Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liceenii pot participa gratuit la şcoli de vară în SUA şi Germania, prin concursul Economy Works

0

Elevii de liceu au ocazia de a participa gratuit la o şcoală de vară în SUA şi un seminar în Germania în cadrul Economy Works, un concurs pe teme economice, realizat de Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib). Economy Works, aflat anul acesta la a patra ediţie, oferă elevilor de liceu posibilitatea de a câştiga premii în bani, cărţi, precum şi marile premii, participarea gratuită la o şcoală de vară din Statele Unite şi la un seminar din Germania.

economy works 2012Logo economy works

Logo economy works

„Prin Economy Works ne dorim să încurajăm tinerii să-şi formeze propriile opinii cu privire la modul de funcţionare a mecanismelor pieţei. Prezentând conceptele economice într-o manieră atractivă şi interactivă, vrem să aducem o completare informaţiilor obţinute de elevi la şcoală şi să le oferim o perspectivă practică a economiei. La începutul carierei lor academice şi profesionale, tinerii ar trebui să înţeleagă că economia este ceva mai mult decât grafice şi formule, termeni complicaţi folosiţi doar de contabili şi că forţele economice ne influenţează constant deciziile şi viaţa de zi cu zi”, a declarat Claudiu Năsui, preşedinte SoLib.

Concursul se desfăşoară atât online, cât şi offline.

Componenta online constă în două module de câte 2 săptămâni, în care elevii vor studia economia folosind mijloacele puse la dispoziţie de Solib, într-un format atractiv (texte, prezentări, documentare, videoclipuri, materiale audio, benzi desenate). La sfârşitul fiecărui modul participanţii sunt invitaţi să răspundă la o întrebare de gândire critică printr-un eseu de 1-2 pagini. Fiecare modul oferă trei premii a câte 100$ şi alte două premii în cărţi pe teme economice.

La finele celor două module, 10 participanţi care s-au remarcat prin ideile transmise şi dinamism vor intra în finala pentru cele 2 locuri sponsorizate la seminarul Into the Real World din Michigan, SUA, organizat de Foundation for Economic Education  şi şcoala de vară din Gummersbach, Germania, organizată de  Institute for Economic Studies Europe. Costurile cu transportul, cazarea, masa şi materialele educative sunt suportate integral de SoLib şi partenerii săi.

Concursul Economy Works se desfăşoară între 24 martie şi 11 mai 2014 şi se adresează exclusiv elevilor de liceu, cu vârsta între 16 şi 19 ani. Mai multe informaţii despre regulile concursului şi premii oferite sunt disponibile pe site-ul proiectului: economyworks.wordpress.com/

Despre Societatea pentru Libertate Individuală

Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib) este o organizaţie înfiinţată în 2010, fără afiliere politică, a cărei misiune este promovarea principiilor libertăţii şi ale proprietăţii private. Pentru atingerea acestui scop, SoLib desfăşoară proiecte academice adresate tinerilor, inclusiv cursuri şi seminarii, conferinţe şi dezbateri pe teme economice. De asemenea, SoLib derulează campanii de informare privind importanţa principiilor economice liberale.

Despre Economy Works

Economy Works este un concurs adresat elevilor de liceu, care se desfăşoară anual, începând cu 2011. Concursul constă într-o campanie de e-learning care prezintă elevilor noţiuni de bază de economie şi economie politică, menite să îi ajute pe aceştia să înţeleagă mai bine mecanismele unei pieţe şi societăţi libere şi, în acelaşi timp, să le dezvolte spiritul critic.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.