Jurnalista Lina Vdovîi a fost selectată să participe la Bursa pentru Excelență în Jurnalism, ediția 2014

0

balkan

Fundația ERSTE, Open Society Foundations, Prague Freedom Foundation și Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) anunță jurnaliștii selectați să participe la ediția a opta a Bursei pentru Excelență în Jurnalism. Anul acesta România va fi reprezentată în competiția regională de către Lina Vdovîi, jurnalistă la TVR Plus. Ceilalți nouă jurnaliști selectați sunt: Jeta Abazi – Kosovo, Boryana Dzhambazova și Krasimir Yankov – Bulgaria, Konstantinos Kallergis – Grecia, Marija Knežević – Croația, Branko Krivokapić – Muntenegru, Marija Mitevska – Macedonia și Dragana Pećo și Tanja Matić – Serbia.

Și anul acesta competiția “Bursa pentru Excelență în Jurnalism” a fost foarte strânsă, cu un număr record de 162 de înscrieri. Cei zece jurnaliști au fost aleși de un comitet de selecție internațional format din șapte personalități media reprezentative pentru țările participante. Propunerile de proiecte au fost selectate în baza criteriilor de relevanță, fezabilitate și originalitate, coroborate cu experiența profesională a jurnalistului, motivația acestuia și abordarea jurnalistică propusă.

În cadrul competiției jurnaliștii selectați vor primi sprijin profesional și financiar pentru a investiga o temă regională de interes european iar articolele rezultate vor fi publicate până la final de an. Tema ediției din 2014 este GENERAȚII. Dezvoltarea proiectelor de cercetare va începe în aprilie imediat după prima întâlnire a jurnaliștilor care va avea loc la Viena.

Jurnaliștii vor primi o bursă în valoare de 2.000 de euro și indemnizații de călătorie și cercetare de până la 2.000 de euro, vor lua parte la seminarii de dezvoltare profesională și vor primi îndrumare pe tot parcursul realizării materialelor. În plus, primele trei articole câștigătoare vor fi premiate cu burse în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 1.000 de euro. Articolele vor fi publicate atât în engleză, cât și în limbile locale în media regională și internațională.

„O bursă care are în vedere Balcanii, cu oamenii și poveștile sale necunoscute, este o ocazie unică pentru un jurnalist din regiune”, a declarat Vlad Odobescu, jurnalist român și câștigătorul premiului întâi la ediția de anul trecut a competiției.

Programul Bursa pentru Excelență în Jurnalism are menirea de a sprijini jurnalismul investigativ de calitate în domenii de interes regional și european și de a contribui la colaborarea între jurnaliștii din regiune. Programul este sprijinit de Fundația ERSTE, Open Society Foundations, Prague Freedom Foundation și Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează