Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LSRS și Fundația CAESAR aduc un omagiu lui Grigore Vieru

0

Mâine, 14 februarie 2015, regretatul poet, Grigore Vieru, ar fi împlinit vârsta de 80 de ani. Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) doresc să aducă un omagiu public marelui poet.

 lsrs

Vă reamintim că în cadrul Galei LSRS, de pe 8 ianuarie 2015, a fost omagiată memoria lui Grigore Vieru. Astfel, Gala LSRS a devenit primul moment major al anului omagial Grigore Vieru. Am fost onorați sa oferim cadrul pentru cinstirea memoriei și a operei marelui poet. Astfel, Distincția Specială în Arte din cadrul Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate a purtat numele lui Grigore Vieru în semn de respect și de apreciere pentru întreaga activitate și pentru neîncetata sa credință în visul de a unii românii de pe ambele maluri ale Prutului. În cuvintele sale: „Dacă foarte mulți oameni visează să ajungă în cosmos, visul meu cel mai mare este să trec Prutul”.

Acest demers se încadrează în eforturile și sprijinul oferit de Liga Studenților Români din Străinătate față de frații noștri de peste Prut, iniţiatori, organizatori şi laureaţi ai Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova și în eforturile Fundației CAESAR de a sprijini integrarea europeana a Republicii Moldova. Premiile categoriei Arte au fost înmânate de către Dl. Ducu Bertzi și Dl. Dorin Dusceac, Vice-Ministru al Mediului din Republica Moldova. Astfel, au fost oferite două distincții: Mențiune pentru Excelență în Arte – Sabina Berariu, Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie – și Premiul Special în Arte „Grigore Vieru” câștigat de Alecsandra Raluca Drăgoi, în prezent masterandă la Fotojurnalism la University of Westiminster, din Londra, Marea Britanie.

De asemenea, pe scena Galei a fost recitată poezia „Scrisoare din Basarabia”, aplaudata la scena deschisă. Unul dintre momentele artistice ale Galei LSRS l-a adus în prim plan pe Nicu Mâță – o voce deosebită a Basarabiei. Momentul muzical poate fi urmărit aici – http://goo.gl/D3OrrQ – în timp ce întreaga înregistrare a Galei poate fi vizionată aici – http://goo.gl/af6ygO. Prin astfel de gesturi, LSRS și Fundația C.A.E.S.A.R. doresc să transmită un mesaj de solidaritate către tinerii din România și din Basarabia, în spiritul valorilor și principiilor promovate de unul dintre cei mai mari poeți români ai tuturor timpurilor, Grigore Vieru.

Gala Studenţilor Români din Străinătate 2015 a fost un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group, Ernst & Young, CEC Bank, British Council, Voicu & Filipescu, ENEL și TAROM.

Parteneri logistici: Qual Media Group, Hotel IBIS Gara de Nord, Crama Ceptura, Murfatlar, Distileriile Alexandrion prin brandul premium Brâncoveanu XO, French Bakery, Băiatul cu Flori, Expres Național, Cube Production, Imagerie, Silviu Pal Photography.

Parteneri media: TVR Internaţional, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Rador, Agerpres, Adevărul, Evenimentul Zilei, Foreign Policy, Ziare.com, Realitatea.net, Studentie.ro, AcademicLink, Edu-News, Online Student, DiasporaLive.ro, RomâniaPozitiva, ȘtiriONG, iQool, Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni (AJRP), Autentici.ro.

Susținem și ne susțin: Inspire Group, Rotary, Rotaract, Fundația Dignitas, Succes pentru România, Medierenet, Juridice.ro, Art Out, QS World Grad School Tour, Clubul Român pentru Relații Externe, Diplomație și Afaceri Europene (CRREDAE), Clubul pentru România, Softbinator, Association des États Généraux des Étudiants de l`Europe (AEGEE), Uniunea Studenților din România (USR), Group of the European Youth for Change (GEYC), Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP), Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (FAB), Consiliul Tineretului din România (CTR), Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), Asociația Alumni Lumina, Campadillo, International Association for the Exchange of Students for Technical Experience (IAESTE), Techsylvania, Gala Studenților Originari din Republica Moldova (GSORM), Jeunes Moldaves, Educativa, Asociația Federaliștilor Europeni din România (AFER), Federația Share Cluj-Napoca, JCI Cluj, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Asociaţia Studenţilor la Istorie „Dacia”, The European Law Students’ Association (ELSA România).

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.