Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ma Yansong prezintă câștigătorii celei de-a VI-a ediție a competiției internaționale de design jumpthegap, organizate de Roca

0

Roca a găzduit ceremonia de premiere a celei de-a VI-a ediții a competiției internaționale de design, jumpthegap, la Galeria Roca din Madrid, avându-l ca prezentator pe celebrul arhitect chinez și președintele juriului, Ma Yansong. La categoria Profesioniști, proiectul câștigător este Btwist, realizat de spaniolii Irene Cañada și Raquel Prendes, iar la categoria Studenți, proiectul [Aria]2, făcut de Samuele Nucaro și Cristina Tu Ahn Pham, doi studenți italieni. Ambele proiecte au fost recompensate cu 6.000 de euro.

Proiectul câștigător la categoria Profesioniști, Btwist, aduce o soluție inovatoare în spațiul băii, cu un lavoar ce poate fi adaptat la trei dimensiuni pentru trei funcții diferite. [Aria]2, câștigătorul la categoria Studenți, combină perfect caracteristicile de accesibilitate, viteză și inovație, oferind soluția unui spațiu de duș care are un efect de saună cu abur și de uscare, prin curent. Proiectul gândit pentru băi moderne are multiple roluri și folosește conceptul de duș într-un mod inovator.

JTG_Jury_winners

Pentru prima dată în cadrul aceste competiții bienale organizate din 2004 de Roca, în colaborare cu Centrul de Design Barcelona (BCD), a fost oferit un Premiu de Sustenabilitate, în valoare de 3.000 euro, de către Fundația We Are Water.

În acest an, 119 țări au intrat în competiția globală, cu 3.700 de participanți. România a înregistrat în acest an un număr record de participanți, având 12 proiecte înscrise de 83 de persoane la ambele categorii. Astfel, țara noastră ocupă locul 12 în topul competiției după numărul de participanți. Startul înscrierilor a fost marcat în România printr-o conferința de presă organizată de Roca în octombrie anul trecut când designerul portughez Guta Moura, membru al juriului, a vorbit studenților de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu despre competiție.

Proiectele finaliste, care pot fi văzute aici, sunt:

Categoria Profesioniști:

  • Cada Origami: Andrey Lebedev (Rusia)

  • Roca Analytic: Joan Alba și Iago Buceta (Spania)

  • Nanosoap: Pablo Luchino (Argentina)

Categoria Studenți:

  • Totem: Marta Muñoz și Helena Galí (Spania)

  • GLOVES: curat și uscat: Halszka Barelkowska (Polonia)

  • B-thin: Victoria Bellido și Angel Cobo (Spania)

La ceremonia de premiere organizată în Galeria Roca din Madrid au participat 200 de invitați. De la președintele juriului, Ma Yansong, distins cu numeroase premii printre care Tânărul Lider Global în 2014 (YGL), și continuând cu lideri ai domeniilor din design și arhitectură precum Jaime Moreno, ce a primit Premium Național de Design 2015, și domnul Liu Wengiu, Consilierul Ministrului de Cultură din cadrul Ambasadei Chinei.

Membrii juriului au fost Marcelo Rosenbaum (Brazilia), Designerul și Directorul biroului de inovație Rosenbaum; Tom Dyckhoff (Marea Britanie), jurnalist și critic de arhitectură; Guta Moura (Portugalia), Co-Fondator al Experimenta și Director al EXD Biennale; Josep Congost (Spania), Director al Roca Design Center; Rafael de La-Hoz, Arhitect (Spania), Patron al Fundației de Arhitectură Contemporană; Isabel Roig (Spania), Managing Director al BCD (Centrul de Design Barcelona) și fost Președinte al BEDA (Biroul Asociației Europene de Design).

Toate informații referitoare la competiție și ceremonia de premiere sunt disponibile pe website-ul oficial: www.jumpthegap.net și pe pagina de Facebook (www.facebook.com/jumpthegap).

***

Despre Roca

Roca este o companie specializată în designul, producția și promovarea produselor destinate spațiilor băii, a plăcilor de faianță și gresie din ceramică folosite în arhitectură, construcții și design de interior. Compania are mai mult de 21,000 de angajați și 77 de fabrici și este prezent în peste 135 de țări din lume.

Grupul în totalitate spaniol e lider de piață în Europa, America Latină, India și Rusia. Are, totodată, și o prezență puternică în China și restul Asiei, Africii și Orientului Mijlociu.

www.roca.com; www.ro.roca.com

Despre Fundația We Are Water

Fundația We Are Water este o inițiativă a Roca și are două obiective principale. Primul este acela de a atrage atenția și de a încuraja opinia publică și instituțiile să reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o nouă cultură a apei, care să permită administrarea corectă și durabilă a resurselor de apă din întreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse acțiuni menite să atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adecvate de apă. Ariile de activitate ale Fundației includ intervenții în dezvoltarea infrastructurii, educație, sănătate și cercetare în cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundația are în prezent în desfășurare patru proiecte în Ecuador, India, Brazilia și Bolivia și colaborează cu prestigioase organizații internaționale, precum Educație Fără Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef și Fundația Vicente Ferrer.

www.wearewater.org

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.