Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Love Tradition / Din dragoste pentru traditie / Londra, 4 iulie 2011

0

Luni 4 iulie 2011 – un eveniment organizat de Fundația Rațiu din Marea Britanie, în cadrul seriei de prezentări și conferințe Culture Power

LOVE TRADITION
DIN DRAGOSTE PENTRU TRADIȚIE

prezentare şi vânzare de mobilier de artă

Prezentare şi cocktail, luni 4 iulie 2011
19.00-21.00, Fundaţia Raţiu / Centrul Cultural Românesc
Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ; Tel. 020 7486 0295, int. 108;
e-mail: bookings@romanianculturalcentre.org.uk
Intrarea este liberă, dar anunţarea prezenţei este obligatorie.

Îmbinarea tradiţiei cu modernitatea este o preocupare constantă pentru mulţi artişti şi designeri. Designerul de mobilă şi pictoriţa Simona Stoicescu, fondator al Black Bird Creators, împreună cu Oana Gyarmath, sculptor şi designer – autoarea colecţiei expuse – se inspiră din motive tradiţionale româneşti şi aduc la viaţă o serie de obiecte funcţionale de artă, serie care include şi piese vechi, autentice, de costum tradiţional românesc.

În seara zilei de 4 iulie, prezentarea exponatelor va fi făcută de Simona Stoicescu. Ea va fi acompaniată, pe parcursul întâlnirii, de romancierul, istoricul şi curatorul Dr Mike Phillips, gazda seriei de întâlniri Culture Power. Dr Phillips este consultant pentru diverse organizaţii culturale europene și a fost distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE).

Colecţia LOVE TRADITION  este inspirată – şi, în acelaşi timp, dedicată – memoriei Reginei Maria a României. Strănepoată a Reginei Victoria, căsătorită cu Regele Ferdinand al României, Maria şi-a dovedit dragostea pentru ţara ei adoptivă îmbrăţişând şi asimilând tradiţiile poporului român; contribuţia şi entuziasmul ei în promovarea artelor şi a patrimoniului sunt impresionante şi greu de egalat.

Creaţiile artistice ale Black Bird Creators combină elemente arhaice şi contemporane, într-o căutare ce dorește să evidenţieze originile artei expuse şi, în acelși timp, într-un efort de a promova tradiţia şi modernitatea artistică românească.

Obiectele expuse la sediul Fundaţiei Raţiu vor fi de vânzare, parte dintre încasări urmând să fie susțină activitatea Fundaţiei Raţiu în domeniul restaurării patrimoniului din România.

Expoziție de mobilier de artă cu elemente de inspiraţie tradiţională
Expoziţie deschisă intre 4 – 19 iulie 2011, luni – vineri, între orele 12.00 – 18.00. Intrarea este liberă, anunţarea prezenţei este obligatorie.

// // // // // // // // // // // //

Eveniment organizat de Fundaţia Raţiu / Centrul Cultural Românesc de la Londra www.ratiufamilyfoundation.com; www.romanianculturalcentre.org.uk

Culture Power este un program iniţiat de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie; propune conferinţe şi dialoguri constructive audienţei invitate.
Eveniment organizat cu sprijinul Profusion International Creative Consultancy

Notă: Imaginea Reginei Maria şi a pieselor de mobilier © Prin amabilitatea Black Bird Creators.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.