Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Legrand anunță lansarea pe plan local a Netatmo Pro, unul dintre cele mai avansate sisteme pentru case inteligente

0

Grupul Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, anunță lansarea programului Netatmo Pro, unul dintre cele mai avansate sisteme în domeniul energiei și al siguranței, pentru case inteligente.

Produsele reprezintă cele mai populare alegeri pe care consumatorii le fac când vor să își transforme casa într-una mai eficientă energetic sau mai sigură. De exemplu, unul dintre produsele vedetă incluse în acest program este Camera inteligentă de exterior, singura cameră de supraveghere care distinge între oameni, animale și mașini, fără ca utilizatorii să fie nevoiți să plătească taxe suplimentare de abonament.

Legrand este sinonim cu inovația, iar sistemele noastre pentru case inteligente ilustrează determinarea noastră de a oferi consumatorilor performanțe de top și cele mai noi inovații disponibile în industrie. Când vine vorba despre Netatmo Pro, vorbim despre siguranța alegerilor potrivite, produsele incluse în acest program fiind potrivite pentru clienții care își doresc confort, dar și securitate la cel mai înalt nivel. Suntem entuziasmați de lansarea acestui program pe plan local, mai ales fiindcă știm că există o nișă de piață și în România dispusă să investească în calitate și tehnologie de vârf.” a declarat Călin Pașcalău, Director General Legrand România.

Programul Netatmo Pro cuprinde 2 game: una dedicată siguranței și una energiei. Gama dedicată siguranței este formată din soluții cu ajutorul cărora utilizatorii își pot proteja casa atât în interior, cât și în exterior, fără alte costuri suplimentare. Aceasta este compusă din camera inteligentă de exterior, camera inteligentă de interior, senzorii inteligenți pentru ușă și fereastră, sirena inteligentă de interior și detectorul inteligent de fum.

Camera inteligentă de exterior este singura cameră de exterior care distinge între persoane, animale și mașini, fără taxe suplimentare de abonament. Aceasta este un înlocuitor „inteligent” pentru o lampă clasică destinată fațadei casei, trimite alerte foarte precise și oferă posibilitatea vizualizării în timp real a proprietății, cu o detecție de până la 20m.

Mai mult, se pot seta 4 zone din raza vizuală pentru excludere sau înregistrare și oferă protecție IP66, imagine FullHD (1080p), setări de confidențialitate pe zone țintă și înregistrare pe card, FTP, Dropbox sau iCloud. Camera inteligentă de exterior este compatibilă cu Apple HomeKit, Alexa, Google Assistant și IFTTT și este disponibilă și în varianta cu sirenă integrată (alarmă de 105dB).

Cu un design de excepție, Camera inteligentă de interior este o cameră cu recunoaștere facială care trimite alerte în timp real. Aceasta recunoaște persoane, animale sau mișcări și dispune de două moduri de funcționare: AWAY și HOME, setări de confidențialite, stocare gratuită (toate înregistrările aflate pe card sunt criptate) și imagine FullHD (1080p), oferind o calitate bună a imaginii și în condiții de iluminare slabă.

Senzorii inteligenți pentru ușă și fereastră asigură un nivel superior de securitate. Aceștia se instalează ușor, atât în interior cât și în exterior, ușile și ferestrele echipate cu senzorii inteligenți Netatmo putând semnala în timp real atunci când este forțată pătrunderea în casă. Mai mult, utilizatorii pot verifica direct în aplicație dacă ușile și ferestrele echipate cu senzorii inteligenți Netatmo sunt deschise sau închise și pot seta să primească o alertă atunci când acestea sunt ținute deschise prea mult timp. Senzorii inteligenți pentru ușă și fereastră funcționează cu două baterii AAA, având o autonomie de aproximativ 1 an și o disponibilitate de maxim 12 senzori pe o cameră. Senzorii se conectează direct la camera video de interior, dispun de protecție IP67 și sunt compatibili cu AppStore, Google Play și IFTTT.

Gama dedicată energiei cuprinde soluții eficiente și elegante atât pentru locuințe individuale dotate cu centrale termice proprii, cât și pentru locuințe colective cu încălzire centralizată.

Cu un design minimalist by Starck și display e-paper, termostatul inteligent dispune de un algoritm inteligent pentru economisirea energiei (datorită funcțiilor de auto-adaptare și verificare). Atât termostatul cât și “hub-ul” au relee pentru controlul centralei termice, oferind posibilitatea includerii mai multor zone și locuințe în aceeași aplicație. Termostatul inteligent poate fi controlat local (manual), dar și de la distanță (smartphone, tabletă, computer), interfața aplicației fiind foarte clară și intuitivă. De asemenea, utilizatorii pot beneficia de un raport lunar pentru economisirea energiei, având acces la istoricul de funcționare al termostatului – temperaturi, analiza programelor folosite, comparații, estimări și sfaturi personalizate pentru optimizarea consumului de energie. Acesta funcționează pe baterii, se poate instala atât cu fire, cât și wireless și este compatibil cu peste 1500 de centrale termice, dar și cu Apple HomeKit, Alexa, Google Assistant și IFTTT, permițând astfel controlul vocal.

Produsele Netatmo Pro se adresează publicului specializat (electricieni, instalatori, instalatori sisteme de securitate etc.) care doresc să ofere clienților lor unul dintre cele mai inovatoare sisteme disponibile pe piață, precum și o garanție extinsă de 4 ani. În plus, compania oferă cursuri de specializare, pentru ca cei interesați să devină parteneri certificați Legrand România.

Despre Netatmo

Pentru a-și consolida prezența în sectorul IoT, Grupul Legrand a achiziționat în noiembrie 2018 compania franceză Netatmo, lider în domeniul soluțiilor de casă inteligentă.

Fondată în 2011, Netatmo dezvoltă produse electronice de ultimă generație, intuitive și cu un design contemporan, produse premiate la nivel internațional atât pentru design, cât și pentru tehnologiile utilizate. Cu adevărat inteligente, produsele inovatoare Netatmo oferă o experiență perfectă care îi ajută pe utilizatori să creeze o casă mai sigură, mai sănătoasă și mai confortabilă.

Netatmo proiectează cu atenție mecanica, electronica și software-ul încorporat al tuturor produselor la cele mai înalte standarde. Aplicațiile mobile și web sunt concepute pentru a fi simplu de folosit, oferind totuși o experiență bogată pentru utilizatori.

Despre Legrand

Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru toate tipurile de clădiri – rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, centre de date, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume.

Bazându-se pe un program în care sunt implicați toți angajații şi partenerii cheie, strategia Legrand pentru o creştere sustenabilă include lansarea constantă de produse și servicii de înaltă tehnologie adaptate la nevoile și cerințele pieței.

Legrand a raportat vânzări de aproximativ 6,6 miliarde de euro în 2019. Compania este listată la Euronext Paris și este o componentă notabilă a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819).

În România și Republica Moldova, Grupul Legrand este prezent de peste 20 de ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil, Netatmo.

www.legrand.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.