Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Juriul internațional Future Makers a desemnat start-up-urile câștigătoare ale premiilor de 20.000 de euro

0

Future Summit: digitalizare în industria forestieră, o platformă digitală de reciclare, o metodă de a trata fobiile în VR, o aplicație de educație financiară, o stație modulară de încărcare a scuterelor electrice și o aplicație de management al proprietăților au fost ideile de afaceri alese de juriu dintre cele 35 de echipe finaliste care și-au prezentat proiectele în cadrul finalei Future Makers 2019.

Proiectul s-a bucurat de sprijinul Fundației Coca-Cola, reprezentată în cadrul evenimentului de Paris Nikolopoulos, Country Manager Coca-Cola Romania, care, alături de antreprenori de succes au desemnat câștigătorii competiției de idei de business orientată către viitor.

Future Makers a selectat tineri cu idei de start-up-uri de viitor din 2000 de participanți în ateliere de antreprenoriat în 23 de orașe din țară. Dintre cele 55 de echipe care au fost în perioda de incubare de 4 luni, în care au primit susținere prin cursuri, mentorat, acces la resurse și, mai ales, apartenența la comunitatea Future Makers, cele mai bune 7 echipe au primit ieri premii de 20.000 de euro, zeci de ore de consultanță fiscală și legală și acces la o rețea globală.

Marele premiu Future Makers de 5,000 euro a fost acordat echipei Dendro IT. Dendro IT își propune să răspundă tuturor problemelor care stau în calea eficientizării procesului de gestionare durabilă prin digitalizarea industriei forestiere, începând cu digitalizarea documentelor de gestionare a transporturilor de lemn, facilitând inventarul și procesul de producere a documentelor legale necesare.

Echipele care au câștigat câte un premiu de 2,500 euro sunt:

Ecotree: o platformă de reciclare deschisă prin care pot fi tranzacționate toate tipurile de deșeuri (reciclabile, periculoase sau inutile) de către orice generator, colector sau reciclator. Platforma conține o hartă interactivă, generează automat toate documentele necesare procesului de colectare și reciclare, deține un modul special de licitație și oferă o funcție de optimizare a traseului pentru colectari.

Exposure VR este o aplicație mobilă care simulează o serie de fobii în realitatea virtuală. Exposure VR reprezintă posibilitatea de a aduce cea mai nouă tehnologie în buzunarul utilizatorului obișnuit pentru a combate una din cele mai frecvente fobii, vorbitul în public.

Finplay este aplicația mobilă care ajută familiile să învețe împreună noțiuni din domeniul financiar prin gamificare.

Glide constă într-un sistem de stații modulare, care poate încărca biciclete și scutere electrice. Fiecare modul de stație este echipat cu un sistem fotovoltaic pe rețea și stocare, pentru a susține acest consum.

MiRenta este o aplicație de gestionare și administrare a locuințelor închiriate pe termen mediu și lung ce ajută proprietarii și chiriașii să eficientizeze documente administrative, plata chiriei sau a cheltuielilor cu utilitățile.

Premiul publicului de 2500 euro a fost câștigat de Eco Cool Socks, o soluție ecologică de producție a șosetelor prin folosirea bumbacului reciclabil, din Craiova, ce a primit cele mai multe voturi din partea publicului – 2921, din peste 12.000 de voturi.

Juriul Future Makers 2019 a fost format din:

Paris Nikolopoulos, Country Manager, Coca-Cola Romania

Ioan Iacob, CEO, Qualitance

Andreea Roșca, Journalist

Sergiu Neguț, Associate Dean, Maastricht School of Management Romania

Marius Ștefan, CEO, Autonom

Irina Anghel-Enescu, Managing Director, South Eastern European Private Equity & VC Association

Mihai Toader-Pasti, Co-Founder, EFdeN

Mirona Păun, Founder, Tzitzi-Poc (Marele Câștigător Future Makers 2018)

Radu Manolescu, Founder, KM Trust & Partners

Prezentările echipelor Future Makers au avut loc în cadrul celei mai mari conferințe internaționale despre viitor: Future Summit. Aflat la a patra ediție, evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 400 de participanți în conversații cu 32 de speakeri internaționali și români despre impactul Inteligenței Artificiale și automatizării asupra societății, schimbări climatice, mobilitate urbană sau viitorul educației și al muncii în România.

Avem nevoie în România să ne conectăm și business-urile și planurile de carieră și ideile tinerilor de trendurile globale și tendințele de viitor și în Future Summit am creat spații de conversație despre cum vor arăta următorii 10 ani și care sunt deciziile pe care business-urile și societățile trebuie să le ia în prezent. Suntem o comunitate care se întâlnește și crește anual, și, după 12 ore de conversații ieri, deja am început înscrierile pentru ediția din noiembrie 2020”, Ciprian Stănescu, co-fondator Social Innovation Solutions.

Future Summit 2019 este organizat de Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub și susținut de Fundația Coca-Cola, eMAG, E.ON și Tudor Personal Tailor, în parteneriat cu Foreign Investors Council, Romanian Business Leaders, Confederația Patronală Concordia, Upgrader Community, HR Club, Design Thinking Society, SPARD, Code for Romania, Kane, Cariere, Zoom Report, Țuca Zbârcea Asociații, Fonduri Structurale, Innovation Labs și Ashoka. Parteneri media: Adevărul și Adevărul Financiar.

Despre Future Makers

Future Makers este un program educațional anual de antreprenoriat adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani. În 2019 peste 2000 de tineri au participat la evenimentele şi atelierele de antreprenoriat organizate în 23 de oraşe. Cele 55 de ideii finaliste au vizat domenii diverse, de la educație, mediu, sănătate, la agricultură, mobilitate și până la cele mai noi tehnologii care ne eficientizează activitățile în viața de zi cu zi și în business, și aplicările pentru parteneriate în 2020 în orașe gazdă sunt deschise (www.futuremakers.ro).

Programul Future Makers este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Social Innovation Solutions, organizație de suport pentru antreprenori și companii în inovare şi antreprenoriat social și Global Shapers Bucharest Hub, o iniţiativă a World Economic Forum, parte dintr-o reţea internaţională de hub-uri din 300 de oraşe.

Despre autor

avatar

Ciprian Stanescu is Managing Partner of Social Innovation Solutions - an organization offering support & consultancy for NGOs and corporations on social impact, future trends and innovation. SIS also manages a variety of educational programs and business competitions for youth like Social Impact Award and Future Makers, working with over 2800 youth and incubating 70 start-ups each year. Ciprian worked 2 years for Ashoka Romania, part of the largest global organisation supporting social innovation and 10 years he worked for the Aspen Institute Romania. He is a Global Shaper Alumni of the World Economic Forum and co-founder of Global Shapers Bucharest Hub. In 2017 he started teaching a class in Futurism at The Entrepreneurship Academy as well as developing a series of conferences on the future - Innovations for Tomorrow/ Future Summit. Ciprian is currently doing his PhD in International Economics in Bucharest and holds an MA in Political Science from the Central European University.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.