Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LikeRom lansează spotul oficial al primei comunități de profesioniști de etnie romă

0

LikeRom.ro este prima comunitate a profesioniștilor de etnie romă inițiată anul acesta de Fundația Agenția Împreună. Prin poveștile a zece ambasadori se dorește promovarea unor modele care să inspire generațiile viitoare. Campania lansează spotul oficial ce ilustrează metaforic lupta profesioniștilor de a trece peste dificultăți și de a persevera pentru a-și îndeplini visurile. Înscrie-te pe www.likerom.ro și fii unul dintre profesioniștii care inspiră generațiile viitoare!

Unul din elementele centrale ale campaniei LikeRom este spotul video. Adeseori, profesioniștii romi nu se identifică cu grupul etnic din care fac parte din frica de a nu fi stigmatizați sau marginalizați pe baza unor prejudecăți înrădăcinate în percepția colectivă. Încă existentă în diverse forme: directă, indirectă, sau chiar instituționalizată, discriminarea îngreunează parcursul educațional și profesional al persoanelor rome. Tocmai de aceea, efortul unui rom de a reuși profesional este de două ori mai mare. Acesta este și conceptul central al spotului.

SPOT: https://www.youtube.com/watch?v=oeS9jzARuPg&t=5s

Încă de la începutul videoului este prezentat laitmotivul campaniei: Alegi școala/ Alegi să știi/ Alegi să fii tot ce poți să fii/ Alegi sa te ții chiar dacă e greu/ Alegi pentru viitorul tău/ Alegi să te uiți în jur cu teamă sau curaj/ Iei atitudine cu tărie sau fugi/ Visezi sau acționezi/ Explorezi lumea sau cliseele. Comunitatea LikeRom se conturează în jurul unei alegeri, aceea de a deveni profesionist.

Până acum au fost comunicate șapte din cele 10 povești, iar cele trei rămase vor fi publicate până în decembrie: pictorul Eugen Raportoru, experta în drepturile omului Cerasela Banica, inspectorul în asistență socială Oana Vulcan, profesoara de limba engleză Roxana Marin, consultantul de fonduri nerambursabile Lucian Corobuta, medicul oncolog Corina Stanciu, consilierul parlamentar Andra-Mihaela Costache, activistul Marian Ursan, antrenorul de box Gabi Simion și nu în ultimul rând Gilbert Costache, model și actor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.