Languagelab își lansează reprezentanță în România

0

Startup-ul britanic de succes Languagelab specializat în educația online anunță lansarea primei platforme virtuale de învățare a limbii engleze din România.

Languagelab.ro facilitează accesul la cursuri de limba engleză cu vorbitori nativi, profesori certificați din Marea Britanie, Statele Unite și Australia. Cu ajutorul unui calculator conectat la internet și a unei perechi de căști cu microfon, utilizatorii pot accesa, într-un mediu virtual, cursurile programate 24/7.

Deși limba engleză este utilizată și cerută din ce în ce mai mult, iar oferta de cursuri e variată, sunt puține locurile în care poți practica abilitățile de vorbire. Puțini sunt și cei care au timpul sau resursele de a se muta într-o țară în care se vorbește limba engleză. Și cum învățarea prin practică este cel mai bun mod de a-ți dezvolta competențele lingvistice, lumea virtuală poate servi ca mediu ideal pentru învățarea unei limbi străine”, a declarat David Kaskel, CEO și Managing Partner Languagelab.

English City este un oraș virtual construit de Languagelab, găzduit de platforma Secondlife. Pentru că metoda principală de învățare este interacțiunea, orașul oferă situații reale în care poți conversa cu  oameni reali. De exemplu, utilizatorul are posibilitatea de a merge la un muzeu de artă pentru a vorbi despre o expoziție, de a vizita un centru de afaceri pentru a ține o prezentare sau de a merge la aeroport și a exersa cumpărarea unui bilet. Pentru a facilita o experiență cât mai reală, iar jocurile de rol să fie cât mai veridice, Languagelab are în echipa sa actori vorbitori nativi de limba engleza.

“La sfârșitul anului trecut, am descoperit Languagelab, un startup inovator din Londra care a transformat un joc într-un proiect de învățare a limbii engleze. Te joci și înveți în același timp. De aceea, am decis sa aduc Languagelab în România. Începând cu acestă săptămână este disponibil și pentru vorbitorii de limba romană”, a declarat Vlad Stan, partner Languagelab în România.

Languagelab pune la dispoziția utilizatorilor două tipuri de produse: General English Course și Market Leader Live.

General English Course este programul de cursuri destinat celor care vor să își dezvolte abilitățile de vorbire, ascultare, citire și scriere pe teme variate (călătorii, netwoking, interacțiunea cu colegi de altă naționalitate, schimb de experiență etc.). În aproximativ trei luni, utilizatorii pot crește cel puțin un nivel. Pentru ritmuri diferite de învățare, Languagelab.ro a creat abonamente speciale, care includ un număr de cursuri, evenimente nelimitate în English City, exerciții pentru acasă și evaluări. Printre cursuri, Languagelab.ro oferă pregătire specială pentru certificările recunoscute internațional, TOEFL și IELTS.

Market Leader Live este un program creat în parteneriat cu Pearson, lider mondial în educație, cu o experiență de zece ani. Cursul este contruit cu ajutorul binecunoscutei cărți Market Leader: Business English și utilizează studii de caz din Financial Times. Pe parcursul celor trei luni de curs, utilizatorul se familiarizează cu vocabularul și conceptele de business esențiale pentru a avea succes în afaceri: negociere, networking, pitching, corespondență de afaceri etc.

“Una dintre problemele de care se plâng cel mai des antreprenorii români este că nu știu limba engleză suficient de bine. Eu am avut și încă mai am acestă problemă și înțeleg foarte bine ce înseamnă să îți fie teamă să abordezi un client din afară pentru că nu știi cât de bine vorbesti, să îți fie temă să abordezi un investitor sau presa, să participi la un eveniment unde se vorbește doar în limba engleză. Pe lângă asta, eu personal am încercat tot felul de metode de a învăța limba engleză, însă niciuna nu a fost suficient de atractivă să mă țina motivat să continui”, a încheiat Vlad.

Despre Languagelab

Languagelab a fost fondată în anul 2005 pentru a transforma învățarea unei limbi străine cu ajutorul lumii virtuale. În prezent, are birouri în Londra, Rusia, Brazilia și România. Platforma Languagelab.com, lansată în noiembrie 2010, are un număr de utilizatori care depășește 2000 în peste 50 de țări. În English City, orașul virtual găzduit de platforma Second Life, oricine poate exersa limba engleză alături de vorbitori nativi, profesori certificați.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează