Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare la Londra: GHIDUL comunității românești din Marea Britanie

0

La 11 iunie 2014, la sediul de protocol al Ambasadei României la Londra a avut loc lansarea oficialǎ a Ghidului Românesc, ȋn prezenţa Excelenţei Sale, ambasadorul României la Londra, Dr Ion Jinga.

IMG_3119

Ghidul Românesc este inițiativa organizaţiei ROMÂNi ONLiNE, un nou proiect destinat comunităţii româneşti din Marea Britanie. Publicația este gratuită și conţine 60 de pagini de informaţii utile, de ultimă oră, despre serviciile românești aflate la dispoziţia comunității. Ghidul există atât în variantă tipărită, cât şi în variantă electronică la adresa:http://ghid.uk

În deschiderea evenimentului de lansare, Ambasadorul României, adresându-se celor  peste o sută cincizeci de participanți, a salutat apariția Ghidului și a felicitat organizatorii proiectului. “Ghidul Românesc este o publicație binevenită în acest moment, un instrument care încurajează comunicarea atât de necesară în cadrul comunității,” a spus Ambasadorul.

Au urmat intervenții susținute de doi dintre reprezentanții comunității românești din Londra: managerul cultural Ramona Mitrică, director al Festivalului de Film Românesc de la Londra, și antreprenorul Adrian Cherciu, director al organizației ROMÂNi ONLiNE și coordonator al Ghidului Românesc.

Ramona Mitricǎ a prezentat Ghidul care listează 52 de magazine românești, 22 de restaurante, 38 de biserici, 103 traducători autorizați, 31 de transportatori de persoane și colete, 7 publicații scrise, 15 web siteuri, 14 saloane de înfrumusețare și încă numeroase alte companii românești din Marea Britanie. Publicația conține, de asemenea, detalii despre școli românești de weekend, asociații studențești, rețele profesionale, organizații ale comunității, informații consulare, despre dreptul de muncă și despre echivalarea diplomelor de studii. Includerea în ghid este gratuită şi toți cei interesați sunt invitați să scrie la ghid@romani-online.co.uk despre afacerea sau serviciile pe care le pun la dispoziţia comunităţii.

Adrian Cherciu a vorbit despre ideea realizǎrii acestui ghid, o radiografie a comunitǎţii româneşti din Marea Britanie. Proiectul Ghidului a început în 2013, sub umbrela ROMÂNi ONLiNE, pentru a beneficia de resursele importante deja existente: bănci de date, echipă de lucru, rețea de distribuție. “Începând de anul viitor, Ghidul va deveni un proiect complet independent, cu propriul domeniu înregistrat pentru varianta online, cu propria echipă. Va fi o publicație tiparită anual, iar varianta online va fi adusa la zi în mod regulat,” a subliniat Adrian Cherciu.

Printre invitații serii s-au numărat pianista Alexandra Dariescu, soprana Ruxandra Donose, avocata Flavia Kenyon, arhitecta Iolanda Costide, profesorii Yossi Bălănescu și Alex Drace-Francis, scriitorul Mike Phillips, consultantul David Webster, directorul Institutului Cultural Român de la Londra Dorian Branea, consulul României la Londra Oana Gheorghiu, membri ai Ambasadei României, medici, oameni de afaceri, jurnaliști, studenți, reprezentanți ai mai multor organizații ale comunității: Societatea Românca, Ro Events, Povești spuse-n românește, 28films, publicațiile Diaspora Românească, Gazeta de România, România în Contact și Gazetă Românească.

Galeria foto a evenimentului de lansare poate fi găsită aici:

http://www.romani-online.co.uk/album/evenimente-oficiale/2014-06-11-lansarea-publicatiei-ghidul-romanesc

Ghidul Românesc a fost realizat cu sprijinul Ministerului de Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni și susținut de Ambasada României în Marea BritanieO2EuroTopMoneyGramLevenesDNS AssociatesAutoBocaEastLinesAlbinuțaIleana’s Food BoutiqueLara’s CakesFestivalul de Film Românesc – LondraRevista Convorbiri Românești, Traduceri Autorizate Londra.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.