Locul 4 in topul profitabilitatii companiilor din tarile din Europa!

0

Locul 4 în topul profitabilităţii companiilor din ţările din Europa! companiile din Romania ocupă un loc onorabil în acest top al profitabilităţii, un clasament alcătuit de Erste Group.

1. Slovacia
2. Lituania
3. Letonia
4. Romania
5. Cehia
6. Polonia
7. Germania
8. Austria

Creşterea economică se pare că se află în mâinile firmelor – este concluzia raportului, potrivit EVZ.

„În mod cert, revenirea economică din următorii câţiva ani va depinde de sectorul corporativ – de competitivitatea acestuia, de capacitatea de a folosi capitalul în mod eficient şi de a crea noi locuri de muncă. Din fericire, ţările din regiunea Europei Centrale şi de Est se descurcă foarte bine, deoarece capitalul a fost utilizat relativ eficient, generând o rentabilitate dublă a capitalului în comparaţie cu Europa de Vest (aproximativ 8%). Şi productivitatea muncii a crescut în multe ţări din Europa Centrală şi de Est în timpul crizei, astfel încât acestea să îşi poată menţine competitivitatea şi profitabilitatea”, afirmă Juraj Kotian, director cercetare macro pe Europa Centrală şi de Est în cadrul Erste Group.

PS: Mulţumim Oana Petria!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează