Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Junior Achievement Romania, premiata pentru performanta in educatie la nivel european

0

Junior Achievement (JA) Romania a primit  titlul JA Europe Model Organisation in cadrul unei ceremonii desfasurate ieri la Bruxelles. Distinctia Model Organisation recunoaste eficienta organizatiilor membre in reteaua europeana JA si impactul programelor lor de educatie antreprenoriala, financiara si orientare profesionala pentru toate nivelurile de varsta.

Model Organisation Award

Premiul este acordat in urma unei evaluari ce analizeaza performantele si impactul programelor educationale derulate de organizatiile JA in 39 de tari europene.

„JA nu aduce in scoli programe, ci o schimbare de atitudine, JA motiveaza profesorii, elevii, comunitatea de afaceri sa investeasca in educatie. Aducem in scoala, printr-un foarte bun parteneriat public privat, o experienta de viata pentru ca tinerii sa aiba sansa la o viata independenta financiar si cat mai prospera, dupa terminarea scolii. Premiul apartine profesorilor, scolilor si inspectoratelor cu care colaboram, voluntarilor din business si nu in ultimul rand companiilor care ne sustin financiar activitatea si fara de care programele educationale JA nu ar fi ajuns la un sfert de milion de elevi anual”, a declarat Stefania Popp, CEO JA Romania.

In Romania, programele educationale JA sunt adaptate fiecarei categorii de varsta si pregatesc tinerii pentru realitatea economica, dezvoltandu-le abilitati si competente esentiale pentru cariera si pentru viata. Componentele esentiale ale programelor JA sunt activitatile aplicate, de tip learning by doing si prezenta consultantilor voluntari din mediul de business la clasa. Acestia sunt profesionisti dintr-o varietate de domenii si impartasesc elevilor din experienta lor personala si profesionala.

Programele sunt urmate gratuit de peste 250.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, datorita parteneriatului cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.