Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LSRS și Fundația CAESAR au semnat Protocolul de Colaborare cu MAE

0

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Access la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) au oficializat astăzi, 4 februarie 2015, colaborarea cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin semnarea a două Protocoale de Colaborare.

LSRS CAESAR MAE 3

“În elaborarea acestui cadru formal de colaborare am plecat, în primul rând, de la premisa că promovarea obiectivelor României, inclusiv a celor de politică externă, trebuie să se sprijine mult mai mult pe contribuţia adusă de tinerii de valoare aflați, sper, temporar în afara României şi pe performanţele acestora, mai ales în domenii ca educaţia, cercetarea, inovarea, cultura, ştiinţa și de care avem atâta nevoie pentru progresul României. Cele două documente stabilesc liniile comune de acţiune, reflectând deschiderea noastră și angajamentul MAE de fructificare a experienţei și contactelor deja stabilite, în ţările unde activează, de filialele Ligii, dar şi de a promova principiile fondatoare ale Ligii și ale CAESAR, precum dinamismul, entuziasmul și implicarea”, a declarat Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe.

Sebastian Burduja, Președintele de Onoare al LSRS și Președinte al Fundației C.A.E.S.A.R., a declarat: “Semnarea acestor acorduri reprezintă un pas fără precedent, nu doar pentru organizațiile noastre, dar și pentru întreaga comunitate a tinerilor români din diaspora. Aceștia sunt tineri români remarcabili cărora le pasă de viitorul României. Apreciem foarte mult acest gest și considerăm că acest moment este unul dătător de speranță. Am spus-o încă de acum 6 ani, mesajul nostru este simplu: Tinerii români din străinătate, dar și din România, reprezintă o resursă strategică pentru dezvoltarea României. Tocmai prin asemenea acorduri, fără precedent la nivelul instituțiilor din România, se creează premisele pentru implicarea acestei resurse strategice în procesul de dezvoltare al țării. Ne dorim și promovăm o Românie în 3D: România dezvoltată, România democratică și România demnă. Astfel, suntem convinși că acesta este doar începutul, iar promisiunea noastră este să continuăm să exprimăm acest acord prin fapte.”

Printre prevederile celor două acorduri se numără cooperarea pentru realizarea unor proiecte dedicate priorităţilor de politică externă şi aniversărilor incluse în agenda de diplomaţie publică a Ministerului Afacerilor Externe, precum şi aniversărilor relaţiilor bilaterale cu diverse state.

Aceste acțiuni concrete au fost detaliate de Dan Nechita – CEO al Fundației C.A.E.S.A.R. – care a declarat: ”Mulțumim, în numele Ligii și al Fundației C.A.E.A.S.A.R., Domnului Ministru și Ministerului Afacerilor Externe pentru acest cadru de colaborare ce ne oferă posibilitatea concretă de a valorifica în România expertiza dobândită peste hotare. Astfel, avem posibilitatea de a contribui activ la promovarea imaginii României peste hotare prin filialele LSRS, la dezvoltarea democratică a României și la obiectivele de politică externă a României prin acțiunile noastre. În acest context, în lunile următoare vom organiza o serie de manifestări precum Conferința pe tema Parteneriatului Strategic cu SUA la Washington DC, un colocviu C.A.E.S.A.R. pe tema Securității Regionale la Chișinău și acțiuni prin filialele LSRS care să susțină aderarea României la spațiul Schengen și includerea în programul Visa Waiver al Statelor Unite și Canada.”

Acordurile de colaborare acordă o atenţie deosebită și asigurării unei colaborări eficiente între filialele LSRS şi misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale româneşti din ţările de reşedinţă. De asemenea, este prevăzută efectuarea de către studenții români cu pregătire academică în străinătate a unor stagii de practică şi a unor stagii de pregătire în Centrala MAE și în misiunile diplomatice ale României.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.