Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansăm a doua ediție a clubului de carte „Politicoteca”

0

Clubul de lectură Politicoteca, inițiat de Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune, revine cu a doua ediție a clubului de carte fiction și de non-fiction având ca puncte de plecare fenomene sociale și politice.

Întâlnirea din această lună are drept temă centrală fanatismul pentru o ideologie, în cazul volumului de față – „Simpatizantul” (Viet Thanh Nguyen), comunismul. Evenimentul va avea loc în data de 13 noiembrie 2020, ora 20:00, pe platforma online Zoom.

„Simpatizantul”, roman premiat cu Pulitzer, ne aduce în atenție mai multe teme și concepte care au fost dezbătute intens, mai ales în anii ’50 și ’60, dar care rămân de actualitate. Anti-colonialism, tovarăș de drum, agent în adormire, celulă în adormire sau comisar vor fi printre termenii despre care vom discuta.

Vom înțelege că James Bond este mai degrabă un stereotip al spionului și că, de nenumărate ori, strângerea de informații este mult mai discretă, iar precauția joacă un rol important. Nu în ultimul rând, vom încerca să cunoaștem o altă față a Războiului Rece.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.