Lansare Concurs: Premiile pentru Excelență Academică în Străinătate, Ediția a V-a

0

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță lansarea concursului pentru „Premiile de Excelență Academică în Străinătate”, ce vor fi decernate, ca în fiecare an, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate.

Performanță și excelență în educație. Pentru al cincilea an consecutiv, LSRS continuă să promoveze tinerii români ale căror realizări academice și extra-curriculare au atins nivelul de excelență pe plan internațional.

Categorii de premii. Premiile vor fi acordate studenților români cu experiență academică la cel mai înalt nivel, la următoarele categorii: „Studentul Român al Anului din America de Nord” (un premiu pentru nivelul universitar și un premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului din Europa” (un premiu pentru nivelul universitar și un premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Român al Anului de pe Alte Continente”, „Studentul Român Erasmus al Anului”, „Studentul Anului în România”, „Premiul Special în Arte”. Toate candidaturile, cu excepția celei pentru „Studentul Anului în România”, vor participa automat în competiția pentru Marele Premiu „Studentul Român al Anului”.

Condiții de participare. Pentru a candida la una dintre secțiuni, tinerii interesați sunt invitați să trimită CV-ul lor și o scurtă autodescriere (maxim 150 de cuvinte) la adresa de e-mail studentulanului@lsrs.ro.

Pentru categoria Studentul Român Erasmus al Anului, documentele necesare sunt CV-ul, o autodescriere și formularul de candidatură „Call for Applications Erasmus” (se va descărca de pe website-ul gala.lsrs.ro ). Acestea vor fi trimise la adresa erasmus@lsrs.ro.

LSRS va oferi, și în acest an, un Premiu Special în Arte. Acest premiu va fi jurizat de către experți consacrați în acest domeniu și se adresează studenților români din străinătate cu rezultate excepționale în domeniul artistic.

Pentru Marele Premiu sunt eligibili toți studenții români care au studiat în anul universitar 2012-2013 în străinătate, indiferent de aria geografică și domeniul de studiu.

Candidații se pot înscrie în concurs online, până la data de 15 noiembrie 2013. Pentru mai multe detalii, aceștia sunt invitați să consulte documentele complete despre competiție și despre procedura de înscriere pe website-ul evenimentului: http://gala.lsrs.ro.

 

Ca în fiecare an, din juriul Galei vor face parte personalități de renume din mediile academic și profesional din România. Premiile vor fi înmânate câștigătorilor în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate ce va avea loc în data de 8 ianuarie 2014, la București.

Gala Studenților Români din Străinătate, ediția a V-a (2014), marchează totodată aniversarea a cinci ani de activitate a LSRS. Prin proiectele derulate, LSRS oferă studenților români din străinătate un cadru de dialog și recunoaștere, susținându-le interesele și promovându-le meritele în societatea românească. Totodată, LSRS încurajează păstrarea legăturii cu România și promovarea unei imagini pozitive a țării noastre în lume, prin intermediul acestor modele de excelență și profesionalism.

 Banner Gala LSRS 2014

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează