Laureaţi ai Olimpiadelor Internaţionale vin la Cafeneaua de ştiinţă

0

 

Invitaţii Cafenelei de ştiinţă (cafeneauadestiinta.radiocultura.ro) din data de 3 februarie a.c., transmisă în direct la Radio România Cultural dar şi pe internet, la www.culturalazi.ro, între orele 19.00 – 21.00, de la Librăria Humanitas de la Cişmigiu vor fi: Anamaria Leonescu, olimpic national, Vlad Mihai Mandric,  medaliat cu bronz la Olimpiada Internaţională Mendeleev (2013, Uzbekistan) şi aur la Olimpiada Internationala din Tuymaada, Rusia, iulie  2013 şi Mihnea Daniel Zoican , bronz la Olimpiada de Ştiinte pentru Juniori din India, decembrie 2013, toţi trei elevi ai Colegiului National Sf. Sava din Bucureşti;  Simina Diaconu, clasa a XI-a, Liceul International de Informatică, medaliată cu aur (a doua clasată) la prima Olimpiada Europeana a fetelor în 2012, cu argint la aceeaşi olimpiadă în 2013 si medaliată la Olimpiada Balcanica de matematica din 2013; Tudor Ciobanu, medalie de Aur la Romanian Masters of Physic 2013, medalie de Argint la Olimpiadele Internaţionale de Fizică din Estonia, 2012 şi Danemarca, 2013, premiul I la  Concursul Pre-Olimpic Romano-Ungar 2013 şi premiul al II-lea la Concursul Pre-Olimpic Romano-Ungar, 2012, Denis Turcu,  Medalie de Aur Absolut la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica 2013, medalie de Argint la Olimpiada Internationala de Fizica 2013, medalie de Argint la Romanian Master of Physics 2013 şi medalie de bronz la Olimpiada Internationala de Astronomie 2013, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul International de Informatică, Bucureşti.

De asemenea participă dascălii care transmit pasiunea şi harul lor elevilor, viitorilor olimpicilor,  câţiva dintre ei – invitaţii Cafenelei de ştiinţă din 3 februarie a.c.:  prof. dr. Daniela Bogdan, Colegiul Naţional Sf.Sava din Bucureşti, coordonator al echipelor naţionale participante la Olimpiadele internationale de chimie, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, IJSO, Olimpiada Europeană de Ştiinţe, EUSO şi Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului, IESO,  profesor dr. Delia Davidescu,  Liceul International de Informatică, Bucureşti, Conducătorul Lotului României pentru Olimpiada Internatională de Fizică,  dr. astronomie Magda Stavinschi , preşedinta de onoare a Comitetul de organizare a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie care va avea loc in luna august la Suceava, fost director al Institutului Astronomic al Academiei Române, fostă preşedintă, în perioada 2006-2009, a Comisiei internationale de educatie astronomicăa,  prof. univ.dr. Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice, coordonatorul lotului naţional pentru Olimpiada Internaţională de Matematică şi nu în ultimul rând, prof.dr. Mircea Rusu, Facultatea de Fizică, Universitatea Bucureşti, „întemeietorul” olimpiadei de astronomie şi organizator al primelor 4-5 ediţii, implicat, apoi, în Comitetul de organizarea si de pregătire a lotului olimpic pentru competiţiile internationale.

Amanunte pe www.radioromaniacultural.ro

Realizator şi moderator: Corina Negrea.

Partener : Librăria Humanitas de la Cişmigiu

afis cafeneaua 3 feb

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează