Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Laboratorul de sosete, prima afacere românească premiată pentru inovație în China

0

Start up-ul românesc LaboratoruldeSosete.ro, condus de antreprenorul Ilie Pană devine prima companie românească premiată pentru inovație, în cadrul unui eveniment organizat în Shanghai, la începutul acestui an. Compania a intrat, astfel, în vizorul investitorilor chinezi, care au selectat din întreaga Europă un număr de cinci companii în domeniul Smart Manufacturing pe care le-au invitat la un eveniment exclusivist de networking. Potrivit fondatorului Laboratoruldesosete, oportunitatea de a cunoaște investitori din China în domeniul în care activează i-a permis să înțeleagă modalitatea prin care un start-up se poate transforma într-o companie multinațională de succes prin aport de capital străin.

Succesul afacerii Laboratoruldesosete a început la finalul anului trecut, când fondatorul său, Ilie Pană a publicat pe rețelele de socializare un video despre cum se produc șosetele din fabrica să din Craiova, finanțată din fonduri europene. Misiunea de a oferi șosete accesibile, într-un pachet pentru un an, a prins atât de repede la public încât la scurt timp după lansarea conceptului, liniile de producție au fost solicitate la maxim. În acest moment, fabrică din Craiova se îndreptă către o cifră de afaceri de un milion de euro pe an, exclusiv din vânzarea “cutiuțelor cu șosete perfecte la prețuri corecte”.

Invitația în Shanghai a fost doar primul pas pentru antreprenorul român care a câștigat, în scurt timp, notorietatea la nivel naţional și internațional.

LaboratoruldeSosete a fost selectată să participe la Conferința CENŢI HITS fiind una dintre cele 5 companii start-up alese din toată Europa în categoria Smart Manufacturing. Valoarea netowkingului și oportunităților pe care le-am dobândit aici este de neprețuit iar prezentarea noastră a fost primită cu foarte mare interes de către audiența formată din 300 de investitori, antreprenori și studenţi chinezi interesaţi de subiectele Smart Manufacturing, Artificial Intelligence şi Healthcare. Sunt onorat că am dus numele României peste hotare şi am reuşit să aducem un plus de valoare imaginii poporului nostru. Cu siguranţă am imprimat numele României în mințile tuturor celor cu care am interacționat, ca o țară de unde vor apărea mai multe companii cu dezvoltare globală” spune Ilie Pană, fondatorul afacerii.

CENŢI (China-Europe Networks of technology and Innovation) este o companie internațională care ajută companiile din Europa să se extindă pe piața din China. Organizația susține, anual, evenimente dedicate prezentărilor companiilor cu potenţial de investiție pentru firmele din China, în special start-up-uri cu potențial de dezvoltare rapid.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.