Laboratorul Mobil IKEDOO duce educația experiențială în zonele defavorizate ale țării

0

autori Mihaela Sultana & Ion Neculai

La IKEDOO, copiii învață în timp ce se joacă și se distrează! Adoră să construiască, să meșterească, să lucreze cu unelte și scule de ”oameni mari”. Și nu fac doar atât, deoarece programele educaționale pun accent pe socializare, lucru în echipă, dezvoltarea abilităților cognitive și motrice. Cei de la IKEDOO au un sediu plin de cărămizi colorate, unelte, scule și materiale create special pentru programele educaționale experiențiale, ca să nu mai spunem de submarinul cu care copiii se plimba 20.000 leghe.

ikedooMai nou, au și un Laborator Mobil, un microbuz cu multe unelte, echipamente de lucru electrice, manuale și o mașină de tăiat polistiren computerizată. Începând cu luna martie,  Laboratorul pornește la drum în  zone defavorizate ale țării pentru a-i ajuta pe copii să descopere lumea educației experiențiale.

Este un proiect care a fost lansat pentru a aduce o schimbare în sistemul de învățământ românesc, iar pregătirea tehnică/vocațională să se regăsească în mod obligatoriu în procesul de învățare al oricărui copil. Construirea unei biciclete funcționale din lemn, experiementarea diferitelor meserii, posibilitatea de a interacționa cu exteriorul digital al autobuzului reprezintă doar o mică parte din ceea ce oferă Laboratorul Mobil IKEDOO.

”Proiectul pentru care îți dorești să fii din nou copil”, așa cum este descris de unii, se află printre finaliștii Campionatului de Bine și îi putem ajuta și noi să ajungă la cât mai mulți copii din zone defavorizate cu o donație minimă de 5 RON. Cu banii pe care i-au strâns până acum cu susținerea oamenilor care cred în ei pot merge deja la 3 școli.

Donează și tu sau dă un share:  https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Laboratorul-Mobil-IKEDOO

Iar dacă noi nu te-am convins, cu siguranță te vor convinge ei: www.ikedoo.com

articol scris de Mihaela Sultana & Ion Neculai

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează