Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Labirintul Minosia”, joc educațional ce simulează experiența refugiaților și migranților pe teritoriul Europei

0

Asociația A.R.T. Fusion a lansat jocul „Labirintul Minosia”, un rezultat al proiectului ce tocmai s-a încheiat, ”In the footsteps of a migrant”, finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Acest joc educațional simulează experiența refugiaților și migranților pe teritoriul Europei și are drept scop creșterea gradului de conștientizare în societate cu privire la complexitatea procesului de migrație. Mai concret, le arată jucătorilor cum e viața unei persoane care își părăsește țara de origine, prin ce procese și etape trece, care sunt instituțiile responsabile și cât de ridicat este gradul de vulnerabilitate al acesteia. Poate fi relevant pentru diferite grupuri și folosit inclusiv în școli, licee, universități, în rândul ONG-urilor, instituțiilor, avocaților, jurnaliștilor etc.
Jocul este disponibil și în alte 4 versiuni: europeană, olandeză, italiană și germană, fiecare aparținând unei organizații partenere din proiect. Versiunea toolkit-ului românesc se găsește aici. Pentru a face posibilă aceasta experiență educațională, am colectat povești reale alături de ceilalți parteneri, am cercetat legislația în domeniu și am aflat ce înseamnă să trăiești ca refugiat/ă în diferite țări din Europa.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul proiectului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.