Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lenovo face echipă cu United Way în Europa pentru a sprijini educarea și formarea profesională a tinerilor defavorizați

0

 Lenovo anunță o nouă colaborare de responsabilitate socială corporativă cu United Way, cea mai mare organizație privată non-profit din lume, cu scopul de a îmbunătăți viața cu ajutorul tehnologiei. Lenovo va furniza resurse și echipamente în valoare de 100.000 de mii de dolari pentru o serie de proiecte educative în Franța, Israel, România și Marea Britanie. Lenovo și United Way vor sprijini împreună copiii, tineri și persoane vulnerabile să-și dezvolte abilitățile de viață care îi vor ajuta să evolueze.

Logo Lenovo

„Am făcut echipă cu United Way, dar și cu angajatori și cu mediul educațional, în speranţa că astfel putem să facem tehnologia accesibilă acestor copii, familii și persoane care poate nu au avut până acum șansa să o utilizeze, astfel încât să le asigurăm un acces cât mai bun la educație”, a spus Aymar de Lencquesaing, președinte, Lenovo EMEA și vice președintele Lenovo. “În cadrul Lenovo noi încercăm constant nu doar să îmbunătățim performanța și calitatea produselor noastre, dar și să ne concentrăm pe modul în care ne desfășurăm activitatea, modul în care ne tratăm oamenii și diferitele comunități pe care le servim. Activitățile United Way pe care le sprijinim reprezintă doar una dintre modalitățile prin care ne onorăm angajamentul față cei din jur și asigurăm un viitor mai bun pentru comunitățile globale în care trăim și lucrăm.”

Înființată în urmă cu mai mult de 125 ani, organizația United Way creează oportunități pentru comunitățile din întreaga lume prin îmbunătățirea educației, a stabilității financiare și a sănătății. Având în vedere dependența actuală a forței de muncă față de tehnologie, accesul și oportunitățile de utilizare a tehnologiei sunt critice pentru îmbunătățirea șanselor de evoluție.

“United Way se mândrește să aibă Lenovo ca partener tehnologic de prim rang”, a spus Benedicte de Saint-Pierre, vice președinte, Europa și Orientul Mijlociu, United Way Worldwide. “Această colaborare va sprijini crearea de comunități mai sigure și sănătoase, a căror forță de muncă calificată contribuie la economiile locale, dar și generația mai tânără care este mai educată și pregătită să răspundă oportunităților viitoare.”

Programele susținute de Lenovo includ, dar nu sunt limitate la:

  • Ajutarea părinților și copiilor să dobândească noi competențe informatice, reducând astfel decalajul digital prin asigurarea accesului la noi tehnologii (Franța și Israel)
  • Organizarea unor ateliere de ghidare în carieră pentru tinerii din medii defavorizate, pentru a  răspunde nevoilor existente pe piața muncii (România)
  • Asigurarea tehnologiei pentru ateliere destinate copiilor, părinților și persoanelor nevoiașe, încurajând astfel alfabetizarea, creșterea respectului de sine și a încrederi personale (Marea Britanie)
  • Utilizarea calculatoarelor și tabletelor drept bază pentru module de formare, cercetare și e-learning pentru a ajuta copii și tinerii în lupta de abordare a provocărilor academice (Israel, Franța, România)

Despre United Way

United Way este o mișcare la nivel mondial bazată pe aproape 1.800 comunități United Ways, în 41 de țări și teritorii. Aceasta promovează binele comun, concentrându-se pe educație, venit și sănătate – considerate temelia unei vieți de bună calitate. Mișcarea United Way mobilizează milioane de oameni să acționeze – pentru a oferi, a susține și a acționa voluntar – pentru a îmbunătăți condițiile din comunitatea lor locală. Pentru mai multe informații despre United Way, vă rugăm să vizitați: UnitedWay.org.

Despre United Way Europa și Orientul Mijlociu

În regiunea Europa și Orientul Mijlociu, prioritatea United Way este de a crește numărul de tineri care își continuă studiile. Cele șapte filiale locale United Ways din întreaga regiune (Franța, Ungaria, Israel, Polonia, România, Rusia și Marea Britanie), lucrează cu administrația locală, ONG-uri și parteneri de afaceri pentru a se asigura că tinerii termină liceul și au posibilitatea de a primi învățământul post-secundar.

DESPRE LENOVO

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie globală aflată în clasamentul Fortune 500, un lider în furnizarea de tehnologie inovatoare pentru consumatori, companii și organizații de tip enterprise, cu o cifră de afaceri de 39 de miliarde USD. Portofoliul nostru de produse și servicii sigure, de înaltă calitate cuprinde PC-uri (inclusiv legendarele Think și marca de produse convertibile YOGA), stații de lucru, servere, stocare, televizoare inteligente și o familie de produse mobile, printre care smartphones, tablete și aplicații. Conectați-vă cu noi prin LinkedIn, Facebook și Twitter (@Lenovo) sau vizitați-ne la www.lenovo.com.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.