Locul 4 in topul profitabilitatii companiilor din tarile din Europa!

0

Locul 4 în topul profitabilităţii companiilor din ţările din Europa! companiile din Romania ocupă un loc onorabil în acest top al profitabilităţii, un clasament alcătuit de Erste Group.

1. Slovacia
2. Lituania
3. Letonia
4. Romania
5. Cehia
6. Polonia
7. Germania
8. Austria

Creşterea economică se pare că se află în mâinile firmelor – este concluzia raportului, potrivit EVZ.

„În mod cert, revenirea economică din următorii câţiva ani va depinde de sectorul corporativ – de competitivitatea acestuia, de capacitatea de a folosi capitalul în mod eficient şi de a crea noi locuri de muncă. Din fericire, ţările din regiunea Europei Centrale şi de Est se descurcă foarte bine, deoarece capitalul a fost utilizat relativ eficient, generând o rentabilitate dublă a capitalului în comparaţie cu Europa de Vest (aproximativ 8%). Şi productivitatea muncii a crescut în multe ţări din Europa Centrală şi de Est în timpul crizei, astfel încât acestea să îşi poată menţine competitivitatea şi profitabilitatea”, afirmă Juraj Kotian, director cercetare macro pe Europa Centrală şi de Est în cadrul Erste Group.

PS: Mulţumim Oana Petria!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează