Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MAE și UNICEF în România lansează proiectul “Ambasador Junior la Uniunea Europeană”

0

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin ministrul delegat pentru afaceri europene, și UNICEF în România lansează proiectul Ambasador Junior la Uniunea Europeană”, dedicat copiilor și adolescenților. Programul, organizat în marja Președinției României la Consiliul UE, în primul semestru din 2019, reprezintă o premieră la nivelul Uniunii Europene.

Proiectul Ambasador Junior la Uniunea Europeană” este o oportunitate de promovare a participării copiilor la nivel european, prin proiecte și mesaje, și de acomodare cu instituțiile europene, cu rolul acestora și cu procesul decizional.

Apelul la candidatură este deschis tuturor copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, pasionați de drepturile copilului și de promovarea unei Europe mai incluzive, de vorbitul în public și de scris, cu foarte bune abilități de comunicare în limba engleză sau franceză.

În cadrul proiectului, vor fi selectati două fete și doi băieți care vor avea oportunitatea, în premieră, să participe la întâlniri la nivel înalt, atât în România, cât și la Bruxelles, alături de lideri și tineri europeni.

Candidaturile pentru mandatul de „Ambasador Junior la Uniunea Europeană” pot fi depuse online până în data de 28 decembrie 2018, criteriile de eligibilitate și componența dosarului fiind disponibile pe site-ul www.unicef.ro. Juriul va fi format din reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, prin intermediul Autorității Naționale pentru protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), Institutului European din România și ai UNICEF.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.