Lansare proiectului “Formarea tinerilor experti romani in domeniul dezvoltarii internationale”

0

Lansare proiectului “Formarea tinerilor experti romani in domeniul dezvoltarii internationale”

arcadia                                     

Asociatia Romana pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala (ARCADIA) anunta lansarea proiectului “Formarea tinerilor experti romani in domeniul dezvoltarii internationale”, proiect finantat de Ministerul Afacerilor Externe din bugetul de Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare (AOD) si implementat de ARCADIA, in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare- Biroul Regional Bratislava.

Scopul proiectului este de a contribui la  formarea de resurse umane specializate in politica de cooperare internationala pentru dezvoltare, raspunzand nevoilor de orientare in cariera a masteranzilor si doctoranzilor romani interesati de acest domeniu.

Principalele activitati ale proiectului sunt:

  1. Elaborarea studiului “Profilul expertului roman activ in domeniul cooperarii si dezvoltarii internationale”;
  2. Organizarea unui concurs de propuneri de proiecte de cercetare pe  tema politicii de cooperare internationala pentru dezvoltare a Romaniei in vederea finantarii unor vizite de cercetare in tarile partenere prioritare, beneficiare ale asistentei tehnice acordate de Romania;
  3. Organizarea unei conferinte academice internationale in cadrul careia vor fi prezentate lucrarile masteranzilor care au beneficiat de bursele pentru efectuarea vizitelor de cercetare;
  4. Organizarea a 2 sesiuni de instruire (Cluj-Napoca si Bucuresti)  pentru studenti prin care se doreste dezvoltarea unor abilitati practice necesare implicarii in domeniul cooperarii si dezvoltarii internationale;
  5. Organizarea unui program de mentorat pentru masteranzi focusat pe orientarea in cariera; astfel, studentii vor putea intra in legatura cu experti romani activi pe subiectul si zona geografica de interes pentru ei pentru a beneficia de indrumare in vederea inceperii unei cariere in domeniu.
  6. Lansarea primului numar al   Romanian International Development Review;

Proiectul se desfasoara in perioada decembrie 2013-noiembrie 2014, in Romania.

Prin  stimularea cercetarii, a schimbului inter-generational si prin dezvoltarea unor abilitati specifice domeniului de activitate in randul viitorilor experti in cooperare si dezvoltare internationala, ARCADIA contribuie la consolidarea comunitatii de experti romani care lucreaza in domeniul cooperarii si dezvoltarii  internationale si implicit la dezvoltarea capacitatii Romaniei de acordare a asistentei tehnice pentru dezvoltare. Politica de cooperare internationala pentru dezvoltare consta in sprijinul acordat tarilor in curs de dezvoltare -tari cu venit mic si mediu-pentru promovarea bunastarii si dezvoltarii lor economice, sociale, politice si de mediu.

 

ARCADIA – Asociatia Romana pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala are ca scop principal dezvoltarea unei comunitati a specialistilor romani activi in domeniul cooperarii si dezvoltarii  internationale atat la nivel academic cat si profesional. Prin proiectele sale asociatia doreste sa contribuie la promovarea acestui domeniu in Romania si la specializarea resurselor umane care manifesta un interes deosebit fata de aceasta activitate. ARCADIA este astfel direct implicata in sustinerea unei retele-resursa de specialisti romani in domeniul cooperarii si dezvoltarii internationale si in sustinerea programelor de pregatire a unei noi generatii de experti in domeniu.

Platforma online NING: www.arcadianetwork.ning.com

Pagina de facebook ARCADIA:  https://www.facebook.com/arcadia.org?ref=hl\

Website asociatie: www.arcadianetwok.org

 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează