Let’s Do It, Romania! Planul de actiune pentru 2013

0

Let’s Do It, Romania! va participa in perioada 8-11 noiembrie la Conferinta Let’s Do It, World! de la St.Petersburg. Delegatia Romaniei este formata din doua persoane, ambele din Timisoara. 

La aceasta conferinta vor fi prezente delegatii din Europa, Orientul Mijlociu si Asia Centrala si anume Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Bosnia & Herzegovina, Croatia, Estonia, Franta, Ghana, Grecia, Ungaria, Italia, Romania, Slovenia si bineinteles Rusia.

Conferinta face parte din Campania internationala din acest an, World Cleanup 2012. De la inceputul miscarii Let’s Do It! mai bine de 6 milioane de voluntari au luat deja parte la actiuni de curatenie in intreaga lume.

In Noiembrie 2012 vor avea loc patru conferinte internationale, in Nepal pentru tarile din Asia, in El Salvador pentru tarile din America de Nord, Centrala si de Sud, in Benin pentru tarile din Africa si in St. Petersburg, Rusia. In cadrul conferintelor reprezentantii tarilor participante isi vor impartasi experiente, idei si vor planifica actiunile pentru anul 2013.

Vor fi organizate workshop-uri, prezentari ale unor exemple reusite de actiuni, proiecte si solutii implementate in tarile participante, initiative publice menite sa reduca impactul negativ asupra mediului.

Focusul conferintei de la St. Petersburg este pe obtinerea de schimbari de durata si pe gasirea unor solutii care sa ajute echipele si tarile participante sa puna in aplicare diferite strategii zero-waste/ zero-deseuri. Asta include modalitati de crestere a gradului de constientizare in societate, precum si strategii de colaborare cu autoritatile locale si guvernamentale privind politici eficiente de management al deseurilor si de protectie a mediului.

In acest moment concluzia generala este ca actiunile de curatenie si ecologizare nu sunt deloc suficiente.

Trebuie sa ne indreptam catre o lume in care astfel de campanii de curatenie nu vor mai fi necesare, inspre O Lume cu Zero Deseuri. Acestea sunt discutiile recente din reteaua Let’s Do It. Si incet, dar sigur aceste discutii se transforma in actiuni concrete.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.