Mai ai 8 zile să câştigi o tabără în Marea Britanie!

0

Copiii şi tinerii între 11 şi 20 de ani se pot înscrie până pe 31 martie la concursul de creaţie în limba engleză Shakespeare School Essay Competition pentru a câştiga tabere de limba engleză în Marea Britanie şi multe alte premii. Înscrierea este gratuită, iar participanţii sunt încurajaţi să fie cât mai originali.

Concursul Shakespeare School Essay Competition, aflat la a 6-a ediţie, este organizat de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Înscrierea se face foarte simplu: participanţii redactează un eseu de 200 sau 250 de cuvinte şi îl încarcă gratuit pe site-ul www.shakespeare-school.ro până pe 31 martie.

Imagine essay_Enter the competition

Tema de anul acesta porneşte de la discursul TED al unui adolescent de 13 ani despre sistemul ideal de învăţământ, iar participanţii sunt invitaţi să dea frâu liber imaginaţiei şi să fie cât mai creativi şi nonconformişti.  Mai multe detalii despre tema se găsesc pe pagina de concurs, aici, iar pe blogul Shakespeare School participanţii pot găsi o serie de sfaturi utile pentru redactarea eseurilor, WRITE Your Way to Success.

În joc sunt premii atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Toţi participanţii primesc certificate de participare şi pot câştiga aparate foto, mp3-playere, cursuri de engleză, vouchere pentru examene Cambridge, cărţi şi multe surprize. Marii câştigători ai concursului au şansa de a merge în tabere de limba engleză, unde timp de două săptămâni învaţă şi trăiesc exact la studenţii britanici. Competiţia se desfăşoară pe două categorii de vârstă, 11-14 ani şi 15-20 de ani, aşadar sunt şanse duble de câştig pentru marile premii.

Taberele de limba engleză  sunt extraordinare oportunităţi de dezvoltare pentru copii şi tineri, mai ales datorită contactului cu un mediu multicultural. Taberele se organizează în campusurile unor universităţi şi colegii de top din Marea Britanie, Clifton College sau University College London, unde participanţii învaţa engleza şi iau parte la diverse activităţi distractive alături de tineri din toate colţurile lumii.

„Tabara în Marea Britanie a fost cu adevărat ceva care să mă schimbe. Este surprinzător cum se pot întâmpla atâtea în doar două săptămâni. Impactul cultural este uriaş, lecţiile de viaţă primite acolo de la profesori și colegi fiind de neegalat. A fost o experienţă care m-a maturizat, care m-a făcut să văd că se poate şi că dacă îmi dau silinţa pot să ajung oriunde.”, mărturiseşte Bogdan Aroșculesei, câştigător în 2012 al taberei de la Oxford University.

Shakespeare School organizează de 8 ani tabere de limba engleză în Anglia, Scoţia, Irlanda şi SUA şi întotdeauna participanţii s-au întors foarte entuziasmaţi de experienţă, mai deschişi, mai responsabili şi mai dornici să îşi perfecţioneze cunoştinţele. Detalii despre tabere şi programul acestora se găsesc pe site-ul Shakespeare School la secţiunea Tabere de engleză.

 Imagine Essay Competition_1

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce ajută copiii cu oportunităţi reduse să se dezvolte şi să înveţe limba engleză şi sprijină tinerii talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze. O limbă străină poate deschide multe oportunităţi şi poate face diferenţa în dezvoltarea tinerilor. Printre proiectele asociaţiei: burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creaţie cu premii şcoli de vară în Marea Britanie – Shakespeare School Essay Competition, campanii în licee privind certificările internaţionale. Asociaţia promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând şi ateliere de educaţie pentru părinţi.

Shakespeare School Essay Competition îşi propune să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie şi originalitatea şi să motiveze tinerii să îşi perfecţioneze limba engleză. Concursul le oferă şanse egale tinerilor din întreaga ţară de a experimenta viaţa într-un campus universitar britanic de top şi de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde.

Concurs inclus în Calendarul Activităţilor Educative al ISMB

Ambasadorul competiţiei: Lorand Soares Szasz

Parteneri educaţionali şi sponsori: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Mirunette Internaţional, Shakespeare School, British Council, RATE – Romanian Association of Teachers of English,  BETA – Bucharest English Teachers’ Association, , CETA- Cluj English Teachers’ Association, Federaţia Naţională a Asociaţilor de Părinţi, Consiliul Naţional al Elevilor, Fischer Internaţional, Carturesti, Dent Estet, Simaco Advertising.

Parteneri media: Kiss FM, TV City, Ring, Gândul, Mediafax, Radio RFI, Cariere, Şapte Seri, Curierul Naţional, AmDoar18Ani.ro, Studenţie.ro, Sunt Părinte.ro, SuperBebe, Sfatul Părinţilor.ro, România Pozitivă, Edu-News, B365.ro, Federaţia Volum, Blogunteer, Nonguvernamental.org, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, TeenPress, Dreamcatchers România, Global Education, BabyCafe.ro, Romanticu.org, Blidaru.net, Clubul Magic.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.