LANSARE: Educatie pentru viata si cariera prin programele Junior Achievement Romania

2

Junior Achievement Romania (JAR) anunta lansarea inscrierilor pentru anul scolar 2014 -2015 la programele  internationale de educatie pentru viata si cariera, prin Curriculum la Decizia Scolii, in toate institutiile de invatamant preuniversitar, respectiv clasele 0-12.

  junior achievement romania

Sunt disponibile 18 programe internationale de tip „learning by doing” pe grupe de varsta (6-19 ani) si cinci categorii educationale dedicate dezvoltarii abilitatilor de viata: educatie antreprenoriala, educatie financiara, educatie pentru etica si responsabilitate, educatie pentru profesie si cariera, educatie pentru sanatate. Programele sunt implementate in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si adaptate contextului economic si academic din Romania.Scolile inscrise in programele JA Romania cu forma de implementare Curriculum la Decizia Scolii beneficiaza, gratuit, ulterior procesului de inscriere, de intregul kit de materiale (ghidul profesorului, manualele elevilor, auxiliare, pre- si post-teste si instrumente de evaluare) precum si de training de specialitate si consultanta.

Data pana la care scolile si cadrele didactice se pot inscrie pe www.jaromania.org pentru implementarea programelor JA Romania, ca optional (curriculum la decizia scolii), pentru anul scolar 2014-2015, este 1 aprilie.

Numarul de inscrieri fiind limitat, locurile se vor ocupa conform principiului „primul venit, primul servit”. JA invita cadrele didactice sa analizeze optiunea si sa se inscrie rapid pentru a putea beneficia de oportunitate. Informatii detaliate despre programe si pasi sunt disponibile la adresa www.jaromania.org/profesori

Citește și alte informații de Bine despre România!

In anul scolar 2013-2014 participa in aceste programe JA educatie formala de tip CDS un numar de peste 44.000 de elevi, din 1.334 de scoli, coordonati de peste 1.600 cadre didactice.

Junior Achievement Romania (JAR) desfasoara programe educationale in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, conform protocolului nr. 10184/14.05.2003, in peste 1.300 de scoli publice din intreaga tara. Prin multiplicarea lor, de la an la an, importanta si necesitatea acestor programe au fost validate, atat de elevi si cadre didactice, cat si de parinti.

Prin activitatile desfasurate la clasa si interactiunea cu consultanti voluntari din comunitatea de afaceri, elevii dobandesc cunostinte si competente esentiale pentru parcursul viitor in viata, experiente inedite, oportunitatea de a participa la competitiile internationale din cadrul programelor, apartenenta la o retea globala educationala si profesionala: 37 de tari din Europa si 121 din toata lumea urmeaza programele Junior Achievement. Junior Achievement Romania ofera anual burse in valoare de 100.000 USD pentru participarea tinerilor la diferite competitii internationale.

grafic  

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 189.000 de elevi din peste 1.300 de institutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. Pentru detalii, accesatiwww.jaromania.org

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.