Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare filmele online EYES on EU – Plastic surgery, filmul românesc

0

FILMELE “EYES ON EU” REALIZATE DE TINERI PENTRU TINERI

Eyes On EU este proiectul european care îi determină pe tineri să reflecteze împreună asupra realităților Europei de azi. Filmele sunt un spațiu creativ pentru construcție și reflecție asupra contextului nostrum geografic, dar și un format în care vocile noilor generații sunt auzite, împărtășite și susținute.

În centrul proiectului este seria de filme online „Eyes on EU” rezultatul colaborarii a cinci țări europene și reflectă imaginea tinerilor europeni: diversă, întreprinzătoare, activă, expresivă și argumentativă.

Plastic surgery, filmul echipei române

Tinerii din România au ales să abordeze problema plasticului de unică folosință, imaginându-și o serie de dialoguri în viitorul apropiat, când această problemă ar fi fost depășită în Europa. Alegerea acestui subiect arată interesul în creștere al tinerilor români pentru protecția mediului, dar și nevoia lor de a fi parte din procesele de decizie. Filmul este un exercițiu de autocunoaștere și de autocritică a unor situații peste care trecem poate prea ușor cu vederea.

Vă invităm să urmăriți live episodul românesc împreună cu echipa pe data de 19 aprilie, ora 20:00 și apoi sa dezbatem împreună pentru o continuitate pe marginea acestui subiect fierbinte.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/2927041720955781

Premiera filmului Plastic surgery: https://www.youtube.com/watch?v=3ChC3Sd0C8E

Seria de filme online “Eyes On EU”

Seria de filme online “Eyes On EU” este o colecție de filme scurte/ medii, modelate după imaginea tinerilor europeni. Fiecare film abordează o temă reflectată atât colectiv, cât și individual de fiecare țară, în funcție de viziunea și aspirațiile sale. Adevărate „subiecte fierbinți” temele filmelor depășesc granițele Europei și animă tinerii lumii: egalitatea de gen, mediul, democrația, educația și imigrația.

Eyes On Eu este un proces creativ colectiv al tinerilor care își împărtășeasc fricile, speranțele și dorințele.

Proiectul Eyes On EU

Născut în urma unui sondaj desfășurat la Marsilia în 2018, își are rădăcinile într-un apel pentru proiecte din partea Comisiei Europene: „European Youth Together”. Sprijinit de asociația D’Avent din România, precum și de alte 4 organizații europene, Eyes On EU „privește fără tabuuri la ceea ce a devenit Europa, fără prejudecăți asupra a ceea ce ar trebui să devină și să dea o voce celor pentru care Europa este făcută, adică tinerii din noile generații”.

Această activitate de colaborare desfășurată de-a lungul a doi ani și jumătate încurajează participanții la dezbatere și gândire critică. O colaborare cu alte patru țări europene (Croația, Franța, Grecia și Estonia), proiectul reunește dimensiunile locale naționale și europene, accentuând exprimarea unor idei bogate și diverse.

https://www.facebook.com/eyesoneuthewebseries

https://www.instagram.com/eyesoneutheweb/

https://www.youtube.com/channel/UCYJ0wSU0l63wlq3rMraX59Q

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.