Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Londra: LSRS Marea Britanie prezinta Conferinta Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie, Editia a X-a

0

Liga Studentilor Romani din Strainatate – Filiala Marea Britanie (LSRS UK), impreună cu Ambasada României in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, cu sprijinul Departamentului Politici pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe,  organizeaza in data de 4 noiembrie 2017, la University College London, incepand cu ora 11:00 a.m., cea de a X-a editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie (CSPCR UK). Tema evenimentului de anul acesta este: “From office to remote working trends in the digital era- The new reality of European Union”.

Inscrieri. Evenimentul este deschis tuturor categoriilor vizate pentru ca cei interesati sa dezbata si sa promoveze atat imaginea Romaniei, cat si realizarile studentilor, profesorilor si cercetatorilor romani din Marea Britanie ce reprezinta o resursa cheie in contextul actual al Regatului Unit. Inscrierile la eveniment se fac in urma completarii formularului online pana la data de de 29 octombrie aici.

Desfasurare. Sesiunile plenare vor fi organizate sub forma unor dezbateri. Printre invitatii speciali ce vor lua cuvantul in cadrul acestor sesiuni se numara: E.S. Dr. Dan Mihalache (Ambasador al României în Londra), Profesor Martyn Rady (Profesor Istorie a Europei Centrale al University College London), Andreea Pastarnac(Ministrul Românilor de Pretutindeni), Victor Negrescu(Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene), Ioan-Aurelian Pop(Rector al Universității Babes-Bolyai Cluj). Vor avea loc trei sesiuni plenare avand urmatoarele teme:

  • “Remote versus corporate jobs-The digital era impact”;
  • “Research and teaching perspectives- Borderless Academia”;
  • “Public Sector access in the European Union context”;

Nu in ultimul rand, la finalul conferintei va avea loc ceremonia de decernare a “Diplomei Ambasadorului”, unde LSRS UK are onoarea de a propune 5 candidati. Astfel, studentii romani din Marea Britanie cu rezultate academice sau realizari deosebite cu impact pentru comunitatea romanească din Marea Britanie, au sansa de a primi aceasta onoranta distinctie prin completarea urmatorului formular pana la data de 29 octombrie 2017: http://bit.ly/2kLZsRW . Cele cinci nominalizari vor fi anuntate pe 1 Noiembrie.

CSPCR UK reprezinta o initiativa comuna a comunitătii romanesti din Marea Britanie ce isi propune sa consolideze comunitatea academica romaneasca de pe teritoriul Regatului Unit.  Scopul este acela de a facilita schimbul de idei si experiente ce pot duce la crearea parteneriatelor sociale in vederea dezvoltarii acestei comunitati, dar si de a incuraja si promova excelenta academica ce poate crea o imagine pozitiva a Romaniei in Marea Britanie.

Parteneri principali: Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Departamentului Politici pentru Romanii de Pretutindeni, the Ratiu Family Foundation, University College London, university of Oxford.

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.

Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.

LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.