Lansare program de granturi pentru ONG-uri, institutii de invatamant si mass-media. VEZI VIDEO!

0

Ministerul Afacerilor Externe si UNDP lansează programul de granturi pentru proiecte de comunicare, educaţie pentru dezvoltare şi conştientizare publică în domeniul  dezvoltării internaţionale.

Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE) în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) invită organizaţiile societăţii civile, instituţiile de învăţământ şi mass-media din România să depună până pe data de 23 iunie 2014 propuneri de proiecte care vizează comunicarea, educaţia pentru dezvoltare şi conştientizarea publică în domeniul cooperării internaţionale pentru dezvoltare.

 Call for projects

Acţiunile eligibile pot include campanii de informare, comunicare şi creştere a conştientizării publice, evenimente care promovează participarea şi dezbaterea pe teme din domeniul cooperării pentru dezvoltare, proiecte bazate pe teme legate de Obiectivele de Dezvoltare ale Milieniului şi agenda de dezvoltare post-2015, precum şi evenimente publice organizate în jurul unor diferite zile internaţionale.

Propunerile selectate vor fi finanţate cu până la 6.000 USD/proiect.

„Programul de granturi mici pentru proiecte de comunicare, constientizare si educatie in dezvoltare reprezintă o iniţiativă importantă pentru noi, UNDP şi pentru MAE, din mai multe puncte de vedere. In primul rand, este important ca tot mai multi romani sa afle despre eforturile pe care România le depune pentru dezvoltarea şi promovarea bunăstării statelor partenere, mai puţin dezvoltate, mai ales avand in vedere faptul ca vorbim despre o politică publică finanţată din bani publici in care ne dorim ca cetatenii să fie cât mai implicaţi. Prin acest program de granturi şi nu numai, UNDP sprijină Ministerul de Externe în eforturile sale de a creşte transparenţa politicii de asistenţă pentru dezvoltare şi pentru a ajunge la cât mai multe persoane. Nu în ultimul rând, cred că e în continuare nevoie de cât mai multe acţiuni similare pentru promovarea încrederii şi solidaritatii într-o lume globală aşa cum este cea în care trăim. Este important ca fiecare dintre noi sa fie expus la complexitatile unei lumi interconectate si sa cunoasca provocarile globale in fata carora putem fi cu totii vulnerabili, indiferent de granite.” Anca Stoica, ODA Project Manager, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare

Această iniţiativă are loc sub umbrela proiectului „New ODA Cooperation Partnership with Romania„, implementat de către MAE şi UNDP, care sprijină, printe altele, creşterea conştientizării publice şi implicarea activă a cetăţenilor în domeniul dezvoltării internaţionale.

Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul UNDP Romania: http://undp.ro/news/?item_id=3526

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează