Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LSRS Marea Britanie prezintă Conferința Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Marea Britanie, Ediția a VII-a

0

Liga Studenților Români din Străinătate – Filiala Marea Britanie (LSRS UK), împreună cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu sprijinul Departamentului Politici pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe organizează pe 11 octombrie 2014 la Firth Court, în Sheffield, începând cu ora 11:00 cea de-a VII-a ediție a Conferinței Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Marea Britanie (CSPCR UK). Tema evenimentului de anul acesta este: “Building our place in Europe – the 7 year milestone within the EU”.

 Poster CSPCR

Înscrieri. Evenimentul este deschis tuturor categoriilor vizate pentru ca cei interesați să dezbată și să promoveze atât imaginea României, cât și realizările studenților, profesorilor și cercetătorilor români din Marea Britanie, ce reprezintă o resursă cheie în contextul actual al Regatul Unit. Înscrierile la eveniment se fac în urma completării formularului on-line până la data de 9 octombrie 2014http://goo.gl/tnZnaw.

Desfășurarea evenimentului. Sesiunile plenare vor fi organizate sub forma unor dezbateri. Printre invitații speciali care vor lua cuvântul în cadrul acestor sesiuni se numără: E.S. Dr. Ion Jinga (Ambasador al României în Londra), Profesor Paul White (Vicecancelar Adjunct al University of Sheffield), Peter Rippon (Lord Primar al Sheffield-ului), Nicolae Rațiu (Președinte al Fundației Rațiu), Ray Branden (CEO Camera de Comerț Britanică Română), Richard Corbett (Membru al Parlamentului European) și Cosmina Dorobanțu (antreprenor și cercetător român la University of Oxford). Vor avea loc patru sesiuni plenare având următoarele teme:

  • “The EU settlement: Romanian and British perspectives”;
  • “Romanian communities in the UK: contributing to a prosperous Europe”;
  • “Romanian success stories – opportunities and challenges”;
  • “Academics without borders: the experience of the Romanian speaking community in the UK”.

De asemenea, anul acesta în cadrul Conferinței va fi organizat un concurs de fotografie pentru studenții români din Marea Britanie. Cei interesați să participe sunt rugați să trimită la adresa contact@uk.lsrs.ro până pe 5 octombrie o fotografie pe tema “Student român în UK” însoțită de o scurtă descriere. Fotografiile vor fi expuse în cadrul evenimentului de pe 11 octombrie, iar cea mai bună lucrare va fi premiată cu £50.

Nu în ultimul rând, la finalul conferinței va avea loc ceremonia de decernare a “Diplomei Ambasadorului”, unde LSRS UK are onoarea de a propune 5 candidați. Astfel, studenții români din Marea Britanie cu rezultate academice sau realizări deosebite cu impact pentru comunitatea românească din Marea Britanie au șansa de a primi această onorantă distincție prin completarea următorului formular până la data de 20 octombrie 2014: http://goo.gl/eaE0LI. Cele cinci nominalizări ale LSRS UK vor fi anunțate pe 21 septembrie

CSPCR UK reprezintă o inițiativă comună a comunității românești din Marea Britanie ce își propune să consolideze comunitatea academică românească de pe teritoriul Regatului Unit.  Scopul este acela de a crea un cadru formal pentru schimbul de idei și experiențe ce pot duce la crearea parteneriatelor sociale în vederea dezvoltării acestei comunități, dar și de a încuraja și promova excelența academică pentru a crea o imagine pozitivă a României în Marea Britanie.

Parteneri principali: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Departamentului Politici pentru Românii de Pretutindeni, the Rațiu Family Foundation, the British-Romanian Chamber of Commerce (BRCC), the University of Sheffield.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Agenția Națională de Presă AGERPRES, Agenția de Presă RADOR, Evenimentul Zilei, RomâniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studentie.ro, StiriONG.ro, AcademicLink.ro, IQool.

Susținem și ne susțin: The Association of Romanian International Students Societies, TAROM, Asociațiile de studenți români de la University of Sheffield, King’s College London, Durham University, University of Nottingham, University of Manchester, University of Warwick și University of York. 

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.