Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Kilimanjaro for Hope, 10 oameni și un munte de speranță

0

Prima echipă „TEAM HOPE X-Challenge” pornește din nordul țării pe 27 februarie: 9 maramureșeni si o clujeancă s-au hotărât să urce pe muntele Kilimanjaro pentru a strânge 25.000 de euro și a oferi șansa la o nouă viață unei familii.

Hope and Homes for Children România lansează proiectul „TEAM HOPE X-Challenge” alături de zece oameni minunați uniți de un vis comun. Ei ne arată că, prin implicare și prin puterea exemplului, se poate schimba viața unei familii, apoi a unei comunități și, în final, traiectoria unei țări.

Uhuru Team Hope

“Nu trebuie să mai așteptăm ca ONG-urile să facă apeluri pentru a ne implica în proiecte de fundraising care să aducă schimbarea în viața unor copii defavorizați. Asemeni HHC România, și noi credem că toți copiii merită să trăiască în familii consolidate, să aibă o viață normală și șanse egale de a-și cultiva talentul.”, spun membrii Team Hope.

Împreună, ei au căutat copii frumoși si talentați ale căror destine să le poată schimba prin această aventură curajoasă. “Albert Einstein a spus cândva că ceea ce facem pentru noi dispare odată cu noi, însă ceea ce facem pentru alții rămâne pentru eternitate. Căutând o cauză importantă am apelat la prietenii de la Hope and Homes for Children, acea mână de oameni care au reușit să schimbe viețile a peste 30.000 de copii”, spune Radu Negulescu, inițiatorul acestei expediții si managerul companiei Trencadis.

Cu ajutorul organizaţiei Hope and Homes for Children România care, prin programul de prevenire a separării copilului de familie, luptă să ajute familiile vulnerabile să-şi transforme viaţa şi să rămână împreună, membrii Team Hope au găsit visul pe care vor să-l împlinească.

Anișoara este o mama singură cu șapte copii: Diana, Viorel, Liviu, Sorin, Mădălina, Adrian si Alina și o poveste greu de ascultat. După o viață cumplită alături de un soț și tată abuziv, această mamă și-a salvat copiii fugind în necunoscut. Cei 8 locuiesc cu chirie într-un apartament de 2 camere semidecomandate, cu paturi extensibile uzate și incomode. Chiar dacă Anișoara are un serviciu stabil de mai bine de 8 ani, cu puținul pe care îl are se descurcă foarte greu. Cu toate astea, și-a trimis copiii să studieze violoncelul si pianul, limbi străine, tenis sau dans. Pentru Anișoara imposibilul nu există: ea le spune copiilor ei că pot ajunge orice își doresc.

“A cuceri vârful Kilimanjaro este poate mai ușor decât este pentru o mamă fără posibilități să îsi crească cei 7 copii. Si atunci noi ne unim forțele pentru a urca muntele în locul ei. Suntem convinși că putem si trebuie să facem diferența în viața comunității, astfel, lumea noastra va funcționa mai bine!”, spune unul dintre cei 10 membri ai expediției Kilimanjaro for Hope, Ioana Birta din Cluj Napoca.

Cei zece mebri ai echipei Team Hope sunt Radu Negulescu, Adina Tămaș, Gabriel Murczko, Ferenczi Zoltan, Cristian Niculescu Țăgârlaș, Marius Bozîntan, Ionel Bogdan, Ioana Birta, Angela și Tudor Țiboc. Ei au hotărât să își depășească limitele urcând pe Kilimanjaro, cel mai înalt munte de pe continentul african, o insulă de piatră și zăpadă de aproape 5100 de metri înălțime deasupra locurilor aride ce îl înconjoară. Ascensiunea pe vârful Uhuru la 5895 m. reprezintă o provocare serioasă, altitudine mare, temperaturi scăzute, anduranță la efort. “Kilimanjaro este un munte care te testează, îți testează resursele fizice și mai ales pe cele de voință și răbdare”, spune Cosmin Andron, ghidul expediției Team Hope, o expediție de 9 zile care va schimba destine.

“Vrem să consolidăm o echipă care și la anul, și în fiecare an, să accepte astfel de provocări pentru o cauză umanitară. Ne dorim ca proiectul TEAM HOPE X-Challenge să atragă pe viitor și alți participanți, pentru a contribui la realizările majore pe care HHC România le înregistrează în ceea ce privește dreptul copiilor la o viață de familie normală”, spun membrii Team Hope.

Orice sprijin pentru acest gest uriaș este binevenit: http://hhc.galantom.ro/kilimanjaroforhope1?organization_subdomain=hhc

Un proiect susținut de: Trencadis, Quick Mobile, Arbor Foundation, Recollection, Skandia, Sole Shop si EY Romania.

http://www.kilimanjaroforhope.ro/

o parte din Team Hope

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, peste 5. 651 de copii au fost scoşi din instituţii; 20,954 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 708 de tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1725 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.510 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, peste 29,680 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră.

Pentru mai multe detalii ne găsiți pe: www.hhc.ro; facebook.com/hhcromania; https://twitter.com/HHCRomania

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.