Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jurnalista Lina Vdovîi a fost selectată să participe la Bursa pentru Excelență în Jurnalism, ediția 2014

0

balkan

Fundația ERSTE, Open Society Foundations, Prague Freedom Foundation și Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) anunță jurnaliștii selectați să participe la ediția a opta a Bursei pentru Excelență în Jurnalism. Anul acesta România va fi reprezentată în competiția regională de către Lina Vdovîi, jurnalistă la TVR Plus. Ceilalți nouă jurnaliști selectați sunt: Jeta Abazi – Kosovo, Boryana Dzhambazova și Krasimir Yankov – Bulgaria, Konstantinos Kallergis – Grecia, Marija Knežević – Croația, Branko Krivokapić – Muntenegru, Marija Mitevska – Macedonia și Dragana Pećo și Tanja Matić – Serbia.

Și anul acesta competiția “Bursa pentru Excelență în Jurnalism” a fost foarte strânsă, cu un număr record de 162 de înscrieri. Cei zece jurnaliști au fost aleși de un comitet de selecție internațional format din șapte personalități media reprezentative pentru țările participante. Propunerile de proiecte au fost selectate în baza criteriilor de relevanță, fezabilitate și originalitate, coroborate cu experiența profesională a jurnalistului, motivația acestuia și abordarea jurnalistică propusă.

În cadrul competiției jurnaliștii selectați vor primi sprijin profesional și financiar pentru a investiga o temă regională de interes european iar articolele rezultate vor fi publicate până la final de an. Tema ediției din 2014 este GENERAȚII. Dezvoltarea proiectelor de cercetare va începe în aprilie imediat după prima întâlnire a jurnaliștilor care va avea loc la Viena.

Jurnaliștii vor primi o bursă în valoare de 2.000 de euro și indemnizații de călătorie și cercetare de până la 2.000 de euro, vor lua parte la seminarii de dezvoltare profesională și vor primi îndrumare pe tot parcursul realizării materialelor. În plus, primele trei articole câștigătoare vor fi premiate cu burse în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 1.000 de euro. Articolele vor fi publicate atât în engleză, cât și în limbile locale în media regională și internațională.

„O bursă care are în vedere Balcanii, cu oamenii și poveștile sale necunoscute, este o ocazie unică pentru un jurnalist din regiune”, a declarat Vlad Odobescu, jurnalist român și câștigătorul premiului întâi la ediția de anul trecut a competiției.

Programul Bursa pentru Excelență în Jurnalism are menirea de a sprijini jurnalismul investigativ de calitate în domenii de interes regional și european și de a contribui la colaborarea între jurnaliștii din regiune. Programul este sprijinit de Fundația ERSTE, Open Society Foundations, Prague Freedom Foundation și Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.