Lenovo face echipă cu United Way în Europa pentru a sprijini educarea și formarea profesională a tinerilor defavorizați

0

 Lenovo anunță o nouă colaborare de responsabilitate socială corporativă cu United Way, cea mai mare organizație privată non-profit din lume, cu scopul de a îmbunătăți viața cu ajutorul tehnologiei. Lenovo va furniza resurse și echipamente în valoare de 100.000 de mii de dolari pentru o serie de proiecte educative în Franța, Israel, România și Marea Britanie. Lenovo și United Way vor sprijini împreună copiii, tineri și persoane vulnerabile să-și dezvolte abilitățile de viață care îi vor ajuta să evolueze.

Logo Lenovo

„Am făcut echipă cu United Way, dar și cu angajatori și cu mediul educațional, în speranţa că astfel putem să facem tehnologia accesibilă acestor copii, familii și persoane care poate nu au avut până acum șansa să o utilizeze, astfel încât să le asigurăm un acces cât mai bun la educație”, a spus Aymar de Lencquesaing, președinte, Lenovo EMEA și vice președintele Lenovo. “În cadrul Lenovo noi încercăm constant nu doar să îmbunătățim performanța și calitatea produselor noastre, dar și să ne concentrăm pe modul în care ne desfășurăm activitatea, modul în care ne tratăm oamenii și diferitele comunități pe care le servim. Activitățile United Way pe care le sprijinim reprezintă doar una dintre modalitățile prin care ne onorăm angajamentul față cei din jur și asigurăm un viitor mai bun pentru comunitățile globale în care trăim și lucrăm.”

Înființată în urmă cu mai mult de 125 ani, organizația United Way creează oportunități pentru comunitățile din întreaga lume prin îmbunătățirea educației, a stabilității financiare și a sănătății. Având în vedere dependența actuală a forței de muncă față de tehnologie, accesul și oportunitățile de utilizare a tehnologiei sunt critice pentru îmbunătățirea șanselor de evoluție.

“United Way se mândrește să aibă Lenovo ca partener tehnologic de prim rang”, a spus Benedicte de Saint-Pierre, vice președinte, Europa și Orientul Mijlociu, United Way Worldwide. “Această colaborare va sprijini crearea de comunități mai sigure și sănătoase, a căror forță de muncă calificată contribuie la economiile locale, dar și generația mai tânără care este mai educată și pregătită să răspundă oportunităților viitoare.”

Programele susținute de Lenovo includ, dar nu sunt limitate la:

  • Ajutarea părinților și copiilor să dobândească noi competențe informatice, reducând astfel decalajul digital prin asigurarea accesului la noi tehnologii (Franța și Israel)
  • Organizarea unor ateliere de ghidare în carieră pentru tinerii din medii defavorizate, pentru a  răspunde nevoilor existente pe piața muncii (România)
  • Asigurarea tehnologiei pentru ateliere destinate copiilor, părinților și persoanelor nevoiașe, încurajând astfel alfabetizarea, creșterea respectului de sine și a încrederi personale (Marea Britanie)
  • Utilizarea calculatoarelor și tabletelor drept bază pentru module de formare, cercetare și e-learning pentru a ajuta copii și tinerii în lupta de abordare a provocărilor academice (Israel, Franța, România)

Despre United Way

United Way este o mișcare la nivel mondial bazată pe aproape 1.800 comunități United Ways, în 41 de țări și teritorii. Aceasta promovează binele comun, concentrându-se pe educație, venit și sănătate – considerate temelia unei vieți de bună calitate. Mișcarea United Way mobilizează milioane de oameni să acționeze – pentru a oferi, a susține și a acționa voluntar – pentru a îmbunătăți condițiile din comunitatea lor locală. Pentru mai multe informații despre United Way, vă rugăm să vizitați: UnitedWay.org.

Despre United Way Europa și Orientul Mijlociu

În regiunea Europa și Orientul Mijlociu, prioritatea United Way este de a crește numărul de tineri care își continuă studiile. Cele șapte filiale locale United Ways din întreaga regiune (Franța, Ungaria, Israel, Polonia, România, Rusia și Marea Britanie), lucrează cu administrația locală, ONG-uri și parteneri de afaceri pentru a se asigura că tinerii termină liceul și au posibilitatea de a primi învățământul post-secundar.

DESPRE LENOVO

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie globală aflată în clasamentul Fortune 500, un lider în furnizarea de tehnologie inovatoare pentru consumatori, companii și organizații de tip enterprise, cu o cifră de afaceri de 39 de miliarde USD. Portofoliul nostru de produse și servicii sigure, de înaltă calitate cuprinde PC-uri (inclusiv legendarele Think și marca de produse convertibile YOGA), stații de lucru, servere, stocare, televizoare inteligente și o familie de produse mobile, printre care smartphones, tablete și aplicații. Conectați-vă cu noi prin LinkedIn, Facebook și Twitter (@Lenovo) sau vizitați-ne la www.lenovo.com.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează