Lady Pitch Night 2015: Femeile pot fi și high-tech, nu doar high-class

0

Jucării pentru fete, jucării pentru băieți – este un stereotip care persistă în marketingul modern de zeci de ani și pare că nu va dispărea prea curând. Pentru adulți, expresia se transformă în meserii de fete versus meserii pentru băieți. Din fericire, în ambele cazuri este valabilă și varianta unisex… Și totuși, pot fi bărbații pasionați de modă? Pot fi femeile pasionate de tehnologie? Practica globală demonstrează un răspuns afirmativ. Dar pentru că mentalitățile se schimbă greu, femeile beneficiază de sprijin. Pentru doamne, Girls in Tech Paris lansează anul acesta cea de a cincea ediție a competiției „Lady Pitch Night”, cel mai mare eveniment pan-european dedicat start-up-urilor fondate de femei.

lpn2015-gitr
Evenimentul își propune să ofere mai multă vizibilitate femeilor antreprenoare și să încurajeze diversitatea în industria tech. Orice start-up din domeniul tehnologiei (Internet, mobile, jocuri video etc.) cu o vechime între 6 și 36 de luni, care au sediul central pe teritoriul Europei și cel puțin o femeie între fondatori, pot aplica online, până la data de 31 iulie 2015. Vor fi alese zece finaliste, care vor fi invitate la Paris (costurile de transport fiind suportate de Girls in Tech) pe 7 octombrie 2015, unde își vor prezenta start-up-urile în fața unui juriu alcătuit din experți, investitori, antreprenori și o audiență formată din 200 de persoane.

Girls in Tech Paris a lansat prima ediție a evenimentului „Lady Pitch Night” în ianuarie 2011, în Franța, iar în 2013 aplicațiile au fost deschise pentru participante din întreaga Europă. În 2014 au aplicat peste 200 de start-up-uri din 22 de țări. Anul trecut, cinci finaliste au concurat pentru locul I: Gemmyo (Franța), Cortechs (Irlanda), Fojo.me (Croația), Cocofarm (Bulgaria) și EasySize (Danemarca).

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează