joi, 16 mai 2013, la Gala sa anuală, cei mai generoși și dedicați parteneri cu ajutorul cărora schimbă anual viețile a peste 6.500 de oameni în situații dificile. Companii, voluntari și organizații neguvernamentale au primit trofee și diplome pentru donațiile financiare, activitățile de voluntariat și sprijinul oferite programelor sociale ale Fundației. United Way a recunoscut astfel contribuția celor care au făcut posibilă strângerea a peste 600.000 de dolari în 2012, bani care s-au tradus integral în servicii educaționale, medicale și sociale pentru copii, tineri cu dizabilități și bătrâni din București, Cluj și Timișoara.

Peter Weiss si Steven van Groningen Tocqueville SocietyO premieră pentru Gală, aflată la a noua ediție, a fost onorarea a patru donatori care au contribuit anual cu mai mult de 10.000 de dolari în nume personal. Dl. Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, Dl. Peter Weiss, director și consultant pentru mai multe companii internaționale,  Dl. Marian Dinu, Country Managing Partner DLA Piper, și Dl. Mike Hayde, CEO Western National Group, au devenit membri ai Societății Alexis de Tocqueville, clubul internațional al donatorilor United Way care au impact major în comunitățile lor. România are pentru prima oară patru reprezentanți în Societate.

 

”Știu că în viață succesul personal vine cu responsabilitatea socială de a întinde o mână de ajutor celor mai puțin norocoși care se străduiesc să aibă o viață normală, independentă și împlinită”, a motivat Dl. Weiss, care este și membru voluntar în consiliul director al United Way România, decizia de a face o donație atât de mare. Diplomele au fost înmânate de Excelența Sa Dl. Philippe Beaulne, Ambasadorul Canadei în România.

Cel mai important premiu, Trofeul de Platină, a fost câștigat de Raiffeisen Bank pentru donația de peste 100.000 de Euro pe care angajații și compania au făcut-o în 2012.  Genpact a primit Trofeul de Aur pentru contribuții de peste 50.000 de Euro. Accenture, GlaxoSmithKline, SC Johnson Wax și Citi au fost răsplătite cu Argint pentru donații de peste 25.000 de Euro. AROBS Transilvania Software, Freescale, Royal Bank of Scotland, HP, Allianz Țiriac Asigurări, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Asset Management, Romtelecom și Saatchi&Saatchi au primit Bronz pentru donații de peste 10.000 de Euro. Diplome pentru alte contribuții au mers la KPMG, DLA Piper, Kinstellar și Prima TV și la 34 de donatori Leadership, persoane care au donat mai mult de 1.000 de Euro în nume personal.

La Gală a fost lansat și conceptul Live United, care ghidează modul în care United Way ajută fiecare comunitate să-și găsească resursele pentru a-i ajuta membrii săi cei mai vulnerabili. Comunitatea Live United este formată din 10.000 de oameni care trăiesc în România: donatori, voluntari, specialiști în servicii sociale, copii, tineri și vârstnici care primesc sprijinul de care au nevoie. Cu ajutorul United Way România, fiecare membru al comunității s-a implicat, a dăruit bani și timp sau a primit servicii sociale cu impact pe termen lung. În centrul acestului mod de viață este credința că fiecare comunitate are resursele necesare pentru ca fiecare om să aibă o viață demnă. Modul de viață Live United este susținut de Andreea Raicu, Ada Condeescu și Steven van Groningen, care vor promova în următoarele luni principiile sale de bază.

Organizarea Galei a fost posibilă cu sprijinul sponsorilor:  Cosmote,  GlaxoSmithKline, Romtelecom (major partners), Kinstellar, KPMG (supporters), Raiffeisen Leasing și TNT (contributors) și a avut loc la hotelul Radisson BLU. Evenimentul a fost prezentat de Livia Graur și Alexandru Constantin (Prima TV) și a beneficiat de contribuțiile artistice ale tenorului Vlad Miriță și ale artiștilor-jongleri de la Fundația Parada.

united way romania logoFundația United Way România a fost înființată în 2004 și este afiliată organizației internaționale United Way Worldwide, o instituție care împlinește anul acesta 126 de activitate în sprijinul copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități și familiilor lor. În România, United Way lucrează cu 55 de companii românești și internaționale  și cu angajații lor pentru a direcționa resurse financiare și umane din comunitate către oamenii care au cea mai mare nevoie de ele. Fundația sprijină peste 33 de proiecte sociale de sănătate, educație și integrare socio-profesională în care, anual, sunt ajutate peste 6.500 de persoane în situații de risc.

www.unitedway.ro

www.facebook.com/UnitedWayRomania

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.