Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mai aproape cu 17.000 de semnături de un Parlament pentru Cetăţeni: [i74] Noutăţi iniţiativă cetăţenească

0

Campania i74 a colectat primele 17.000 de semnături online pentru un Parlament pentru Cetățeni. Semnăturile au fost colectate în mai puţin de două luni de la lansare pe www.i74.ro. Obiectivul final vizează atingerea numărului de 100.000 de semnături în original din 11 județe ale României.

var_alb

Elementele pe baza cărora a fost întemeiat demersul i74 sunt: transparență (voturi la vedere, accesibile tuturor cetățenilor), seriozitate (fiecare absență nemotivată, sancționată cu 1% din salariu) și responsabilitate (decontările pe baza declarațiilor pe proprie răspundere, interzise; pentru a se deconta cheltuieli, va fi nevoie de documente justificative).

Cum pot cetățenii să semneze?

Persoanele care susțin acest proiect sunt încurajate să semneze întâi pe website-ul inițiativei www.i74.ro. Echipa i74 îi va contacta pe cei înscriși cu privire la detalii legate de centrele de colectare a semnăturilor. Conform legii, doar semnăturile în original se adaugă la totalul necesar. Semnătura virtuală vine în sprijinul proiectului pentru promovarea inițiativei și pentru a comunica celor care vor să semneze unde și cum o pot face.  Cei interesaţi sunt rugaţi să dea un click aici http://www.i74.ro/contacte_locale pentru a vedea care este cea mai apropiată localitate unde se strâng semnături.

Cum pot cetățenii să devină voluntari?

Orice cetățean român peste 18 ani poate face parte din corpul de voluntari ai inițiativei. Pentru detalii legate de voluntariat, se poate accesa pagina de web a inițiativei la adresa http://www.i74.ro/volunteer.

Cum se poate dona şi la ce ajută?

Pentru donaţii de orice valoare, se poate contribui la campania de crowdfunding pe platforma Indiegogo, “A Parliament for Romania’s citizens – i74!”, sau pe website-ul i74 aici. Donaţiile sunt folosite la coordonarea voluntarilor, materiale promoționale, dezvoltare a paginii web, fotografii, clipuri video, apariții mass-media ş.a.

Mai multe informații despre campania i74 sunt disponibile pe website-ul www.i74.ro și pe pagina oficială de Facebook https://www.facebook.com/ini74/.

Pentru reprezentanţii acreditaţi din presa străină, punem la dispoziţie materiale în limbile engleză, franceză, germană şi maghiară pe pagina http://www.i74.ro/hu_en_de_fr.

cover_alb

Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) este o comunitate de experți, un laborator de idei și o platformă de acțiune civică pentru dezvoltarea economică și consolidarea democratică a României.

Institut de cercetare românesc cu prezență globală, CAESAR reunește experți din întreaga lume selectați pe baza rezultatelor remarcabile din cariera lor academică și profesională.

Uniți în jurul unor valori comune – integritate, responsabilitate și profesionalism – experții CAESAR oferă idei și soluții concrete în domeniile de importanță strategică pentru viitorul României. Pe baza acestor cunoștințe și experiențe globale, CAESAR promovează prin platforma proprie de acțiune civică politici de dezvoltare la nivel local, regional și național.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.