Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea unei noi cereri de propuneri pentru granturi în domeniile Media şi Evenimente

0

Lansarea unei noi cereri de propuneri pentru granturi în domeniile Media şi Evenimente

Direcţia Generală Comunicare a Parlamentului European (DG COMM) anunță publicarea unei noi cereri de propuneri pentru parteneriate şi granturi de co-finanțare a activităţilor de comunicare care au ca obiectiv promovarea şi multiplicarea identităţii, rolului şi naturii politice a Parlamentului European în două domenii: Media (TV, Radio şi/sau media online) şi Evenimente.

unnamed
MEDIA (TV, radio şi media online)

Pentru a putea depune un proiect care să beneficieze de un grant, solicitanţii trebuie să îşi depună în prealabil candidatura pentru un parteneriat până cel târziu pe 31 mai 2016. Parteneriatele au un caracter multianual, iar candidaturile se depun pentru întreaga perioadă 2016-2019.

Doar partenerii selectaţi vor fi eligibili pentru acordarea unui grant în perioada 2016-2019. Ulterior încheierii unui contract de parteneriat, partenerii pot solicita un grant, în fiecare an din perioada 2016-2019. Proiectele, care pot beneficia de co-finanţare de până la 60% din costurile eligibile totale, trebuie să fie depuse respectând condițiile stipulate în cererea de propuneri de proiecte pentru granturi în categoria media. Pentru anul 2016, aceasta va fi publicată pe 15 iunie, iar termenul de depunere al proiectelor este 31 August 2016.

Solicitanții pot depune o propunere de proiect în următoarele domenii: TV, radio şi/sau media online. Există şi posibilitatea de a depune proiecte multimedia.

Ponderea maximă a co-finanțării proiectelor este de 60% din costurile eligibile totale. Durata maximă a proiectelor va fi de 7 luni, în perioada Noiembrie 2016-Iunie 2017.

Formularele de candidatură pentru parteneriat şi grant se vor completa în limba engleză. Majoritatea celorlalte documente solicitate în dosarul de candidatură pot fi depuse în orice limbă oficială a UE (inclusiv română). Detalii complete se regăsesc la pagina dedicată parteneriatelor şi granturilor.

EVENIMENTE

Direcţia Generală Comunicare a Parlamentului European (DG COMM) va publica pe 2 mai 2016 o cerere de propuneri pentru granturi în domeniul evenimentelor. Termenul-limită de depunere a proiectelor este 31 mai 2016.

Prin „eveniment” se înțelege orice tip de manifestare, online sau offline (preferabil cu o componentă web) de natură non-partizană, precum seminar, conferință, dezbatere, forum de discuţie, expoziție, competiție, activitate sportivă sau culturală, care are ca scop punerea unei platforme de comunicare la dispoziția cetățenilor.

Spre deosebire de granturile pentru media, în cazul granturilor pentru evenimente NU este necesar încheierea unui parteneriat în prealabil.

Ponderea maximă a co-finanţării proiectelor este de 60% din costurile eligibile totale.

Toate întrebările legate de parteneriate şi granturi se pot transmite prin e-mail la adresa dgcomm-subvention@ep.europa.eu.

Doumentaţia completă se regăseşte în secţiunea “Directorate General for Communication – Financial support for communication actions (media and events)” la adresa http://www.europarl.europa.eu/contracts-and-grants/en/20150201PVL00100/Grants

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.