LANSARE: Educatie pentru viata si cariera prin programele Junior Achievement Romania

2

Junior Achievement Romania (JAR) anunta lansarea inscrierilor pentru anul scolar 2014 -2015 la programele  internationale de educatie pentru viata si cariera, prin Curriculum la Decizia Scolii, in toate institutiile de invatamant preuniversitar, respectiv clasele 0-12.

  junior achievement romania

Sunt disponibile 18 programe internationale de tip „learning by doing” pe grupe de varsta (6-19 ani) si cinci categorii educationale dedicate dezvoltarii abilitatilor de viata: educatie antreprenoriala, educatie financiara, educatie pentru etica si responsabilitate, educatie pentru profesie si cariera, educatie pentru sanatate. Programele sunt implementate in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si adaptate contextului economic si academic din Romania.Scolile inscrise in programele JA Romania cu forma de implementare Curriculum la Decizia Scolii beneficiaza, gratuit, ulterior procesului de inscriere, de intregul kit de materiale (ghidul profesorului, manualele elevilor, auxiliare, pre- si post-teste si instrumente de evaluare) precum si de training de specialitate si consultanta.

Data pana la care scolile si cadrele didactice se pot inscrie pe www.jaromania.org pentru implementarea programelor JA Romania, ca optional (curriculum la decizia scolii), pentru anul scolar 2014-2015, este 1 aprilie.

Numarul de inscrieri fiind limitat, locurile se vor ocupa conform principiului „primul venit, primul servit”. JA invita cadrele didactice sa analizeze optiunea si sa se inscrie rapid pentru a putea beneficia de oportunitate. Informatii detaliate despre programe si pasi sunt disponibile la adresa www.jaromania.org/profesori

Citește și alte informații de Bine despre România!

In anul scolar 2013-2014 participa in aceste programe JA educatie formala de tip CDS un numar de peste 44.000 de elevi, din 1.334 de scoli, coordonati de peste 1.600 cadre didactice.

Junior Achievement Romania (JAR) desfasoara programe educationale in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, conform protocolului nr. 10184/14.05.2003, in peste 1.300 de scoli publice din intreaga tara. Prin multiplicarea lor, de la an la an, importanta si necesitatea acestor programe au fost validate, atat de elevi si cadre didactice, cat si de parinti.

Prin activitatile desfasurate la clasa si interactiunea cu consultanti voluntari din comunitatea de afaceri, elevii dobandesc cunostinte si competente esentiale pentru parcursul viitor in viata, experiente inedite, oportunitatea de a participa la competitiile internationale din cadrul programelor, apartenenta la o retea globala educationala si profesionala: 37 de tari din Europa si 121 din toata lumea urmeaza programele Junior Achievement. Junior Achievement Romania ofera anual burse in valoare de 100.000 USD pentru participarea tinerilor la diferite competitii internationale.

grafic  

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 189.000 de elevi din peste 1.300 de institutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. Pentru detalii, accesatiwww.jaromania.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. Pingback: Dascăli.ro | Educatie pentru viata si cariera prin programele Junior Achievement Romania

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.