Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Laureaţi ai Olimpiadelor Internaţionale vin la Cafeneaua de ştiinţă

0

 

Invitaţii Cafenelei de ştiinţă (cafeneauadestiinta.radiocultura.ro) din data de 3 februarie a.c., transmisă în direct la Radio România Cultural dar şi pe internet, la www.culturalazi.ro, între orele 19.00 – 21.00, de la Librăria Humanitas de la Cişmigiu vor fi: Anamaria Leonescu, olimpic national, Vlad Mihai Mandric,  medaliat cu bronz la Olimpiada Internaţională Mendeleev (2013, Uzbekistan) şi aur la Olimpiada Internationala din Tuymaada, Rusia, iulie  2013 şi Mihnea Daniel Zoican , bronz la Olimpiada de Ştiinte pentru Juniori din India, decembrie 2013, toţi trei elevi ai Colegiului National Sf. Sava din Bucureşti;  Simina Diaconu, clasa a XI-a, Liceul International de Informatică, medaliată cu aur (a doua clasată) la prima Olimpiada Europeana a fetelor în 2012, cu argint la aceeaşi olimpiadă în 2013 si medaliată la Olimpiada Balcanica de matematica din 2013; Tudor Ciobanu, medalie de Aur la Romanian Masters of Physic 2013, medalie de Argint la Olimpiadele Internaţionale de Fizică din Estonia, 2012 şi Danemarca, 2013, premiul I la  Concursul Pre-Olimpic Romano-Ungar 2013 şi premiul al II-lea la Concursul Pre-Olimpic Romano-Ungar, 2012, Denis Turcu,  Medalie de Aur Absolut la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica 2013, medalie de Argint la Olimpiada Internationala de Fizica 2013, medalie de Argint la Romanian Master of Physics 2013 şi medalie de bronz la Olimpiada Internationala de Astronomie 2013, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul International de Informatică, Bucureşti.

De asemenea participă dascălii care transmit pasiunea şi harul lor elevilor, viitorilor olimpicilor,  câţiva dintre ei – invitaţii Cafenelei de ştiinţă din 3 februarie a.c.:  prof. dr. Daniela Bogdan, Colegiul Naţional Sf.Sava din Bucureşti, coordonator al echipelor naţionale participante la Olimpiadele internationale de chimie, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, IJSO, Olimpiada Europeană de Ştiinţe, EUSO şi Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului, IESO,  profesor dr. Delia Davidescu,  Liceul International de Informatică, Bucureşti, Conducătorul Lotului României pentru Olimpiada Internatională de Fizică,  dr. astronomie Magda Stavinschi , preşedinta de onoare a Comitetul de organizare a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie care va avea loc in luna august la Suceava, fost director al Institutului Astronomic al Academiei Române, fostă preşedintă, în perioada 2006-2009, a Comisiei internationale de educatie astronomicăa,  prof. univ.dr. Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice, coordonatorul lotului naţional pentru Olimpiada Internaţională de Matematică şi nu în ultimul rând, prof.dr. Mircea Rusu, Facultatea de Fizică, Universitatea Bucureşti, „întemeietorul” olimpiadei de astronomie şi organizator al primelor 4-5 ediţii, implicat, apoi, în Comitetul de organizarea si de pregătire a lotului olimpic pentru competiţiile internationale.

Amanunte pe www.radioromaniacultural.ro

Realizator şi moderator: Corina Negrea.

Partener : Librăria Humanitas de la Cişmigiu

afis cafeneaua 3 feb

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.