Junior Achievement și NN lansează o nouă ediție a proiectului Social Innovation Relay

0

Junior Achievement (JA) și NN anunță lansarea celei de-a șasea ediții a proiectului educațional Social Innovation Relay (SIR), o inițiativă globală care aduce împreună mentori cu experiență în afaceri și elevi de liceu, pentru a contribui la rezolvarea problemelor reale din comunitățile locale din care fac parte și dincolo de ele.

social innovation relay 2016

Acest program vizează pregătirea liceenilor în domeniul antreprenoriatului social și dezvoltarea unor abilități esențiale ale acestora, punând în același timp accentul asupra rolului pe care îl poate juca mediul de afaceri în abordarea aspectelor sociale. Conectați prin tehnologii moderne, elevii din întreaga lume colaborează cu mentorii NN pentru a găsi soluții pentru unele dintre cele mai mari provocări din lume legate de educație, sănătate, creșterea nivelului de trai, incluziune socială sau dezvoltare durabilă.

“Social Innovation Relay este un proiect ambițios care sprijină elevii de liceu să definească soluții inovatoare și, mai ales, viabile pentru a răspunde unor nevoi sau probleme reale identificate în comunitate. Intervențiile sustenabile pentru asigurarea bunului mers al societății sunt o preocupare continuă pentru noi, iar inițiative precum SIR ne ajută să ne implicăm activ în dezvoltarea comunităților locale și să ajutăm oamenii să asigure un viitor mai bun pentru ei și cei din jurul lor”, a spus Carmen Soare, director de marketing NN România.

Elevii din România care au o idee de inovare socială se pot înscrie în ediția din acest an a competiției până pe 15 februarie, în echipe de 2-4 membri coordonate de un cadru didactic, iar ulterior, cele mai bune 20 de echipe din fiecare țară participantă vor fi mentorate de către voluntari NN.

Voluntarii vor folosi cele mai moderne instrumente de învățare online pentru a-i sprijini pe elevi să dezvolte planuri de proiect care pot fi transformate în idei de afaceri sociale fezabile. După evaluarea intermediară, juriul va alege top 10 cele mai bune soluții care vor participa la finala națională online a competiției și își vor dezvolta proiectele. În cele din urmă, echipele câștigătoare din fiecare țară vor concura într-o finală online la nivel global.

“Având în vedere crizele sociale delicate cu care ne confruntăm în prezent în Europa, a-i inspira pe tineri să dezvolte soluții creative ar putea reprezenta baza pentru una din următoarele soluții esențiale ale Uniunii Europene”, a declarat Caroline Jenner, CEO al JA Europa.

Pe parcursul anului școlar 2014-2015, în competiția Social Innovation Relay s-au implicat la nivel global peste 6.000 de elevi și 199 de profesori din 226 de licee, fiind generate aproximativ 350 idei de inovare socială.

Anul trecut, o echipă de elevi români de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București s-a clasat pe locul II la finala globală SIR cu proiectul Best Buddy – o aplicație pentru smartphone-uri ce vine în sprijinul persoanelor care suferă de depresie sau anxietate, cu obiectivul să îi determine pe utilizatori să își schimbe percepția și comportamentul.

“Ca elev, curiozitatea și pasiunea pentru lucruri noi m-a condus să mă înscriu la competiția Social Innovation Relay. Acum, mă simt norocos și mândru pentru că am făcut acest lucru. Am avut șansa de a învăța atât de multe lucruri despre antreprenoriatul social, despre modul în care poate schimba vieți și despre cât de benefic este. În plus, am descoperit oameni care mă inspiră, care au creat afaceri de succes și din a căror experiență am avut o mulțime de lucruri de învățat despre cum să fii un antreprenor bun care, de asemenea, să se gândească la aspectele social și impactul generat”, a mărturisit Daniel Ene, unul din elevii participanți la competiția SIR în 2015.

11201175_794119387332801_1308046953454272511_n
Despre Social Innovation Relay

Competiția de idei de inovare socială este parte a proiectului educațional Social Innovation Relay (SIR) care include mai multe componente (quiz online, studii de caz pe tema antreprenoriatului și inovării sociale, competiție) și este organizat pentru al șaselea an consecutiv în România și la nivel internațional. Proiectul le oferă elevilor de liceu (15-19 ani) accesul la experienţă practică și expertiză antreprenorială, pentru a-i pregăti să concureze cu succes pe piaţa forţei de muncă a secolului 21.
Finala internaţională a competiţiei va implica echipe din toate cele 12 ţări participante: Bulgaria, Cehia, China, Grecia, India, Japonia, Olanda, România, Singapore, Slovacia, Spania, Ungaria.

Mai multe informații și regulamentul competiției sunt disponibile pe www.sir.jaromania.org

Despre NN România

NN Asigurări de Viaţă (www.nn.ro) este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997. Prin activitatea și inițiativele sale, NN ajută oamenii să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și familiile lor, contribuind totodată la dezvoltarea sustenabilă a societății. Din 2011, NN se implică în programe care oferă ajutor și “Şanse la viaţă” persoanelor aflate în dificultate și desfășoară inițiative importante de informare și educare financiară, cum este platforma de informare despre pensii private Pensiopedia.ro, pentru a sprijini comunitățile să-și asigure un viitor mai bun.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială, financiară, etică și responsabilitate socială și sănătate și viață activă. 39 de țări din Europa și 121 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și cu susținerea financiară a comunității de afaceri. Mai multe informații pe www.jaromania.org.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.