Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liceeni romani despre lectiile de leadership de la Honeywell Leadership Challenge Academy

0

HONEYWELL LEADERSHIP CHALLENGE ACADEMY TREZEȘTE INTERESUL PENTRU LEADERSHIP AL LICEENILOR DIN ROMÂNIA

Cei 7 liceeni români care au urmat cursurile de leadership organizate de Honeywell la U.S. Space & Rocket Center s-au întors acasă inspirați și plini de energie.  308 elevi din 40 de țări au avut ocazia să participe la ediția din acest an a Honeywell Leadership Challenge Academy (HLCA), un program unic de leadership, ce a durat două săptămâni, la US Space & Rocket Center (USSRC) din Huntsville, Alabama.

HLCA a folosit tehnologii interactive, ateliere științifice și exerciții în echipă pentru a le preda copiilor angajaților Honeywell, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, abilități de leadership în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM).

Activitățile au avut un format distractiv și inovator menit să încurajeze studiul. Programul a fost proiectat pentru a le consolida elevilor abilitățile de leadeship și pentru a le dezvolta capacitățile prin provocări practice.

Cele mai puternice 7 lecții de leadership de la cei 7 elevi români, la întoarcerea lor în țară:

  1. Îmbrățișarea eșecului. „Charles Dickens spunea «Ne confecționăm singuri lanțurile care ne subjugă ». Eșecul este o certitudine a vieții, depinde de noi să ne părăsim zona de confort și să ne transformăm greșelile în oportunități de învățare. Eșecul nu este un lucru rău, însă frica de eșec este. Dacă vrem să atingem succesul, trebuie să renunțăm la frică și să acceptăm eșecul”, a declarat Andra-Ioana Curuțiu.
  2. Inteligență emoțională, empatie și muncă în echipă. „Am învățat că, pentru a fi un lider eficient, trebuie să fiu membru al echipei. Abilitățile mele de comunicare socială s-au îmbunătățit. Asta mă bucură foarte mult întrucât acum știu că o mai bună comunicare și o mai bună empatie sunt esențiale pentru o colaborare eficientă și pozitivă cu orice echipă”, a spus Adriana Gabriela Ionica.
  3. Încrederea în sine reprezintă punctul de plecare în leadership. „Aceste 2 săptămâni mi-au oferit încrederea că pot face orice îmi propun, ne-a spus Paul Oana.
  4. Curajul este o virtute atât în viață, cât și în afaceri. „Acest program m-a făcut să îmi doresc să devin pilot”, mărturisește Popa Alexandru.
  5. Dezvoltarea diversității este una dintre provocările unui bun lider. „Nu am cuvinte pentru a descrie experiența. Am interacționat și colaborat cu toți acești oameni minunați din întreaga lume, am avut șansa să observ și apreciez moduri de gândire din cele mai diverse”, a declarat Nicu Stacu.
  6. Coordonarea și comunicarea echipei de leadership sunt abilități care pot fi dobândite, spune Vlad Gligor. „Partea mea preferată a fost reprezentată de Aviation Challenge întrucât am învățat cum să interacționăm în mod pozitiv cu echipa noastră, să luăm inițiative, să le comunicăm în interiorul echpiei și sa ne coordonam mai bine.”
  7. Vocea fiecăruia este importantă. Am învățat ce înseamnă cu adevărat munca în echipă: mi-am făcut mulți prieteni din lumea intreagă pe care, în ciuda diferențelor culturale, era de parcă îi știam de-o viață, și am învățat cât de important este ca fiiecare să se facă auzit în cadrul echipei,” a declarat Vlad-George Florea.

Adriana Gabriela Ionica - Romania - 2

Pe durata programului, elevii au întâlnit oameni de știință, ingineri și foști astronauți care le-au consolidat competențele de bază în materie de leadership și le-au împărtășit din propria experiență profesională. Elevii s-au implicat în activități de muncă în echipă, cum ar fi proiectarea, construirea și testarea propriilor rachete, au participat la instruire astronautică, misiuni cu navete spațiale și au simulat mersul pe Lună în simulatoare.

„Obiectivul nostru este să dezvoltăm o nouă generație de lideri, ingineri și oameni de știință care să fie capabili să facă față provocărilor viitorului,” a declarat Michael Bennett, președintele Honeywell Hometown Solutions, inițiativa globală a companiei în comunitățile locale. „Programul HLCA implică acești elevi excepționali în activități științifice și matematice semnificative și îi introduce în lumea plină de satisfacții a unei cariere în domeniul STEM.”

De la lansarea sa din 2010, Honeywell, în parteneriat cu USSRC, a oferit peste 1.450 de burse pentru elevi și 26 elevi români. Bursele sunt acordate în urma unui proces riguros de depunere și analiză a cererilor, pe baza rezultatelor academice și a implicării în activități în folosul comunității.  Contribuțiile financiare ale angajaților Honeywell ajută la finanțarea acestor burse, inclusiv în ceea ce privește taxa de școlarizare, masa, cazarea și materialele necesare programului.

„Honeywell și angajații săi au un istoric lung în promovarea programelor de studii în domeniul matematicii și științei, unice în întreaga lume, iar HLCA este o dovadă în plus a acestui angajament”, a declarat dr. Deborah Barnhart, președinte și director executiv al USSRC. „Prin intermediul acestei oportunități, le oferim elevilor sa înțeleaga mai bine ce isi doresc de la viitor, fără alte filtre, familii și prieteni. Aceștia au șansa de a se privi în comparație cu grupul lor de colegi din toată lumea și de a reflecta asupra propriei traiectorii viitoare.”

Pentru informații suplimentare despre HLCA, vizitați http://leadership.honeywell.com/

Despre Honeywell Hometown Solutions

Honeywell Leadership Challenge Academy este parte a Honeywell Hometown Solutions, inițiativa globală cetățenească a companiei, axată pe cinci domenii de importanță majoră: Știință și matematică, Siguranța și securitatea familiei, Locuințe și adăposturi, Habitat și conservare și Ajutor umanitar. Împreună cu importante instituții publice și non-profit, Honeywell a dezvoltat programe puternice care să răspundă acestor nevoi în comunitățile în care activează. Pentru informații suplimentare, vizitați http://citizenship.honeywell.com/.

 

Despre Honeywell

Honeywell (www.honeywell.com) este o companie Fortune 100, lider în producerea şi dezvoltarea de diverse tehnologii, oferind clienţilor din întreaga lume produse şi servicii aerospaţiale, tehnologii de control pentru construcţii, locuinţe şi industrie, turbocompresoare şi materiale performante. Pentru știri și informații suplimentare despre Honeywell, vizitați pagina www.honeywellnow.com.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.