LSRS dă startul celei de-a treia ediții a proiectului SMART Internships

0

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță oficial lista instituțiilor publice în cadrul cărora tinerii cu studii în străinătate se pot înscrie pentru stagii de practică (management shadowing) desfășurate în vara sau toamna anului 2015. Specificul „SMART Internships” îl constituie expunerea la cel mai înalt nivel în cadrul instituțiilor gazdă – cel decizional – și activitatea de impact a stagiarilor pe durata activității lor. Perioada de înscriere în competiția pentru aceste stagii este 7 mai – 29 mai 2015.

LSRS_sigla

Aflat la cea de-a treia ediție, programul „SMART Internships” pune la dispoziția tinerilor cu experiență academică internațională stagii de practică în instituțiile publice din România. Ne sunt alături în 2015 instituțiile fidele din anii precedenți: Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Tineretului și Sportului, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Institutul European din România, Centrul Europe Direct București și Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni. În plus, anul acesta ni se alătură: Camera Deputaților, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, Institutul Național de Statistică, dar și alte instituții al căror nume îl vom face public pe parcurs și asupra cărora vom reveni cu informații în curând.

Programul „SMART Internships” 2015 oferă momentan peste 40 de stagii de practică în cadrul instituțiilor amintite mai sus. Urmează să revenim cu și mai multe locuri oferite în cadrul instituțiilor publice din România. Totodată, suntem bucuroși să anunțăm că în anul 2015, pentru prima dată, un număr limitat de stagii de practică va beneficia de o remunerație.

Stagiile se vor derula în perioada vacanței universitare și vor avea o durată de una până la trei luni, cu posibilitatea prelungirii acestora. Studenții și proaspăt absolvenții cu experiență internațională de studii care doresc să desfășoare astfel de stagii vor completa un formular online și vor trimite prin e-mail la adresa haiacasa@proiecte.lsrs.ro o scrisoare de motivație de aproximativ 500 de cuvinte, cu diacritice, și un CV actualizat (ambele în română sau engleză) până la data de 29 mai. Anunțarea candidaturilor câștigătoare va avea loc în perioada 18-26 iunie 2015.

Pentru mai multe detalii, vizitați: http://haiacasa.lsrs.ro/smart-internships-2015/

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează