Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare proiectului “Formarea tinerilor experti romani in domeniul dezvoltarii internationale”

0

Lansare proiectului “Formarea tinerilor experti romani in domeniul dezvoltarii internationale”

arcadia                                     

Asociatia Romana pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala (ARCADIA) anunta lansarea proiectului “Formarea tinerilor experti romani in domeniul dezvoltarii internationale”, proiect finantat de Ministerul Afacerilor Externe din bugetul de Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare (AOD) si implementat de ARCADIA, in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare- Biroul Regional Bratislava.

Scopul proiectului este de a contribui la  formarea de resurse umane specializate in politica de cooperare internationala pentru dezvoltare, raspunzand nevoilor de orientare in cariera a masteranzilor si doctoranzilor romani interesati de acest domeniu.

Principalele activitati ale proiectului sunt:

  1. Elaborarea studiului “Profilul expertului roman activ in domeniul cooperarii si dezvoltarii internationale”;
  2. Organizarea unui concurs de propuneri de proiecte de cercetare pe  tema politicii de cooperare internationala pentru dezvoltare a Romaniei in vederea finantarii unor vizite de cercetare in tarile partenere prioritare, beneficiare ale asistentei tehnice acordate de Romania;
  3. Organizarea unei conferinte academice internationale in cadrul careia vor fi prezentate lucrarile masteranzilor care au beneficiat de bursele pentru efectuarea vizitelor de cercetare;
  4. Organizarea a 2 sesiuni de instruire (Cluj-Napoca si Bucuresti)  pentru studenti prin care se doreste dezvoltarea unor abilitati practice necesare implicarii in domeniul cooperarii si dezvoltarii internationale;
  5. Organizarea unui program de mentorat pentru masteranzi focusat pe orientarea in cariera; astfel, studentii vor putea intra in legatura cu experti romani activi pe subiectul si zona geografica de interes pentru ei pentru a beneficia de indrumare in vederea inceperii unei cariere in domeniu.
  6. Lansarea primului numar al   Romanian International Development Review;

Proiectul se desfasoara in perioada decembrie 2013-noiembrie 2014, in Romania.

Prin  stimularea cercetarii, a schimbului inter-generational si prin dezvoltarea unor abilitati specifice domeniului de activitate in randul viitorilor experti in cooperare si dezvoltare internationala, ARCADIA contribuie la consolidarea comunitatii de experti romani care lucreaza in domeniul cooperarii si dezvoltarii  internationale si implicit la dezvoltarea capacitatii Romaniei de acordare a asistentei tehnice pentru dezvoltare. Politica de cooperare internationala pentru dezvoltare consta in sprijinul acordat tarilor in curs de dezvoltare -tari cu venit mic si mediu-pentru promovarea bunastarii si dezvoltarii lor economice, sociale, politice si de mediu.

 

ARCADIA – Asociatia Romana pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala are ca scop principal dezvoltarea unei comunitati a specialistilor romani activi in domeniul cooperarii si dezvoltarii  internationale atat la nivel academic cat si profesional. Prin proiectele sale asociatia doreste sa contribuie la promovarea acestui domeniu in Romania si la specializarea resurselor umane care manifesta un interes deosebit fata de aceasta activitate. ARCADIA este astfel direct implicata in sustinerea unei retele-resursa de specialisti romani in domeniul cooperarii si dezvoltarii internationale si in sustinerea programelor de pregatire a unei noi generatii de experti in domeniu.

Platforma online NING: www.arcadianetwork.ning.com

Pagina de facebook ARCADIA:  https://www.facebook.com/arcadia.org?ref=hl\

Website asociatie: www.arcadianetwok.org

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.