Let’s Do It, Romania! Planul de actiune pentru 2013

0

Let’s Do It, Romania! va participa in perioada 8-11 noiembrie la Conferinta Let’s Do It, World! de la St.Petersburg. Delegatia Romaniei este formata din doua persoane, ambele din Timisoara. 

La aceasta conferinta vor fi prezente delegatii din Europa, Orientul Mijlociu si Asia Centrala si anume Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Bosnia & Herzegovina, Croatia, Estonia, Franta, Ghana, Grecia, Ungaria, Italia, Romania, Slovenia si bineinteles Rusia.

Conferinta face parte din Campania internationala din acest an, World Cleanup 2012. De la inceputul miscarii Let’s Do It! mai bine de 6 milioane de voluntari au luat deja parte la actiuni de curatenie in intreaga lume.

In Noiembrie 2012 vor avea loc patru conferinte internationale, in Nepal pentru tarile din Asia, in El Salvador pentru tarile din America de Nord, Centrala si de Sud, in Benin pentru tarile din Africa si in St. Petersburg, Rusia. In cadrul conferintelor reprezentantii tarilor participante isi vor impartasi experiente, idei si vor planifica actiunile pentru anul 2013.

Vor fi organizate workshop-uri, prezentari ale unor exemple reusite de actiuni, proiecte si solutii implementate in tarile participante, initiative publice menite sa reduca impactul negativ asupra mediului.

Focusul conferintei de la St. Petersburg este pe obtinerea de schimbari de durata si pe gasirea unor solutii care sa ajute echipele si tarile participante sa puna in aplicare diferite strategii zero-waste/ zero-deseuri. Asta include modalitati de crestere a gradului de constientizare in societate, precum si strategii de colaborare cu autoritatile locale si guvernamentale privind politici eficiente de management al deseurilor si de protectie a mediului.

In acest moment concluzia generala este ca actiunile de curatenie si ecologizare nu sunt deloc suficiente.

Trebuie sa ne indreptam catre o lume in care astfel de campanii de curatenie nu vor mai fi necesare, inspre O Lume cu Zero Deseuri. Acestea sunt discutiile recente din reteaua Let’s Do It. Si incet, dar sigur aceste discutii se transforma in actiuni concrete.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează