Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

KineDok: Lecții simple – proiecție online și discuție: situația refugiaților din Europa în perioada pandemiei COVID-29

0

KineDok prezintă „Lecții simple” –  proiecție online și discuție

Proiecțiile-eveniment KineDok continuă  și în aprilie cu filme documentare incitante din Europa Centrală și de Est. Pe 11 aprilie, la ora 20:00, KineDok transmite, pe pagina de facebook KineDok Romania, documentarul „Lecții simple”, proiecție live urmată, pe 12 aprilie la ora 20:00, de o discuție cu invitați internaționali speciali.

„Lecții simple” spune povestea emoționantă a unei tinere refugiate care trăiește în Ungaria, după ce a fost nevoită să fugă din Somalia pentru a scăpa de o căsătorie aranjată. Filmul subliniază semnificația călătoriei singuratice a Kafyiei, după ce trebuie sa ia totul de la zero, într-o lume total opusă celei în care a trăit. În ciuda narațiunii personale despre identitate, acceptare și găsirea unui nou acasă, întrezărim întrebări universale și lecții despre găsirea locului în lume, atunci când nu te poți întoarce acolo unde numești acasă. În ciuda gravității situației și a alegerilor dificile, puterea și spiritul optimist fac, din aceste obstacole, lecții simple. Kafyia impresionează prin perseverența ei de a găsi umanitatea într-o lume în care a pierdut totul.

Proiecția filmului va fi transmisă simultan în țările partenere programului KineDok ( Republica Cehă, Slovacia, Croația, Ungaria, Polonia, Bulgaria și România), iar subtitrarea filmului va fi în limba engleză.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.