Lansarea ediţiei din 2011 a Concursului Jurnalistic UE – Împreună împotriva discriminării!

0

Ediţia din 2011 a Concursului Jurnalistic UE – Împreună împotriva discriminării! a fost lansată joi, 23 iunie.

Concursul Jurnalistic UE – Împreună împotriva discriminării! este singura competiţie jurnalistică destinată jurnaliştilor din presa scrisă şi online, care abordează probleme legate de discriminare şi diversitate în UE. În cadrul acestui concurs, Comisia Europeană îi premiază pe jurnaliştii care contribuie la o mai bună înţelegere din partea opiniei publice privind valoarea şi beneficiile diversităţii, precum şi lupta împotriva discriminării în UE.

Câştigătorul etapei europene, precum şi următorii doi clasaţi, vor primi bonuri valorice în valoare de 5 000 €, 3 500 € şi, respectiv, 2 500 €.

Pentru a fi eligibile, articolele trebuie să fi fost publicate în presa scrisă sau online din UE între 18 septembrie 2010 şi 10 noiembrie 2011. De asemenea, toate articolele trebuie să fie înscrise online prin intermediul site-ului web al Concursului Jurnalistic UE 2011.

Competiţia se va încheia la 10 noiembrie 2011, ora 12.00 (la amiază – CET).

Elemente de fond

Aceasta este a opta ediţie a Concursului UE. În 2010, au fost înscrise peste 1 200 de articole.

 

Ediţia din 2010 a concursului a fost câştigată de Jeanette Björkqvist din Finlanda pentru articolul său intitulat „Oamenii nedoriţi” (publicat în ziarul Hufvudstadsbladet) care se concentrează pe experienţele comunităţii rome din estul Europei în Finlanda. Locul al doilea a revenit lui Edith Meinhart din Austria pentru articolul său intitulat „Desconsiderarea propriilor talente”. Publicat în revista săptămânală de afaceri Profil, articolul examinează experienţele imigranţilor calificaţi din Austria, prezentând atât faţa umană a irosirii talentelor, cât şi aspectul economic al irosirii resurselor, ambele provocate de atitudinile discriminatorii. Rasa Navickaitė din Lituania a câştigat premiul al treilea pentru articolul său intitulat „Diferiţi, dar fericiţi.” (publicat în revista lunară Homo Mag) privind experienţele cuplurilor de acelaşi sex care îşi întemeiază o familie în Lituania. Câştigătorii şi-au primit premiile în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor care a avut loc în Bruxelles la data de 21 martie şi care a fost găzduită de Françoise Le Bail, Director general pentru Justiţie din cadrul Comisiei Europene.

 

Mai multe informaţii

Site-ul web al Concursului Jurnalistic UE „Împreună împotriva discriminării”:

journalistaward.stop-discrimination.info

Site-ul web al campaniei UE „Pentru Diversitate. Împotriva Discriminării.”

http://ec.europa.eu/justice/fdad/cms/stopdiscrimination?langid=ro

PS: Multumim, Andreia!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează