Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LONDRA: Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretată de prestigioasa London Philarmonic Orchestra

0

Premieră extraordinară la Londra în 2015

 Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretată de prestigioasa London Philarmonic Orchestra pe scena Southbank Centre

 Vladimir Jurowski pe scena Festivalului Enescu 2013 credit foto Sergiu Iczkovits

Una dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, London Philarmonic Orchestra, va interpreta lucrarea compozitorului român sub bagheta celebrului dirijor de origine rusă Vladimir Jurowski pe 7 februarie 2015. Este pentru prima dată când Simfonia a III-a de George Enescu va fi interpretată pe o scenă londoneză.

Programul de la Londra cuprinde două lucrări ale compozitorului Serghei Rahmaninov în prima parte, iar în a doua parte urmează “Simfonia a III-a de George Enescu, o lucrare plină de intensitate emoțională, eroică și triumfală, inspirată de angoasele Primului Război Mondial”, se precizează pe site-ul renumitului spațiu cultural Southbank Centre. Concertul susținut anul viitor de London Philarmonic Orchestra va avea loc în sala Royal Festival Hall.

Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21, de George Enescu în interpretarea dirijorului Vladimir Jurowski, aflat în top 50 cei mai bine cotați dirijori ai lumii, a fost prezentată inițial în cadrul programului ediției 2013 a Festivalului Internațional “George Enescu”, pe 14 septembrie.

„Evenimentul care va avea loc la Londra este unic și demonstrează, o dată în plus, puterea Festivalului de a face cunoscută muzica lui George Enescu în lume”, a declarat pentru presă Oana Marinescu, Director de Comunicare al Festivalului “George Enescu”.

Este parte din obiectivele Festivalului Enescu să prezinte publicului național și internațional noi versiuni ale compozițiilor enesciene, în interpretarea celor mai bine cotați artiști contemporani ai lumii.

“Atașamentul meu față de muzica lui George Enescu a crescut direct proporțional cu atașamentul față de Festivalul Enescu, încă de la prima ediție a Festivalului la care am participat ca invitat, în urmă cu nouă ani”, îi povestea dirijorul Vladimir Jurowski jurnalistului Marius Constantinescu, într-un interviu din septembrie anul trecut.

De-a lungul carierei, Vladimir Jurowski a colaborat cu unele dintre cele mai importante instituții muzicale din lume, printre care prestigioasele Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia sau Opéra Bastille de Paris. În anul 1999 a debutat la Metropolitan Opera New York. Din anul 2007,  Vladimir Jurowski a devenit dirijor principal al London Philharmonic Orchestra, una dintre cele mai bine cotate orchestre britanice ale momentului. „Sub bagheta lui Jurowski, această orchestră a devenit un instrument fabulos de rafinat”, scria cotidianul britanic “The Telegraph”.

Southbank Centre este considerat unul dintre centrele culturale de grad zero din Londra și din lume și este, în același timp, și sediul London Philarmonic Orchestra.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.